Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 1. 2021,
12.56

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Thomas Tuchel Frank Lampard angleško prvenstvo Chelsea

Ponedeljek, 25. 1. 2021, 12.56

3 leta, 2 meseca

Spremembe v taboru Chelseaja

Uradno: Chelsea odpustil Lamparda, prihaja Nemec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Frank Lampard | Frank Lampard se poslavlja od trenerskega stolčka Chelseaja. | Foto Reuters

Frank Lampard se poslavlja od trenerskega stolčka Chelseaja.

Foto: Reuters

V taboru Chelseaja se je zgodila velika sprememba. Frank Lampard je zapustil trenerski položaj, na stolček pa bo sedel Thomas Tuchel, ki je nazadnje deloval pri PSG. Klub je za zdaj potrdil le odhod Lamparda, ne pa še prihoda Nemca, a so otoški mediji prepričani, da je to le še vprašanje ur, morda celo minut.

Bournemouth
Sportal Kot zadnji v osmino finala še Bournemouth

Modri iz Londona bodo kmalu dobili novega trenerja. 42-letnemu Franku Lampardu, nekdanjemu zvezdniku angleškega nogometa in klubski ikoni Chelseaja, se je zaradi skromnih rezultatov že dalj časa tresel stolček. Zadnji neuspehi - bogati londonski klub je kljub izdatnim poletnim nakupom na zadnjih petih tekmah v prvenstvu zmagal le enkrat - so vodstvo napeljali do odločitve, da so potrebne spremembe.

Najslabše, odkar je tu Abramovič

Chelsea je na zadnjih osmih tekmah v prvenstvu doživel kar pet porazov. | Foto: Reuters Chelsea je na zadnjih osmih tekmah v prvenstvu doživel kar pet porazov. Foto: Reuters Lampard, sicer najboljši strelec Chelseaja v zgodovini kluba, je na vročem stolčku vztrajal 18 mesecev. V prejšnji sezoni je izbrance popeljal do četrtega mesta v prvenstvu in finala pokala FA, k boljšemu vtisu pa mu ni bistveno pomagala nedeljska zmaga Chelseaja v pokalu FA, kjer so se modri po zmagi nad Luton Townom prebili med 16 najboljših.

V prvenstvu jim v tej sezoni ne gre tako dobro, na zadnjih osmih nastopih so doživeli kar pet porazov, na lestvici pa so šele deveti. Na tekmo so v povprečju osvojili le 1,67 točke, kar je najmanj po letu 2003, ko je lastnik kluba postal ruski mogotec Roman Abramovič.

''To je bila zelo težka odločitev, saj sem s Frankom v odličnih odnosih in ga zelo spoštujem. Je oseba, ki ga odlikuje najvišja stopnja delovne etike, a smo se na podlagi trenutnih okoliščin ocenili, da je nastopil primeren trenutek za menjavo trenerja. Rad bi se mu zahvalil za vse, kar je naredil za klub. V prihodnje mu želim veliko sreče. Je pomembna ikona velikega kluba, njegov status ostaja enak. Zanj so vrata Stamford Bridga vedno odprta,'' je klubsko sporočilo preneslo besede bogatega Rusa.
Roman Aramovič
Sportal Je Abramoviču po boleči londonski klofuti prekipelo?

Bo Nemec "prerodil" rojaka?

Na Stamford Bridgeu so prepričani, da bi lahko nemški strateg dvignil formo nekaterim dolžnikom, zlasti rojakoma Kaiu Havertzu in Timu Wernerju, od katerih so modri pričakovali bistveno več. Tuchel odlično pozna tudi Američana hrvaških korenin Christiana Pulisica, s katerim je sodeloval v Dortmundu.

Thomas Tuchel je bil s PSG najboljši v Franciji, v ligi prvakov pa se je lani uvrstil v finale. | Foto: Getty Images Thomas Tuchel je bil s PSG najboljši v Franciji, v ligi prvakov pa se je lani uvrstil v finale. Foto: Getty Images

Tuchel bo 11. trener, odkar je prvi mož Chelseaja Abramovič, že prihodnji mesec pa nemškega stratega čaka velik izpit, saj se bodo Londončani v osmini finala lige prvakov pomerili z vročim Oblakovim Atleticom. V prvenstvu zaostaja Chelsea za vodilnim Manchester Unitedom za 11 točk.

Luis Suarez
Sportal Atletico v Španiji ne popušča, Oblak po preobratu do nove zmage
Ne spreglejte