Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 8. 2021,
9.14

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Dejan Djuranović Rosenborg Arnel Jakupović Benjamin Markuš NK Domžale

Četrtek, 5. 8. 2021, 9.14

2 leti, 8 mesecev

Domžale – pred tekmo z Rosenborgom

Djuranović opozarja: Za Rosenborg ne velja norveški stereotip

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Maribor - Rosenborg | Rosenborg je leta 2019 prekrižal načrte Mariborčanom. | Foto Miloš Vujinović/Sportida

Rosenborg je leta 2019 prekrižal načrte Mariborčanom.

Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Nogometaši Domžal bodo danes v prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo gostovali pri Rosenborgu in skušali prekrižati načrte slovitemu norveškemu klubu. Rumena družina je v tej evropski sezoni že izločila tekmeca iz Luksemburga (Swift) in Finske (Honka). "Treba bo odigrati pogumno," napoveduje trener Dejan Djuranović, njegov izbranec Benjamin Markuš pa dodaja, kako mu bo v užitek igrati na stadionu Lerkerdal, kjer je v preteklosti gostovalo že ogromno evropskih velikanov.

NK Domžale Swift Hesperange
Sportal Olimpija v težavah, katastrofa Domžal na Norveškem

Domžalčane čaka danes najtežji evropski izziv v tej sezoni. "Rosenborg je renomirani nasprotnik, ki ima od norveških ekip največ izkušenj z igranjem v Evropi. Je velik klub, ekipa je kompaktna, organizirana in agresivna. Želi si igrati in je daleč od stereotipa o norveškem nogometu z igro preskoka in dolgimi žogami. Ima tudi izkušenega trenerja, ki je bil tudi selektor danske reprezentance. Treba bo odigrati pogumno, poskušati igrati s posestjo žoge, da jim lahko ustvarjamo težave. Moramo biti tudi agresivni, posebej v fazi obrambe. Tako kot smo bili na Finskem," pred gostovanjem v Trondheimu napoveduje trener Dejan Djuranović, ki ga danes čaka trenerski spopad s priznanim strategom Agejem Hareidejem.

Age Hareide je na SP 2018 vodil Dansko. | Foto: Reuters Age Hareide je na SP 2018 vodil Dansko. Foto: Reuters

V zadnjih letih je vodil dansko izbrano vrsto in z njo na SP 2018 v Rusiji nesrečno izpadel v osmini finala proti Hrvaški. V bogati karieri je bil tudi selektor Norveške in številnih največjih norveških klubov, od lani pa vodi Rosenborg, s 26 državnimi naslovi tudi norveškega rekorderja.

Jakupović že pozabil na zapravljeno 11-metrovko

Dejan Djuranović opozarja na številne kakovosti Rosenborga. | Foto: Vid Ponikvar Dejan Djuranović opozarja na številne kakovosti Rosenborga. Foto: Vid Ponikvar Domžale bodo zaigrale na stadionu Lerkerdal. Nogometaši v rumenih dresih se že veselijo današnje izkušnje. "Stadion je kot iz sanj za vsakega nogometaša, sprejme več kot 20 tisoč gledalcev, to je samo še razlog več za dobro tekmo. Evropski obračuni so nekaj najlepšega, zato moramo v tekmi uživati. Norvežani so na papirju favoriti, a je treba to dokazati še na igrišču. Pripravljamo se na njih. Poiskali smo njihove slabosti, imajo tudi nekaj dobrih strani, a jih bomo skušali onemogočiti in se osredotočiti na njihove slabosti in jih tam raniti," sporoča mladi nogometaš Benjamin Markuš.

Njegov soigralec Arnel Jakupović je prejšnji četrtek osrečil Domžalčane s pravcatim evrogolom na Finskem, tri dni pozneje pa na prvenstvenem srečanju s Taborom ni bil preveč židane volje, saj je globoko v sodnikovem podaljšku zapravil najstrožjo kazen za zmago Domžal z 2:1. "Od junaka do tega, da zapraviš najstrožjo kazen … To se dogaja v nogometu, a je to zdaj že preteklost. Hitro sem vse odmislil in gledam naprej. Osredotočen sem le na tekmo z Rosenborgom, da pomagam ekipi po najboljših močeh," pravi avstrijski napadalec.

Se bosta Senijad Ibričić in Arnel Jakupović veselila zadetka Domžal tudi danes? | Foto: Vid Ponikvar Se bosta Senijad Ibričić in Arnel Jakupović veselila zadetka Domžal tudi danes? Foto: Vid Ponikvar

V vrstah Rosenborga bi lahko največjo nevarnost domžalski obrambi povzročal 27-letni Dino Islamović, rojen na Švedskem, ki igra za reprezentanco Črne gore. K Rosenborgu se je preselil lani, tako da leta 2019, ko je norveški klub gostoval v Sloveniji, ni zaigral proti Mariboru. Rosenborg je takrat dvakrat s 3:1 premagal vijolice in jih izločil iz boja v kvalifikacijah za ligo prvakov. Lani je v Evropi prišel do play-offa za evropsko ligo, kjer je nato izpadel proti PSV Eindhovnu (0:2), ta pa je pred tem izločil ravno Muro (5:1).

Mura
Planet TV Prenos tekme Mura – Žalgiris nocoj na Planet 2

Štubljar namesto Sorčana

Za razliko od zadnjega gostovanja na Finskem, kjer so Domžalčani z zadetkom Arnela Jakupovića premagali (in izločili) Honko, je v Sloveniji ostal Grega Sorčan. Na sever Evrope se je namesto njega odpravil vratar mladinske zasedbe Lovro Štubljar. Na Norveško se je tako odpravilo naslednjih 24 igralcev: Ajdin Mulalić, Klemen Mihelak, Lovro Štubljar, Denis Adamov, Andraž Žinič, Žiga Dajčman, Tilen Klemenčič, Gaber Dobrovoljc, Sven Šoštarič Karič, Damjan Vuklišević, Tibor Gorenc Stankovič, Enes Alić, Nermin Hodžić, Benjamin Markuš, Mattias Käit, Zeni Husmani, Janez Pišek, Senijad Ibričić, Marko Martinović, Žiga Repas, Arnel Jakupović, Emir Saitoski, Matej Podlogar in Slobodan Vuk.  

Olimpija- Maribor
Sportal Zmaji optimisti: Olimpija ni avtsajder na Portugalskem
NK Mura : Žalgris, liga Europa
Sportal Mura do remija na prvem zgodovinskem izzivu, ki ji lahko napolni žepe
Miha Blažič
Sportal Blažič do lepe prednosti, nič od balkanskega derbija Dinamo - Crvena zvezda?
 
Ne spreglejte