Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
20.30

Osveženo pred

58 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
NK Aluminij NK Drava Ptuj NK Tolmin NK Krka ND Gorica NK Triglav Druga liga

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 20.30

58 minut

Druga liga, 2. krog

Gorici prvo zmago sezone priboril 17-letnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
NK Aluminij | Nogometaše Aluminija čaka najkrajše gostovanje v 2. SNL. Odhajajo k ptujski Dravi. | Foto www.alesfevzer.com

Nogometaše Aluminija čaka najkrajše gostovanje v 2. SNL. Odhajajo k ptujski Dravi.

Foto: www.alesfevzer.com

Drugi krog drugoligaškega nogometnega tekmovanja se je začel v Kranju. Triglav je gostil Gorico in izgubil z 2:3. Za domače sta zadela Toni Vinogradac in nekdanji zvezdnik Mure Luka Šušnjara, za goste dvakrat Nejc Močnik, gol za zmago pa je dal 17-letni Maj Blažič. Na drugi petkovi tekmi je Tolmin z 2:1 premagal novomeško Krko.

Goričane, ki so po uvodnem remiju proti velenjskemu Rudarju prišli do prve zmage v novi sezoni, je v vodstvo že v osmi minuti popeljal Nejc Močnik. Kranjčani so povedli še pred odmorom po golih Luke Šušnjare (20.) in Tonija Vinogradaca (37.), v drugem delu pa so nato Goričani znova obrnili tekmo sebi v prid. V 67. minuti je bil še drugič natančen Močnik, zmago pa je v 88. minuti priskrbel Maj Blažič.

Tudi Tolminci so prišli do prve zmage in prvih točk v novi sezoni po slavju v Novem mestu. Tolminu je zmago z dvema zadetkoma priigral Kalani Carilho Dos Santos Almeida (12. in 61.), za Krko je tolažilni gol v 83. minuti z enajstmetrovke dosegel Nik Kapun.

Sobota v drugi ligi prinaša nogometni praznik na Ptuju, Drava bo v sosedskem obračunu gostila Aluminij. Omenjena kluba se bosta v drugi ligi srečala prvič po osmih letih. Velenjski Rudar bo pod reflektorji gostil Beltince, v nedeljo pa bo slavnostno na Kodeljevem v Ljubljani, kjer bo Slovan po dolgih desetletjih odigral domačo drugoligaško tekmo. V goste prihaja ambiciozno Brinje Grosuplje. 

Druga liga, 2. krog:

Petek, 16. avgust:

Sobota, 17. avgust:

Nedelja, 18. avgust:

Lestvica:

Tim Matavž
Sportal Matavž za Gorico po 17 letih, Rudar po festivalu zadetkov do točke
Maribor - Mura, 1. SNL
Sportal Jakupović za preobrat, Olimpija prekinila niz, nesrečen poraz Kopra
prva liga Primorje
Sportal Domžale ostajajo brez zmage, zagodli so jim še novinci
Ne spreglejte