Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2017,
11.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Flora Talin Jure Balkovec NK Domžale Liga Europa Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 27. 6. 2017, 11.30

6 let, 7 mesecev

Pred prvo tekmo Domžal in estonske ekipe Flora

Domžalčani z ekipo, ki je na samo dveh tekmah zabila 17 zadetkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Jure Balkovec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal se bodo v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerili z ekipo Flora, ki je trenutno vodilna ekipa v estonskem državnem prvenstvu. Prva tekma bo v četrtek na celjski Areni Petrol (20.30), na njej pa bo sodil portugalski sodnik Joao Pinheiro.

Estonci so v pogonu že vse od marca in tako v tekmovalnem ritmu, medtem ko je slovenski pokalni prvak svojo formo iskal na prijateljskih tekmah. Flora je po 17 krogih estonskega prvenstva vodilna in ima 15 zmag in dva remija. V tej sezoni je tekmece v Meistriliigi že ponižala z 10:0 in 7:0, a Domžalčani vseeno ne razmišljajo o ničemer drugem kot napredovanju. 

"Flora je v tekmovalnem ritmu in to je zagotovo njihova prednost, vendar mislim, da ne bo ključna v tem dvoboju. Pozanimali smo se o Flori in moram priznati, da gre za spoštovanja vrednega tekmeca. Trenutno je prvi na lestvici in tako kot vsako ekipo moramo tudi to vzeti skrajno resno. Kljub vsemu smo trdno prepričani, da bomo napredovali v naslednji krog," o prvi letošnji prepreki v Evropi meni branilec Domžal Jure Balkovec.

Zakaj bodo igrali v Celju?

Domžalčani bodo Estonce gostili v Celju. | Foto: Vid Ponikvar Domžalčani bodo Estonce gostili v Celju. Foto: Vid Ponikvar

Zanimivo je, da Domžale prve tekme ne bodo odigrale pred domačimi gledalci. Estonskega nasprotnika bodo gostile v Celju.

Razlog? Prenova zelenice v Športnem parku Domžale se je zavlekla in bo pripravljena do tekem državnega prvenstva, ki se začnejo 15. julija.

"Lepo bi bilo, če bi tekmo odigrali na domačem štadionu, a tako pač je. Celjski štadion ponuja odlične pogoje za igranje nogometa. Vsak posameznik mora na vsaki tekmi dati vse od sebe, ne glede na to, ali je to v Celju ali kje drugje," pravi  22-letni Belokranjec, ki kljub oddaljenosti upa na podporo s tribun.

"Prepričan sem, da bo klub poskrbel za ugodno ponudbo za navijače. Želimo si glasne podpore s tribun, ki bi nam zelo pomagala," je sklenil Balkovec.

Bodo Domžalčani preskočili estonsko oviro?

  • Da.
    83,61 %
    102 glasov
  • Ne.
    16,39 %
    20 glasov
Oddanih 122 glasov
Ne spreglejte