Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
26. 6. 2018,
18.10

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Nermin Haljeta NK Domžale Simon Rožman Matej Oražem Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 26. 6. 2018, 18.10

5 let, 9 mesecev

Nermin Haljeta

Domžalčani se so okrepili z novincem, ki odlično pozna Rožmana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Nermin Haljeta | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vodstvo Domžal je seglo v roke z 21-letnim slovenskim nogometašem Nerminom Haljeto, ki je z rumenimi sklenil triletno pogodbo. Prihaja iz Celja, v zadnji sezoni pa je nastopal na Češkem pri prvoligašu Teplice, kjer je z mlado ekipo osvojil naslov in se veselil naslova najboljšega strelca.

Domžalam, ki so v sezoni 2017/18 v Prvi ligi Telekom Slovenije osvojile tretje mesto, se je pridružil Nermin Haljeta. Nekdanji najboljši strelec prve mladinske lige, kjer je igral v dresu celjskega Šampiona, je v 1. SNL debitiral v dresu Krškega, v zadnji sezoni pa se je odpravil na Češko in nabiral izkušnje pri Teplicah. Za člansko ekipo v prvi ligi je zbral štiri zadetke, za drugo ekipo pa 12 zadetkov in bil prvi strelec tekmovanja.

''Prvi vtisi ob prihodu v Domžale so zelo lepi, ponosen sem, da sem postal član rumene družine. Vem, da je to pravi klub za razvoj mladih nogometašev, a se hkrati zavedam, da mi ne bo nič podarjenega. Veselim se dela pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, ki ga seveda zelo dobro poznam, saj je deloval v Celju, od koder prihajam. Vesel sem, da se moja nogometna pot nadaljuje v Domžalah, kjer bom na vsakem treningu in tekmi dal sto dvajset odstotkov za ta klub,'' je ob sklenitvi sodelovanja za klubsko stran dejal Haljeta.

NK Maribor NK Olimpija plts
Sportal Prvič bo vroče v Stožicah že 18. avgusta!

Oražem: Čakajo nas zahtevne evropske preizkušnje

Matej Oražem sestavlja kadrovsko križanko pred začetkom sezone 2018/19. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Oražem sestavlja kadrovsko križanko pred začetkom sezone 2018/19. Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžale so tako po mladem temnopoltem hrvaškem branilcu Kobieju Morrisu poskrbele za drugo poletno okrepitev pred novo sezono. ''Nermina smo si želeli že lani, ko je odigral dobro sezono v Krškem. V pretekli sezoni je na Češkem odigral veliko tekem in dodatno napredoval, zato smo veseli, da se nam je pridružil. Čakajo nas zahtevne evropske preizkušnje, s svojim delovanjem pa se želimo pripraviti na prihodnost. Verjamemo, da je Nerminov prihod nova potrditev naše usmeritve,'' je dejal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Vodstvo Domžal je pred kratkim podpisalo pogodbi z obetavnima igralcema domžalske mladinske nogometne šole Denisem Tubićem in Blažem Urhom, ki bosta rumeni dres nosila vsaj še dve leti.

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane

Domžalčani se bodo v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa pomerili s Širokim Brijegom, predstavnikom Bosne in Hercegovine.

Ne spreglejte