Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 3. 2022,
17.02

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

NK Domžale NK Olimpija NK Olimpija 1. SNL Prva liga Telemach

Nedelja, 20. 3. 2022, 17.02

2 leti, 1 mesec

Poročilo s tekme Olimpija - Domžale

Četrta zaporedna tekma Olimpije brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Domžale Olimpija | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Olimpije in Domžal so se v 28. krogu prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0). Zadela sta Mario Kvesić (41.) in Mitja Ilenič (68.).

Stadion Stožice, sodniki: Jug, Vidali, Černe.

Strelca: 1:0 Kvesić (41.), 1:1 Ilenič (68.).

Olimpija: Banić, Čabraja (od 72. Prelec), Crnomarković, Milović, Ratnik (od 72. Boakye), Pilj, Sešlar (od 62. Pavlović), Kvesić (od 62. van Bruggen), Nukić, Matko, Prtajin (od 82. Ziljkić).
Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Alić, Ilenič (od 80. Žinič), Klemenčič (od 24. Dobrovoljc), Husmani, Pišek, Martinović (od 64. Repas), Jurilj (od 80. Vuk), Markuš (od 64. Saitoski), Jakupović.

Rumeni kartoni: Crnomarković, Čabraja, Nukić, Sešlar, Pilj; Mulalić.
Rdeči karton: Nukić (57.).

Olimpijo je po dveh porazih čakal sosedski obračun z Domžalami, ki po dobrem vstopu v pomlad na zadnjih štirih tekmah niso vknjižile zmage. Izbranci Dina Skenderja so prišli do točke, čeprav so več kot pol ure igrali z igralcem manj. Ljubljanska zasedba zdaj na tretjem mestu za vodilnim Mariborom zaostaja za sedem točk. Domžale so ostale šeste.

Uvod tekme ni ponudil veliko dogajanja, so pa Ljubljančani v 13. minuti izvedli nevaren napad, ki pa se je po prodoru Aljoše Matka v kazenski prostor po desni strani končal brez pravega zaključnega strela. Gosti so prvič malce zagrozili v 15. minuti, streljal je Arnel Jakupović, Ivan Banić pa je uspešno posredoval. Sledilo je novo obdobje brez priložnosti, v 40. minuti pa je Enes Alić pri Domžalah meril v okvir vrat, toda Banić je bil spet zbran.

V 41. minuti pa so dotlej v napadu bolj ali manj nevidni zeleno-beli povedli, ko je s strelom z leve strani zadel Mario Kvesić. Gosti so se sicer razburjali, ker sodnik ni prekinil igre, ko sta bili na igrišču dve žogi. Malce pred koncem polčasa so imeli v celoti gledano konkretnejši gosti, ki so še vedno pogrešali kaznovanega Senijada Ibričića, priložnost za izenačenje, a je s prostega strela malenkost previsoko meril Jakupović.

Gosti so v 54. minuti imeli novo priložnost, toda v osrčju kazenskega prostora je povsem neoviran žogo zgrešil Marko Martinović. Še bližje zadetku je bil na drugi strani Mustafa Nukić v 56. minuti, ko je sprožil s približno 20 metrov in zadel prečko. Toda Olimpijin napadalec je že minuto zatem moral z igrišča, saj je po prekršku, ko je ob strelu v glavo brcnil Svena Šoštariča Kariča, dobil svoj drugi rumeni karton.

Kljub igralcu manj so domači znova zagrozili v 67. minuti, toda na koncu je Ajdin Mulalić obranil strel Matka. So pa minuto pozneje gosti izenačili, ko je s strelom s slabih 20 metrov zadel mladi Mitja Ilenič. V 75. in 76. minuti so gosti še dvakrat poskusili, obakrat je bil Banić na mestu. Ta je ujel tudi žogo v 90. minuti po poskusu Žige Repasa.

Koper Osuji
Sportal Olimpiji le točka, Koper s tremi ostaja prvi zasledovalec Maribora
Ne spreglejte