Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
14. 8. 2015,
17.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Domžale NK Krško ND Gorica NK Rudar Velenje NK Luka Koper

Petek, 14. 8. 2015, 17.54

7 let, 12 mesecev

Domžalčani želijo povezati dve zmagi, a naloga ne bo lahka

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes bodo na sporedu tri tekme šestega prvenstvenega kroga najboljše slovenske nogometne lige. Zanimivo bo predvsem v Domžalah, kjer bo gostovala vodilna Gorica.

Krško – Krka (danes ob 17.45)

Po sijajnem začetku sezone in dveh zmagah v prvih dveh krogih je Krško dvakrat izgubilo, v zadnjem krogu pa se je iz Velenja vrnilo s točko. Zdaj želijo debitanti v prvoligaški konkurenci priti do novih točk pred domačimi navijači, teh se bo zagotovo spet zbralo veliko. V novem nogometnem prazniku, ki ga bomo videli v Krškem, bo domača enajsterica skušala po velikih skalpih Kopra in Celja na kolena spraviti še Novomeščane.

Ti so v zadnjem krogu visoko izgubili proti Domžalam pred domačimi navijači (0:4), kar je zagotovo vplivalo na njihovo samozavest, ki pa jo lahko črpajo iz dejstva, da so na začetku sezone neverjetno učinkoviti v gosteh. Vseh sedem točk so osvojili "na tujem". V Zavrču in Velenju so zmagali, v Celju so remizirali. Nedvomno se obeta zanimiva tekma, v kateri je zmagovalca zelo težko napovedati.

Luka Koper – Rudar Velenje (danes ob 20.15)

Koprčani imajo po petih tekmah samo štiri točke in so pri dnu. Enako velja za Rudar, a zgodba Velenjčanov je nekoliko drugačna. Po treh porazih v uvodu so v zadnjih dveh tekmah osvojili štiri točke. V zadnjem krogu so proti Krškemu zdržali, čeprav so celoten polčas igrali le z devetimi nogometaši. Izključena sta bila Ivan Knezović in Stjepan Babić. Obeh v Kopru seveda ne bo. Podobno za dva velja tudi pri pokalnih prvakih. Denis Šme in Amar Rahmanović nimata pravice nastopa.

Koprčani so v zadnjem krogu zabeležili boleč in visok poraz proti Olimpiji, a pred tem na kolena spravili prvake iz Maribora. Njihove navijače seveda zanima, kako se bodo odrezali tokrat. Zmaga je pričakovana. Podobno pravi tudi njihov trener. "Prvenstvo je dolgo, pred nami pa je tekma z Rudarjem. Pričakujem, da bomo pred domačimi navijači zmagali," je povedal Rodolfo Vanoli.

Domžale – Gorica (danes ob 20.15)

Domžale nikakor ne morejo sestaviti dveh dobrih tekem zapored na začetku nove sezone. Najprej navdušijo, potem razočarajo. Premagajo Olimpijo v Stožicah in teden dni pozneje doma izgubijo proti Rudarju, ki do takrat ni imel ene samcate točke.

V zadnjem krogu so spet navdušili. V Novem mestu so Krko dobesedno razbili in zmagali s 4:0. Se torej zdaj obeta novo razočaranje? Luka Elsner si seveda želi, da temu ne bo tako.

Gorica je na drugi strani hit prvenstva. Po visokem porazu v Ljubljani v prvem krogu je nanizala štiri zaporedne zmage. Pred začetkom sezone so ji napovedovali boj za obstanek, po petih krogih je celo na vrhu. Njen trener Miran Srebrnič kljub temu ostaja trdno na tleh in sporoča: "Gremo iz tekme v tekmo." Na igrišču blestita predvsem nigerijski napadalec Blessing Eleke in zelo obetaven vezist Amel Džuzdanović. Skupaj sta poskrbela že za šest golov Novogoričanov.

Ti bi bili v Domžalah verjetno zadovoljni tudi s točko, a prihajajo po zmago. Na tri točke gredo tudi Domžalčani, obeta se zanimiv obračun. Verjamemo, da bo po okusu gledalcev.

Ne spreglejte