Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
18. 1. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Hull City angleško prvenstvo Kitajska Fabio Cannavaro Tianjin Quanjian Roman Abramovič Antonio Conte Chelsea Diego Costa

Sreda, 18. 1. 2017, 13.30

6 let, 7 mesecev

Vrnitev najboljšega strelca

Diego Costa se je pobotal s trenerjem Chelseaja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Diego Costa | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljši strelec angleškega prvenstva Diego Costa je zgladil spor s trenerjem Chelseaja Antoniom Contejem. V torek je opravil prvi trening po turbulentnem tednu, v katerem je padla v vodo možnost prestopa na Kitajsko, kjer mu je Tianjin Quanjian obljubljal sanjski zaslužek.

Diego Costa je v tej sezoni prvi strelec angleškega prvenstva. Dosegel je 14 zadetkov in si z Zlatanom Ibrahimovićem (Manchester United) ter Alexisom Sanchezom (Arsenal) deli vodilni položaj. Zadetki 28-letnega Brazilca s španskim potnim listom so Chelseaju pomagali do rekordnega niza 13 zmag, s katerimi so modri ušli tekmecem in si zagotovili lepo prednost pred nadaljevanjem sezone. Zadnjič, ko je igral za modre, je izkusil poraz na gostovanju pri Tottenhamu.

Cannavaro ga je želel na Kitajskem

Brazilec s španskim potnim listom se je pobotal s trenerjem Contejem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Brazilec s španskim potnim listom se je pobotal s trenerjem Contejem. Foto: Guliverimage/Getty Images Costa, nekdanji napadalec madridskega Atletica, je robusten napadalec, znan po nepredvidljivem obnašanju in številnih provokacijah. Na igrišču rad izziva tekmece in se z njimi zapleta v spore. Zaradi tega je pogosto na robu izključitve. Trenerji veliko raje kot njegove muhe izpostavljajo sposobnost doseganja zadetkov. V tej sezoni je najboljši strelec Chelseaja, zato je bilo strokovno vodstvo vodilnega angleškega kluba veselo, ko je možnost selitve na Kitajsko padla v vodo.

Prejšnji teden je bilo na Otoku ogromno govora o nemoralni ponudbi Tianjin Quanjiana. Klub, ki ga vodi nekdanji zvezdnik italijanskega nogometa Fabio Cannavaro, je bil pripravljen Chelseaju za razigranega napadalca plačati skoraj sto milijonov evrov, Costi pa omogočiti bajni letni zaslužek. Omenjala se je plača v višini vsaj 30 milijonov evrov.

Ko so se v Angliji mudili predstavniki kitajskega kluba in se sestali z igralčevim agentom Jorgejem Mendesom, so naleteli na neodobravanje lastnika Chelseaja Romana Abramoviča.

Rus jim je zabičal, da se lahko o prestopu Coste pogovarjajo šele po koncu sezone. Ko je na Kitajskem obveljalo še novo pravilo o zmanjšanju števila tujih nogometašev, ki lahko nastopajo na prvenstvenih tekmah, se je Tianjin umaknil iz pogajanj. Pred tem se je dogovoril z belgijskim reprezentantom Axelom Witselom, napadalca Chelseaja pa jim ni uspelo pridobiti.

Pred treningom se je pogovoril z vodstvom

V tej sezoni je dosegel 14 zadetkov. | Foto: Reuters V tej sezoni je dosegel 14 zadetkov. Foto: Reuters Costa prejšnji teden ni pomagal soigralcem. Trener Conte je po gostovanju pri angleškem prvaku Leicester Cityju (3:0), ki so ga modri dobili brez pomoči najboljšega strelca, prepričeval javnost, da je Brazilec odsoten zaradi poškodbe hrbta.

Na Otoku mu je verjel le malokdo, zlasti po aferi, ki naj bi jo prejšnji teden zakuhala Contejeva kritika slabe fizične pripravljenosti 28-letnega napadalca.

Costa je v torek opravil trening. Pred njim je v pripravljalnem klubskem središču Cobham opravil izčrpen pogovor z vodstvom kluba in trenerjem, s katerim je zgladil spor. V nedeljo bo kandidiral za dvoboj med Chelseajem in Hull Cityjem na domačem štadionu Stamford Bridge, ko se modrim ponuja priložnost, da še okrepijo položaj na vrhu angleškega prvenstva.

Sanchez, Lukaku in Morata

Costa bo za zdaj ostal v dresu Chelseaja, možnost odhoda pa je prestavljena na poletje. Angleški dnevnik Daily List že ponuja kandidata, ki bi ju lahko Chelsea pripeljal namesto španskega reprezentanta. To sta Čilenec Alexis Sanchez (Arsenal) in Belgijec Romelu Lukaku (Everton). Omenja se tudi Španca Alvara Morato (Real Madrid), s katerim je Conte sodeloval v Torinu, ko je vodil Juventus.
Ne spreglejte