Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
23. 11. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Borussia Dortmund Legia Varšava liga prvakov Marco Reus Thomas Tuchel nogomet

Sreda, 23. 11. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Tekma rekordov v Dortmundu

Česa takega do zdaj še nismo videli

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Borussia Legia | Foto Reuters

Foto: Reuters

V torek smo na štadionu Westfalen v Dortmundu videli pravo nogometno poslastico, v kateri je domača Borussia s kar 8:4 premagal varšavsko Legio. Nogometaši so popravili štiri rekorde, enega pa izenačili.

V tekmi petega kroga lige prvakov skupine F v Dortmundu je prvi zadetek padel že v deseti minuti, a zadeli niso domači, pač pa gostje, ko je Legio v vodstvo presenetljivo popeljal Aleksandar Prijović. Poljaki so se veselili, s tem pa tudi razjezili Borussio, ki se je v nadaljevanju snela z verige. 

V 25 minutah je kar petkrat zatresla mrežo Legie in napovedala rekordno noč. Borussia se je na koncu ustavila pri številki osem, zanimivo pa je, da so štirikrat mrežo domačih zatresli tudi nogometaši Legie. Na prvi medsebojni tekmi na Poljskem je Borussia na primer zmagala s 6:0.

Kateri rekordi so padli:

14 – Legia si bo letošnje obračune z Borussio zagotovo zapomnila. V dveh medsebojnih tekmah je prejela kar 14 zadetkov. Nobena ekipa do zdaj na dveh tekmah v ligi prvakov isti ekipi ni nasula več zadetkov.

12 - Do zdaj še na nobeni tekmi lige prvakov ni padlo več zadetkov. Prejšnji rekord iz leta 2003 sta postavila Monaco in Deportivo, ki sta se takrat razšla z izidom 8:3.

7 – V prvem polčasu je v Dortmundu padlo kar sedem zadetkov (5:2). Tudi to se do zdaj še ni zgodilo.

5 – Črno-rumeni so v razmiku 25 minutah (od 17. do 32. minute prvega polčasa) dosegli pet zadetkov in poskrbeli za najhitrejših pet zadetkov v zgodovini lige prvakov.

5 – Borussia se je tudi izenačila z Bayernom, ki je v letu 2015 v prvem polčasu pet zadetkov nasul Portu.

Trener Borussie: Težko bo analizirati tako tekmo

Nad rezultatom in potekom srečanja je bil po koncu tekme presenečen tudi trener Borussie Thomas Tuchel. "Česa takega še nisem videl, zato težko povem kaj konkretnega. Take tekme se težko analizira, a dejstvo je, da smo v obrambi nasprotniku pustili preveč prostora. Naredili smo tudi veliko napak, a konec koncev je pomembna zmaga. Žal mi je vratarja Romana Weidenfellerja, ki je moral tolikokrat po žogo v svojo mrežo. Nekako smo ga pustili na cedilu, kar se ne sme več ponoviti," kljub visoki zmagi s predstavo svojih izbrancev ni bil najbolj zadovoljen trener Borussie.

Marco Reus je proti Legii zaigral prvič po maju in takoj navdušil - dva zadetka in dve podaji. | Foto: Reuters Marco Reus je proti Legii zaigral prvič po maju in takoj navdušil - dva zadetka in dve podaji. Foto: Reuters

Kakšna vrnitev kapetana

Navijači Borussie si posebne noči ne bodo zapomnili zgolj po toči zadetkov, pač pa tudi po sanjski vrnitvi kapetana Marca Reusa, ki je imel v preteklosti veliko težav s poškodbami. To je bila njegova sploh prva tekma po maju in seveda prva v tej sezoni. Očitno je poškodba preteklost, saj je nemški zvezdnik letel po igrišču.

Dosegel je peti zadetek Borussie v prvem polčasu, še enega v drugem in poskrbel tudi za končnih 8:4, ko je prisilil Legio, da si je zadetek zabila kar sama. Nemec je k dvema zadetkoma dodal tudi dve podaji.

"Lepše vrnitve na igrišča po tako dolgi odsotnosti si ne moreš zaželeti. Komaj sem čakal na ta trenutek, saj sem resnično trdo delal. Poskušal sem biti agresiven in preživeti tekmo. Vesel sem, da sem lahko pomagal ekipi," je po tekmi povedal 27-letni kapetan, ki so ga pri Borussii zelo pogrešali.

Borussia Dortmund bo v zadnjem krogu na Santiago Bernabeuu branila dve točki prednosti. | Foto: Reuters Borussia Dortmund bo v zadnjem krogu na Santiago Bernabeuu branila dve točki prednosti. Foto: Reuters

Potrebuje le še točko

Borussia je z novo zmago v skupini F ohranila dve točki prednosti pred Realom, kar pomeni, da bi ji za prvo mesto v zadnjem krogu zadostovala že osvojena točka. A tudi to ne bo lahko, saj bo nemški podprvak čez 14 dni gostoval na Santagiu Bernabeuu v Madridu. Tam se bodo baletniki skušali povzpeti pred Nemce, drugo mesto v skupini v osmini finala vsaj na papirju pomeni bolj neugoden žreb.

Kdo bo osvojil prvo mesto v skupini F?

  • Borussia Dortmund
    70,00 %
    49 glasov
  • Real Madrid
    30,00 %
    21 glasov
Oddanih 70 glasov
Ne spreglejte