Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
6. 12. 2012,
0.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Aleš Mejač Robert Berić NK Maribor NK Maribor Lazio

Četrtek, 6. 12. 2012, 0.35

8 let

Da bo prva polovica še boljša: po zmago nad Lazio

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Še zadnjič je Darko Milanič pred novinarje stopil pred evropsko tekmo. ''Želimo igrati dobro, gremo na zmago,'' je ponovil kot ničkolikokrat doslej. V Mariboru tudi proti Laziu verjamejo v uspeh.

Le še dve tekmi in v Mariboru bodo lahko odšli na daljši premor. Če kdaj zasluženo, potem zagotovo letos. Odigrali so ogromno tekem, bili so zelo uspešni. Bilo bi lahko tudi bolje, seveda, a vsi skupaj so zagotovo zadovoljni s tem, kar so dosegli. Da bi bil vtis, ki so ga pustili v prvi polovici sezone, še boljši, pa bodo skušali premagati še Lazio. Ta tekma resda nima pravega tekmovalnega naboja, a povsem nepomembna zagotovo ni. Za Mariborčane igrajo premije in predvsem točke, ki omogočajo boljše evropsko izhodišče v naslednji sezoni, za Lazio prvo mesto v skupini J in boljše izhodišče za nadaljnje tekmovanje. A to so zadeve, s katerimi se v strokovnem štabu slovenskega prvaka v zadnjih dneh niso preveč ubadali. Mislili so predvsem na moštvo in to, kako bi se čim bolje pripravili na nov evropski izziv. ''Seveda smo utrujeni, za nami so težke tekme na zahtevnih igriščih, a to bomo proti Laziu odmislili. Zahteven teren? Mislim, da imamo s takšnimi igrišči več izkušenj, kot jih imajo Italijani,'' je z logično razlago na novinarski konferenci dan pred tekmo postregel Darko Milanič. O Laziu je veliko informacij trener, ki se je že večkrat dokazal z natančnimi analizami tekmecev, nabral že pred prvo tekmo v Rimu, zdaj jih ima seveda še več. ''Nogometaši Lazia vselej igrajo agresivno. Jasno je, da ne bomo zlahka dobivali dvobojev. Tudi menjave v moštvu Lazia nam ne bodo olajšale dela. Že na prvi tekmi smo videli, da se znajo Rimljani zelo dobro braniti tudi s štirimi ali petimi nogometaši,'' je nekaj besed tekmecu namenil trener Maribora, potem pa brez obotavljanja sporočil: ''Verjamem, da bomo igrali hrabro in si s tem prislužili nekaj sreče. S pomočjo te pa zmagali!''

Seveda tako trener kot nogometaši Maribora verjamejo, da se bodo tudi njihovi navijači prišli dostojno posloviti od Evrope. Da bo Ljudski vrt tudi danes zvečer poln. ''Pričakujemo poln štadion. Navijačem se bomo skušali oddolžiti z dobro tekmo. Če bi jo odigrali, bi šli navijači domov zadovoljni. Radi bi zmagali,'' je še enkrat ponovil trener z naskokom najboljšega slovenskega kluba, ki se tekmeca očitno namerava lotiti z dokaj napadalno igro. Seveda pa bo treba paziti tudi na obrambo, česar ni pozabil omeniti.

''Veliko bomo napadali, vendar bomo morali dosledno izpolnjevati tudi naloge v obrambi. Igrati moramo evropsko. Napak ne bo smelo biti veliko,'' so bile še besede, ki jih je pred zadnjo evropsko tekmo novinarjem namenil Milanič. ''Nismo pod pritiskom, da moramo zmagati, zato bomo lahko igrali pogumno. Vsaka ekipa, ne le Maribor, deluje drugače kot na svojem štadionu, nič drugače ne bo niti z Laziem. Čeprav je visoko v italijanskem prvenstvu, Laziu ne bo lahko. Občinstvo in domače igrišče sta za nas velika prednost,'' je še dodal. Ob njem je na novinarski konferenci sedel Robert Berić. Ne brez razloga. Je daleč najboljši strelec Maribora v tej evropski sezoni. Zabil je že šest evropskih golov, od tega tri v ligi Europa. Zatresel je mreže Panathinaikosa in dvakrat Tottenhama. ''Želimo si zmagati. Cilj je, da s tremi točkami zaključimo nastopanje v ligi Europa,'' je povedal ta komajda 21-letni napadalec, ki zavoljo dobrih predstav verjetno ne bo več dolgo igral v dresu Maribora. ''V Evropi mi je bilo doslej najtežje igrati prav proti Laziu. Zagotovo nam gostje veliko prostora ne bodo pustili, so zelo kakovostni. Treba bo izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila,'' je dodal.

Ne spreglejte