Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 7. 2018,
18.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Dino Štiglec

Četrtek, 19. 7. 2018, 18.00

5 let, 9 mesecev

Hrvat po koncu lige prvakov in začetkom lige Europa

Dino Štiglec o novem nasprotniku Olimpije: Še nikoli nisem slišal zanj

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

1

Olimpija je ekspresno končala kvalifikacije za ligo prvakov. Zdaj se usmerja v domače prvenstvo in kvalifikacije za ligo Europa, v kateri jo že naslednji teden čaka severnoirski Crusaders.

Dino Štiglec | Foto: Sportal Dino Štiglec Foto: Sportal "Še nikoli nisem slišal za ta klub," je o naslednjem evropskem nasprotniku povedal Dino Štiglec.

"Smo favorit. Vse razen napredovanja bi bil velik neuspeh," je zelo odločno nadaljeval, še pred tem pa priznal, da izpad proti Qarabagu v kvalifikacijah za ligo prvakov zelo obžaluje.

"Da, predvsem zaradi tega, ker smo bili boljši nasprotnik. Tudi liga Europa je sicer dobra, a liga prvakov je pač nekaj drugega. Sploh zato, ker nam je bil žreb v drugem krogu kvalifikacij zelo naklonjen, namenil bi nam albanskega predstavnika, se lahko tolčemo po glavi. Toda, kar je, je. Ne smemo biti depresivni. Marsikaj lahko postorimo tudi v ligi Europa. Mislim, da lahko pridemo zelo daleč," je povedal bočni branilec Olimpije.

Imarat Azarkeş Qrupu
Sportal Zakaj so Azerbajdžanci v Bakuju prepevali "Ubi, ubi, ubi žabara"? #video

Olimpija potrebuje čas

Ljubljančani so na prvih dveh tekmah nove sezone prejeli le en gol, tako da se nad obrambo ne gre pritoževati, a težava je, da niso zabili niti enega.

Hrvat je bil na tekmi v Bakuju na igrišču od prve do zadnje minute. | Foto: NK Olimpija/SPS Hrvat je bil na tekmi v Bakuju na igrišču od prve do zadnje minute. Foto: NK Olimpija/SPS

"Dejstvo je, da imamo v napadu težave. Ne vem, ali je težava zaradi tega, ker tokrat nismo igrali zaradi napadalca. Trener se je tako odločil, saj smo želeli igrati več na sredini, ker smo vedeli, da bo vroče," je zanimivo razlago ponudil Hrvat, ki pravi, da je vzdušje v garderobi slovenskih prvakov kljub izpadu dobro.

Qarabag NK Olimpija
Sportal Azerbajdžanci v Bakuju navdušili Mariborčane na igrišču in ob njem

"Seveda nikoli ni ugodno, ko izgubiš, ampak lahko rečem, da je pri nas dobro. Je pa res, da potrebujemo nekaj časa, da se uigramo. Prišel je nov trener, prišlo je tudi kar nekaj novih igralcev," pravi Štiglec, ki verjame, da bo Olimpija prvo zmago sezone dočakala že v soboto, ko jo v prvenstvu čaka gostovanje pri Gorici.

V tednu dni želijo dve zanesljivi zmagi

"Upam, da bomo zmagali in pridobili samozavest. Gremo po tri točke, vse drugo bi bil neuspeh. Potem pa nas v četrtek že čaka Evropa. Tudi na tisti tekmi bomo poskušali, kot sem že dejal, seveda zmagati," je še povedal Štigled in dodal, da tri tekme v osmih dneh ne bi smele biti težava. "Ne, to je prej užitek," je sklenil.

Preberite še:

Sportal Razočarani kapetan Olimpije ne ve, v čem je težava
Qarabag NK Olimpija
Sportal Rok Kronaveter ni želel povzročiti iskric: Tega ne bi komentiral
Qarabag NK Olimpija
Sportal Olimpija ostala brez možnosti za nadaljevanje v ligi prvakov
Ne spreglejte