Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 4. 2011,
13.05

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domžale Luka Elsner Maribor

Nedelja, 10. 4. 2011, 13.05

7 let, 12 mesecev

Domžalska skrb so zasledovalci, ne pa Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po remiju z 2:2 na derbiju so Domžalčani zaradi slabega prvega polčasa zapravili možnost, da bi se približali Mariboru, zato se vse bolj osredotočajo na ubranitev drugega mesta.

Derbi vodilnih ekip se je razpletel s preobratom in pravičnim remijem. Vsaki ekipi je pripadel po en polčas, Maribor pa tako že precej časa ostaja neporažen v Domžalah. "Mariboru smo dovolili, da s kakovostnimi nogometaši igra na odprto formacijo. Dosegli so dva zadetka, predvsem pri drugem golu smo ravnali nedopustno. V drugem polčasu smo igrali bolje. Veliko zaslug je imel Juninho, ki nas je vrnil v igro. Nato smo ustvarjali določen pritisk, imeli nekaj priložnosti in na koncu pri prostem strelu imeli tudi nekaj sreče ter po enajstmetrovki izenačili," je sprva povedal Luka Elsner in navedel tudi glavni razlog takšne igre Domžal, ki imajo precej težav s poškodovanimi igralci, zato venomer tekme igrajo isti igralci.

Elsner: Maribor je vrhunska ekipa

"Delovali smo zelo utrujeno, počasno. Za Maribor govorijo, da je bil v nekakšni krizi, vendar to je vrhunska ekipa. To je pokazal v prvem polčasu, ko je bil v protinapadih zelo nevaren. Zato smo lahko zadovoljni s točko. Morda je res, da je prisotna utrujenost, saj igramo vedno isti igralci, a vse skupaj bi bilo blizu izgovoru. Mislim, da imamo še rezerve tako v igri kot v fizični pripravljenosti, zato smo pripravljeni pokazati še več," je priznal osrednji branilec Domžal.

Točkovna razlika med vodilnima ekipama ostaja sedem točk, a pri Domžalah se že nekaj časa bolj ozirajo za hrbet, kjer se bije velik boj za uvrstitev v Evropo. "Že nekaj časa bolj spremljamo tekmece, ki so za nami. Če pogledate so se stvari nekoliko zakomplicirale, saj imajo ekipe za nami pozitivne serije in to je bilo za pričakovati. Proti Celju so točke za nas izjemnega pomena," sporoča Elsner.

Odločilen je bil dogovor in zadetek Juninha

Domžalski napad je do priložnosti prihajal šele v drugem polčasu, zato kaj več od remija tokrat niso mogli iztržiti. Za izenačenje je poskrbel nekdanji mariborski napadalec, ki je z bele točke premagal Mateja Radana. "Pred tekmo je bil cilj zmaga, ampak po vodstvu Maribora z dvema zadetkoma moramo biti zadovoljni. Uspelo nam je preobrniti rezultat in izvleči remi. Tako tudi vsaj delno ostajamo v igri za naslov prvaka. V slačilnici smo se med premorom zmenili, da to ni bilo podobno ničemur in moramo igrati povsem drugače. Po zadetku Juninha nam je to tudi uspeli in strnili smo vrste. Nekajkrat smo precej pritisnili na vrata Maribora in zasluženo izenačili," je pripomnil Damir Pekič.

Devet krogov pred koncem te sezone imajo Domžalčani le še tri točke prednosti pred Luko Koper. "Maribor je še naprej v veliki prednosti, ampak ozirati se moramo tudi na ekipe za nami. Predvsem Koprčani so se nevarno približali. Na koncu se bo videlo, če smo zares zmožni biti v boju za naslov ali se bomo borili za mesta, ki vodijo v Evropo," je še dejal strelec izenačujočega zadetka z enajstmetrovke, ki jo je tudi priboril.

Ne spreglejte