Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
19. 10. 2011,
11.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Damir Skomina

Sreda, 19. 10. 2011, 11.52

8 let

Derbi v Franciji s slovenskim pridihom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V skupini F nogometne lige prvakov se bodo drevi udarili Marseille in Arsenal ter Olympiakos in Borussia Dortmund. Tekmo v Franciji bo sodil priznani slovenski sodnik Damir Skomina.

Marseille je po prvih dveh tekmah v skupini F na prvem mestu s šestimi točkami, Arsenal mu s štirimi diha za ovratnik. Drevišnja tekma, ki bo imela slovenski pridih, saj bo glavni delivec pravice slovenski sodnik Damir Skomina, bo v veliki meri odločala o tem, kdo bo šel v naslednji krog. Francozi bodo nekoliko oslabljeni, nastopili bodo brez pomembnega vezista Mathieua Valbuene, manjkali pa bodo tudi Stephane Mbia, Rod Fanni in Jordan Ayew. Trener Londončanov Arsene Wenger ima na voljo vse razpoložljive sile in v Marseille prihaja po tri točke, kar je jasno povedal tudi svojim nogometašem. ''To je za nas zelo pomembna tekma, v kateri moramo zmagati. Od prve minute moramo igrati tako, da bomo prišli do treh točk. Naš cilj je, da osvojimo prvo mesto v skupini, saj vsi dobro vemo, kaj se nam je zgodilo v minuli sezoni, ko smo bili drugi'' je pred tekmo odločen češki vezist v vrstah Londončanov Tomaš Rosicky. Marseille in Arsenal se bosta drevi udarila sploh prvič v evropskih pokalih. Francozom gre v tej sezoni v ligi prvakov odlično, saj so stoodstotni, medtem ko jim v domačem prvenstvu enostavno ne steče. Trenutno so šele na poraznem 15. mestu v francoskem prvenstvu. Podobo velja za Londončane. Ti so v angleški premierligi šele deseti. Oba kluba sta sezono začela slabše od pričakovanj, zato želita v nadaljevanju pokazati, da sta vredna več. Prva priložnost za dokazovanje bo že drevi.

Borussia Dortmund je v prvih dveh krogih skupine F lige prvakov osvojila le točko, kar je manj od pričakovanj. Nemški prvaki bodo drevi iskali tri točke, s katerimi bi se vključili v boj za prvi dve mesti v skupini. Nasproti bodo stali nogometaši Olympiakosa, ki so še vedno brez točk. Nemci so favoriti, saj so v dobri formi. V zadnjih treh tekmah so trikrat zmagali. Pri Borussii ne bo Patricka Owomoyele, ki je poškodovan. Podobno velja za paragvajskega napadalca Lucasa Barriosa. Pri Grkih so vprašljivi nastopi Ljubomira Fejse, Vasilisa Torosidisa in Giannisa Fetfatzidisa. Nemci bodo skušali v Atenah prekiniti niz tekem v ligi prvakov brez zmage. Nazadnje so namreč v elitni evropski ligi do treh točk prišli 30. oktobra leta 2002, ko so pred domačimi navijači z 2:1 premagali Arsenal. Borussia se doslej sicer še nikoli v Evropi ni udarila s katerimkoli grškim klubom. Kakšna bo njena prva izkušnja?

Ne spreglejte