Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 4. 2012,
8.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bayern München Real Madrid Barcelona Chelsea

Ponedeljek, 16. 4. 2012, 8.59

8 let

Chelsea z zvrhano mero sreče do zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Chelsea je z golom Didierja Drogbaja prišel do zmage nad Barcelono v Londonu v prvi tekmi polfinala lige prvakov. Bayern je v torek v Münchnu z 2:1 premagal madridski Real.

Rezultata, polfinale prvi tekmi:

Na Stamford Bridgu v Londonu so gledalci spremljali enosmerni nogomet – v smeri vrat Chelseaja, a so do zmage z zvrhano mero sreče prišli domačini. Obračun tekmecev, ki sta v preteklosti uprizorila nekaj razburljivih dvobojev, je tik pred koncem prvega polčasa odločil Didier Drogba in Londončanom prinesel lepo prednost pred gostovanjem v Barceloni. Gostje so vseskozi napadali vrata Petra Čecha, ki se je nekajkrat izkazal, nekajkrat pa imel veliko sreče, da je ohranil nedotaknjeno mrežo. Katalonci so kar tekmovali v tem, kdo bo zapravil več priložnosti. Alexis Sanchez, ki je imel ob tem še eno veliko priložnost, na začetku in Pedro Rodriguez v zaključku tekme sta zatresla okvir vrat, dvakrat se je pred vrati Londončanov osmešil Cesc Fabregas, veliki priložnosti sta zapravila še Sergio Busquets in Carles Puyol. Največji zvezdnik Barcelone Lionel Messi tokrat ni bil v glavni vlogi, bolj se je osredotočal na podaje soigralcem, ki pa so bili tokrat v zaključkih akcij nerazpoloženi. Londončani so do zmage z 1:0 prišli s praktično enim strelom v okvir nasprotnikovih vrat, a tudi to je nogomet. Že zdaj je jasno, da se čez teden dni na Camp Nouu obeta novih razburljivih 90 ali pa še kaj več minut.

V torek sta se v Münchnu pomerila Bayern in Real. Do zmage so po zanimivem obračunu prišli Nemci. Bavarce je v 17. minuti v vodstvo popeljal Franck Ribery. Toni Kross je podal iz kota, obramba Reala ni uspela izbiti žoge, kar je izkoristil Francoz in zabil žogo v gol. Real Madrid si je v zelo pestrem prvem polčasu ustvaril nekaj priložnosti za izenačenje, a tudi Bayern je bil nevaren iz protinapadov. Drugi polčas se je bolje začel za goste iz Madrida. V 53. minuti je Cristiano Ronaldo sprva zapravil izjemno priložnost, a že v istem napadu je po podaji Portugalca München utišal Nemec pri Realu, Mesut Özil, ki je iz bližine zgolj potisnil žogo v gol. Ko je že kazalo na remi, pa je Mario Gomez, ki je v 71. minuti imel izjemno priložnost za zadetek, po podaji kapetana Philippa Lahma z desne strani v 90. minuti iz bližine le premagal Ikerja Casillasa in Bayernu priboril prednost enega zadetka pred povratnin obračunom.

Povratna dvoboja bosta odigrana 24. (v Barceloni) in 25. (v Madridu) aprila. Finale lige prvakov bo 19. maja v Münchnu.


Liga prvakov, polfinale (prvi tekmi):

Torek: Bayern München : Real Madrid 2:1 (1:0) Ribery 17., Gomez 90.; Özil 53.

Sreda: Chelsea : Barcelona 1:0 (1:0) Drogba 45.

Ne spreglejte