Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2024,
17.55

Osveženo pred

4 dni, 6 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Natisni članek

ND Gorica NK Tabor Sežana NK Aluminij Druga liga

Nedelja, 22. 9. 2024, 17.55

4 dni, 6 ur

Druga liga, 7. krog:

Za Tabor remi, Gorica z zmago na prvo mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Tabor Sežana | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V drugi slovenski nogometni ligi se ta konec tedna igrajo tekme drugega kroga. Na petkovi sta Brinje-Grosuplje in Tabor igrala 2:2. Sežanci imajo 14 točk (štiri zmage, dva remija in en poraz), zabili so že 17 golov. Brez zmagovalca se je končal tudi dvoboj Aluminija in Jadrana (1:1), Gorica pa je za prvo mesto na lestvici z 1:0 premagala Krko. Goričani imajo zdaj 15 točk, z 18 goli pa so tudi najbolj učinkovita ekipa druge lige. Nogometaši Beltincev in Dravinje pa so se prebili tik za vodilna Gorico in Tabor.

Tabor Domžale
Sportal Tabor ostaja na vrhu, Gorica v Biljah do točke

Beltinci so v nedeljo z 2:1 odpravili Bilje, Dravinja pa z 1:0 Slovan. Beltinčani in Konjičani imajo po 13 točk, toliko kot Aluminij in Jadran. Novogoričani so pri 15 točkah, Tabor pa pri 14.

Tabor, ki po porazu v uvodnem krogu proti Dekanom ni več izgubil tekme, je bil na dobri poti do pete zmage. Po prvem polčasu je po zadetkih Nikolaja Zlateva in Dina Stančiča vodil z 2:0, domači pa so v nadaljevanju z goloma Josipa Marinića in Josipa Ivana Zorice v 81. minuti z bele točke prišli do delitve točk.

Nogometaši Gorice so premagali Krko z 1:0 in na vrhu lestvice prehiteli Tabor. Odločilni gol v Novi Gorici je dosegel Adriano Bloudek v 60. minuti. Enak izkupiček kot vodilni Goričani bi imeli lahko tudi igralci Aluminija in Jadrana Dekanov, a sta se ekipi v Kidričevem na derbiju kroga razšli z neodločenim izidom 1:1 in imata na tretjem in četrtem mestu dve točki zaostanka za Gorico in eno za sežanskim Taborom. Za domače je zadel Vid Koderman (10.), le osem minut kasneje je izenačil Žan Žabkar (18.).

Spodrsljaje je izkoristil Kranjski Triglav, ki je doma ugnal Kety Emmi&Impol Bistrica s 3:1 ter se ekipi iz -Dekanov in Kidričevega približal na točko. Domači so povedli po golih Lana Piskuleta in Luke Šušpnjare, tik pred odmorom je znižal Rus Stanislav Krapuhin. Končni izid pa je v 77. minuti postavil Kristian Dakić.

Druga liga, 7. krog:

Petek, 20. september:

Sobota, 21. september:

Nedelja, 22. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

5 - Martinčič (Bistrica), Šušnjara (Triglav), Gibson (Ilirija)
4 – Kopač (Dravinja), Pantelić (Slovan), Rose (Tabor), Satchwell (Rudar), Štimac (Beltinci), Todorov (Rudar), Bulatović (Gorica), Bloudek (Gorica), Oštrek (Beltinci)

Ne spreglejte