Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
10. 7. 2015,
9.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Celje Simon Rožman

Petek, 10. 7. 2015, 9.17

8 let

Celjani so se učili, Poljake navdušil Vrhovec

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener Celja Simon Rožman je po hitrem izpadu iz Evrope priznal, da je bil Slask preprosto močnejši. K napredovanju ni pripomogla niti ena od najboljših celjskih predstav v zadnjem obdobju.

Slovenski podprvak je na gostovanju v Vroclavu izgubil z 1:3, a se ni osmešil. Hrabro se je spoprijel z gostitelji, ki so računali na glasno pomoč 12 tisoč navijačev. Celjani niso imeli kaj izgubiti. Po domačem porazu (0:1) so na Poljskem naskakovali zadetek, ki bi jih vrnil v igro, a so ga dočakali prepozno. Mreža Slaska se je po strelu Ivana Firerja zatresla šele devet minut pred koncem srečanja, ko so Celjani že zaostajali z 0:2. ''Rad bi iskreno čestital Slasku za napredovanje. Kljub porazu menim, da je bila to ena od naših najboljših predstav v zadnjem obdobju. Pogumno smo se zoperstavili izredno kakovostnemu tekmecu, si priigrali precej lepih priložnosti in imeli veliko možnosti za zgodnejši zadetek,'' je celjski trener Simon Rožman našteval razloge, zaradi katerih mu je bilo žal, da so njegovi varovanci vpisali drugi zaporedni poraz proti Slasku.

Če bi Celjani izenačili na 1:1 …

V prvem polčasu ni bilo zadetkov, Slask pa je na začetku drugega polčasa hitro zatresel celjsko mrežo in povedel z 1:0. ''Nato sta se nam ponudili dve izjemni priložnosti, žal pa je potem sledil hiter protinapad Slaska in njihovo vodstvo z 2:0. Prepričan sem, da bi se srečanje povsem drugače odvilo, če bi hitro izenačili, vseeno pa nato kljub zaostanku nismo popustili,'' ostaja Rožman ponosen na svoje nogometaše, da so tako drago prodali svojo kožo na štadionu Miejski.

Izkušnje, ki so jih Celjani pridobili v evropskem tekmovanju, bodo dobrodošle za nadaljnje igre v domačem prvenstvu. ''Na obeh tekmah proti Slasku smo se ogromno naučili, zato bomo v prihodnje še boljši in konkurenčnejši,'' je optimističen najmlajši trener v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki ga prihodnji konec tedna čaka uvodno dejanje prvenstva. Celjani bodo gostovali pri prvoligaškem novincu v Krškem.

Trener Slaska opozoril na celjskega kapetana

Slask je po žrebu veljal za favorita in nato svojo vlogo tudi upravičil. Trener največjega šlezijskega kluba Tadeusz Pawlowski je bil zadovoljen, da so njegovi izbranci kljub kratkim pripravam dvakrat premagali Celjane.

''Zmagala je boljša ekipa. Dobro smo proučili tekmeca, pri katerem je treba opozoriti na kakovostno igro Blaža Vrhovca,'' je poljski strateg pohvalil Ljubljančana, ki pri Celjanih nosi kapetanski trak. V slabšo voljo ga je spravila le poškodba portugalskega napadalca Flavia Paixaa.

Poljski predstavnik se bo v drugem predkrogu lige Europa pomeril s švedskim klubom IFK Göteborg. Prva tekma bo v četrtek, nato pa tri dni pozneje sledi že domači derbi z varšavsko Legio.

Ne spreglejte