Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2011,
13.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
ZDA

Natisni članek

Petek, 11. 11. 2011, 13.58

8 let, 3 mesece

Clint Dempsey: Američan, ki je priznan v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ob odsotnosti Landona Donovana, bo v Stožicah prvo ime reprezentance ZDA, Clint Dempsey. Nogometaš Fulhama že nekaj sezon zelo dobro igra v angleškem prvenstvu.

Nogometaši iz ZDA imajo v zadnjem času vse večji vpliv tudi na evropski, predvsem pa na angleški nogomet. V elitni angleški ligi so najbolj zastopani čuvaji mreže – Tim Howard, Brad Friedel, Ben Amos, Marcus Hahnemann, Brad Guzan -, med tistimi, ki pa na Otoku v zadnjih letih izstopa predvsem v napadu pa je Clint Dempsey.

Ofenzivni vezist se je uveljavil pri New Englandu, kjer je postal zanimiv za londonski Fulham, pri katerem se je odlično znašel. Za londonski klub igra že šesto sezono, posebej v spominu pa mu bo ostala sezona 2009/10, v kateri se je s klubom, ki je v lasti Mohameda Al-Fayeda, prebil celo do finala lige Europe. V hamburškem finalu je takrat Atletico iz Madrida zmagal (2:1) in osvojil pokal. Za Fulham je, med drugim tudi ljubitelj golfa in oče ene hčere, odigral že 194 tekem in zabil 42 golov.

Za izbrano vrsto je ofenzivni vezist, ki redke počitnice najraje preživlja v Teksasu, debitiral že leta 2004 proti Jamajki, skupno pa ima za sabo že 79 tekem in 23 zadetkov. Za največji dosežek si lahko šteje uvrstitev na SP 2006 - v Nemčiji je kot edini Američan zabil gol - in 2010 ter še posebej bronasto medaljo na konfederacijskem pokalu leta 2010.

Ne spreglejte