Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 6. 2015,
14.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Raheem Sterling Paul Gascoigne Anglija Roy Hodgson

Torek, 9. 6. 2015, 14.02

8 let, 1 mesec

Da legendarni Gascoigne s svojimi besedami le ne bo dvignil nadarjenega Angleža

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji odlični angleški nogometaš Paul Gascoigne je svetoval 20-letnemu angleškemu reprezentantu Raheemu Sterlingu, naj si negodovanje občinstva vzame sebi v prid.

Angleška nogometna reprezentanca je imela uverturo pred kvalifikacijskim dvobojem za evropsko prvenstvo 2016 proti Sloveniji, ki bo v nedeljo ob 18. uri, proti izbrani vrsti Irske.

Tekmeca sta se v Dublinu razšla z najmanj popularnim izidom 0:0, selektor Roy Hodgson pa je po dvoboju izrazil nezadovoljstvo nad predstavo nekaterih posameznikov.

Irski privrženci Liverpoola so na tekmi zlasti pod drobnogled vzeli 20-letnega Raheema Sterlinga, ki je nedavno zavrnil ponudbo Liverpoola, ki bi mu tedensko navrgla 100 tisoč angleških funtov (135 tisoč evrov).

Prvi mož stroke pri Angležih ga je iz igre poslal v 66. minuti, po tekmi pa povedal, da mladi napadalec potrebuje debelejšo kožo, če bi rad nastopal na mednarodni sceni, saj se ga navijanje ne sme dotakniti v takšni meri.

Odzval se je legendarni angleški nogometaš Paul Gascoigne, ki je v izbrani vrsti igral na 57 tekmah in zabil 10 golov. "Moj nasvet za Sterlinga je, naj besede selektorja Hodgsona vzame kot kompliment. Če govori o njem, potem pomeni, da mu ni vseeno zanj," je dejal Gazza in se nato dotaknil negodovanja navijačev: "Vedno pravim, da je potrebno kar 40 tisoč ljudi, da razburijo enega človeka, en človek pa lahko znervira 40 tisoč ljudi s tem, da žogo potisne v gol. Edini razlog, zakaj ti to delajo, je zato, ker se te bojijo. Navijači ne želijo, da bi igral dobro, zato moraš odmisliti to. Uživaj ob tem in igraj sproščeno."

Sterling bo imel naslednji test v nedeljo, ko se bo skupaj z reprezentančnimi kolegi zoperstavil četi Srečka Katanca. Prvo tekmo v Londonu so Angleži dobili s 3:1, čeprav so Slovenci z avtogolom Jordana Hendersona v 58. minuti povedli. Pri tretjem golu je sodeloval tudi Sterling, ki je podal Dannyju Welbecku za njegov drugi gol.

Ne spreglejte