Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
10. 5. 2016,
9.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Luis Enrique Zinedine Zidane Real Madrid Barcelona Luis Suarez

Torek, 10. 5. 2016, 9.46

6 let, 7 mesecev

Čeprav je podobno kot v Sloveniji, so v Španiji vsi prepričani, da bo prvak Barcelona

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

V slovenskem prvenstvu sta tri kroge pred koncem na vrhu lestvice izenačena Olimpija in Maribor. Ljubljančani imajo prednost zaradi boljšega izkupička z medsebojnih tekem, a niso vsi prepričani, da bodo na koncu osvojili naslov. V Španiji je, resda le krog pred koncem, povsem drugače.

Potem ko je v zadnjem krogu povsem nepričakovano iz šampionskega boja izpadel madridski Atletico Jana Oblaka, ki je šokiral z enim redkih spodrsljajev v tej sezoni in izgubil pri že zdavnaj odpisanem Levanteju, sta pred zadnjim krogom v igri za najprestižnejšo špansko nogometno lovoriko le še dva. Barcelona in Real Madrid.

Prva, ki brani naslov in je bila še pred kratkim v veliki krizi, je v prednosti pred Madridčani, ki imajo točko manj. Le redkokdo pričakuje, da Kataloncem ne bi uspelo. Gostujejo pri skromni Cordobi Reneja Krhina, ki si je v prejšnjem krogu zagotovila obstanek v ligi in ji ne bo gorelo pod nogami, predvsem pa je Barcelona ekipa, ki v zadnjem času navdušuje.


Neverjetna Barcelona, neverjetna strelska forma Urugvajca

Luis Suarez je na zadnjih štirih tekmah zabil 11 golov. | Foto: Luis Suarez je na zadnjih štirih tekmah zabil 11 golov.

Potem ko je prejšnji mesec s tremi zaporednimi porazi in še pred tem z remijem postavila pod vprašaj lovoriko, ki jo je imela praktično zagotovljeno, se je zdaj zbudila. Na zadnjih štirih prvenstvenih tekmah je štirikrat zmagala in ob tem zabila kar 21 golov! Prejela ni nobenega.

Navdušila je tudi pretekli konec tedna na mestnem derbiju proti Espanyolu, odpihnila ga je s 5:0. Ni vrag, da ne bo še Granade, ki jo je na devetih tekmah premagala kar osemkrat.

Blesti predvsem Luis Suarez, ki je v zadnjih štirih tekmah zabil kar 11 golov. Več kot dva in pol na tekmo! Ob njem zadevata tudi Lionel Messi in Neymar. Res bi bilo veliko presenečenje, če bi Kataloncem, ki so po izpadu iz lige prvakov še toliko bolj motivirani, spodletelo.

Oboji opozarjajo, da še ni konec

Zdi se, da tudi Madridčani, pa čeprav tega glasno seveda ne priznavajo, ne verjamejo, da bi se kaj takega zgodilo. Sobotno tekmo pri Deportivu, ki je v spodnjem delu lestvice, bodo seveda vzeli skrajno resno. Glede na to, da so bili še pred nekaj tedni zelo daleč od boja za vrh, morebitne priložnosti vsekakor niti približno ne želijo izpustiti iz rok, a vsi skupaj z njimi močno dvomijo, da jo bodo dočakali.

 | Foto:

"Lahko se zgodi marsikaj, počakajmo do konca. V La Coruno gremo po zmago, potem pa bomo videli, kaj in kako," sicer sporoča Zinedine Zidane, ki je po prihodu na klop Reala zbudil moštvo in ga spravil v hitrejše tirnice, a kaj drugega seveda ni bilo niti za pričakovati.

Podobno govori tudi Luis Enrique na strani Kataloncev. "Poglejte, kaj se je zgodilo Atleticu proti Levanteju. V nogometu se dogajajo presenečenja, zato je treba biti pazljiv," je dejal in v nadaljevanju dal vedeti, da z ekipo priložnosti ne namerava izpustiti iz rok. "V Granado prihajamo po zmago in si želimo naslova. Mislim, da si ga tudi zaslužimo," je povedal trener Barcelone, ki je v tej sezoni na 37 tekmah zabila kar 109 golov, a rekorda zagotovo ne bo popravila. Real jih je v sezoni 2011/12 namreč dosegel kar 121.

Oba kluba bosta na delu v soboto ob 17. uri.

Ne spreglejte