Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2024,
6.43

Osveženo pred

2 dneva, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Gareth Southgate Josip Iličić slovenska nogometna reprezentanca Euro 2024 Euro 2024

Sreda, 26. 6. 2024, 6.43

2 dneva, 18 ur

Družbena omrežja po napredovanju slovenskih nogometašev v osmino finala

"David proti Goljatu ni bil mit, za Slovenijo je to realnost"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Euro 2024 Köln Slovenija Anglija remi | Slovenski nogometaši bodo prihodnji teden prvič igrali v izločilnih bojih evropskega prvenstva. | Foto Reuters

Slovenski nogometaši bodo prihodnji teden prvič igrali v izločilnih bojih evropskega prvenstva.

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je z zgodovinskim uspehom, premiernim napredovanjem v izločilne boje evropskega prvenstva, v torek podžgala splet. Mnogi na omrežju X izpostavljajo, da je veselje povratnika v reprezentanco Josipa Iličića, ki ga je Matjaž Kek v 75. minuti poslal v igro prvič na tem Euru, ena najlepših zgodb prvenstva.

Adam Gnezda Čerin
Sportal Adam Gnezda Čerin: O tem sem sanjal kot otrok

Slovenski nogometaši so ob izteku dneva državnosti poskrbeli za nov športni mejnik. Vse do konca sodnikovega dodatka v Kölnu so proti favorizirani Angliji zdržali pri začetnem rezultatu in se s tretjim remijem prvič v zgodovini prebili do izločilnih bojev. Osmino finala bodo igrali ali 1. julija proti Portugalski v Frankfurtu (ob 21. uri) ali 2. julija proti zmagovalki skupine E v Münchnu (ob 18. uri).

Slovenci so s podvigom razveselili tako domače navijače kot občinstvo v tujini. "David proti Goljatu ni bil mit, za Slovenijo je to realnost. Prvo napredovanje v izločilne boje vabi. Alpska država, ki je povezana predvsem z zimskimi športi, zdaj igra to čudovito igro na vrhuncu svojih moči. Z navijaško podporo, ki je ocenjena na približno en odstotek njihove celotne populacije. 25. junij v Sloveniji že praznujejo kot dan državnosti, država je 33 let samostojna. In od danes naprej bodo imeli Slovenci še en razlog, da se s ponosom spominjajo prav tega datuma. Ustvarjalci zgodovine," so zapisali pri Copa90.

Euro 2024, Jan Oblak
Sportal Jan Oblak: Malo trpljenja se hitro pozabi. Presrečni, veseli, ponosni!

Predvsem na omrežjih odmeva zgodba Josipa Iličića, ki je pred tremi tedni po treh letih znova oblekel reprezentančni dres, v torek pa v 75. minuti dočakal priložnost na evropskem prvenstvu.

Na omrežjih so znova spomnili na zgodbo Josipa Iličića, ki je po vseh težavah dočakal tudi nastop na letošnjem Euru. | Foto: Guliverimage Na omrežjih so znova spomnili na zgodbo Josipa Iličića, ki je po vseh težavah dočakal tudi nastop na letošnjem Euru. Foto: Guliverimage "Najboljša fotografija Eura 2024. Josip Iličić slavi uvrstitev v izločilne boje, potem ko je po 955 dneh prvič nastopil za Slovenijo. Dvakrat je moral zapustiti nogomet zaradi duševnih razlogov. Lepo ga je videti nazaj," je na omrežju zapisal eden od uporabnikov.

"Ta fotografija že kandidira za najboljšo na Euru. Josip Iličić ob prvi uvrstitvi Slovenije v osmino finala evropskega prvenstva. Josip je pred dvema letoma po depresiji med pandemijo pridobil težo in se umaknil iz nogometa. Njegova vrnitev v nogomet je bila skoraj nepredstavljiva. Ne samo, da se je vrnil, zdaj je tu s svojo reprezentanco. VELIKI JOJO," so se strinjali pri Juez Central.

"Bilo je vredno čakanja. Vesel sem, da vidim Josipa Iličića igrati na Euru 2024. Čestitam Sloveniji za uvrstitev v naslednji krog, upam, da bomo videli še več Josipa," je zapisal privrženec Atalante, v dresu katere je Iličić pustil močan pečat.

Na Otoku pa še naprej niso navdušeni nad predstavami aktualnih evropskih podprvakov, največjih kritik je deležen selektor Gareth Southgate:

Vrstijo se kritike na račun selektorja Angležev Garetha Southgata. | Foto: Guliverimage Vrstijo se kritike na račun selektorja Angležev Garetha Southgata. Foto: Guliverimage Tako so navijači z metanjem kozarcev sporočili, kaj si mislijo o Southgatovemu vodenju Anglije:

"Najslabša nogometna tekma, kar sem jih kdaj gledala. Znebite se Southgata."

 Zlata generacija pod Southgatom:

 

Euro 2024 Köln Slovenija Anglija remi
Sportal Slovenija je trpela, a je brez poraza v osmini finala!
Navijači nogomet
Sportal Po 90 minutah grizenja nohtov eksplozija navdušenja #video #foto
 

Ne spreglejte