Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
20. 10. 2013,
18.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Slaviša Stojanović Matjaž Kek Darko Milanič Robert Berić Nejc Pečnik Matija Škarabot

Nedelja, 20. 10. 2013, 18.55

8 let

Dva gola Berića nista bila dovolj za četrto zaporedno

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kako je ta konec tedna šlo slovenskim trenerjem v tujini? Darko Milanič je s Sturmom remiziral v Avstriji. Matjaž Kek je zmagal z Rijeko na Hrvaškem, Slaviša Stojanović pa s Crveno zvezdo v Srbiji.

Sturm, ki je zelo slabo začel novo sezono, se pobira. Četrto zaporedno zmago je lovil tokrat v gosteh pri Rapidu na Dunaju. Po prvem polčasu se je zdelo, da bo ekipi Darka Milaniča uspelo, saj je z dvema goloma slovenskega napadalca Roberta Berića (zadel je v 12. in 26. minuti) Sturm vodil z 2:0. V drugem delu igre so Dunajčani zabili dva gola in uspeli poravnati rezultat. Dvaindvajsetletni nekdanji napadalec Maribora je zdaj pri petih prvenstvenih golih, Sturm pa pri 16 točkah z dvanajstih tekem, kar zadostuje za šesto mesto na prvenstveni razpredelnici. Premočno vodi Red Bull Salzburg, ki je tokrat ponižal Wacker Innsbruck in ga premagal s 6:0. Tudi s pomočjo Kevina Kampla, ki je igral vso tekmo in je prispeval kar štiri podaje.

Kek diha za ovratnik Dinama

Zelo dobre volje je lahko tudi Matjaž Kek, ki je z Rijeko tik pred odhodom na reprezentančni premor doživel prvi prvenstveni poraz v sezoni, prvo tekmo po krajšem oddihu pa zmagal. Pred 5000 navijači je na Reki zanesljivo, s 3:0 odpravil Zadar. Matija Škarabot je še vedno poškodovan in za Rijeko ni igral. Rečani imajo po 13 tekmah 26 točk in so po nepopolnem krogu na drugem mestu z zgolj točko zaostanka za vodilnim Dinamom.

Stojanovićevi tokrat navdušili

Za vsaj nekaj dni je navijače pomirila tudi Crvena zvezda Slaviše Stojanovića, ki je tokrat navdušila in pred domačimi navijači premagala Novi Pazar kar s 5:1. Do zmage je pomagal tudi slovenski reprezentant Nejc Pečnik, ki pa tokrat ni zadel. Beograjčani so skočili na tretje mesto prvenstvene razpredelnice. Za velikim rivalom Partizanom, ki je na prvem mestu, zaostajajo za štiri točke.

Ne spreglejte