Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 3. 2015,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Celje Danijel Miškić

Nedelja, 15. 3. 2015, 17.08

8 let

Celjani so se spet veselili zmage v Domžalah (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Celja so v 24. krogu Prve Lige Telekom v Domžalah premagali Radomlje z 1:0 (1:0).

Nogometaši Celja so na gostovanju pri zadnjeuvrščenih Radomljah zabeležili pričakovano in zasluženo zmago, 14. v sezoni, s katero so vsaj začasno na drugem mestu prehiteli Domžale. Večji del tekme so bili boljši tekmec, poleg gola so zadeli še štiri vratnice.

Celjani, ki so prejšnji teden prekinili serijo zmag, med tednom pa z zmago v Kopru domnevno začeli novo, so v tekmo vstopili napadalno. Dejstvo, da so Radomljani v zadnjih dveh tekmah osvojili štiri točke, pri tem pa niso prejeli gola, jih ni motilo, da z vsemi razpoložljivimi močmi napadejo njihov gol. Že v prvi polovici tekme, so imeli pet kotov in tudi pet strelov na domača vrata, od tega dva v okvir vrat. Strel Marka Krajcerja je domača obramba odbila v kot, Sunny Omoregie pa je po lepi samostojni akciji zadel okvir vrat.

Po uvodni ofenzivi gostov je domačim uspelo nekoliko umiriti njihove napade, čeprav so bili Celjani še vedno več pri žogi in so še nekajkrat poskušali premagati domačega vratarja. Na drugi strani so domači prvi strel v okvir vrat sprožili v 39. minuti, ko je po protinapadu streljal Dušan Stoiljković, toda Matic Kotnik je žogo odbil v kot. Ko je bilo že videti, da v prvem delu ne bo golov, je Celjane v vodstvo popeljal Danijel Miškić, ki je izkoristil odlično podajo Benjamina Verbiča.

V drugem delu so Radomljani pokazali več želje po golu, Stoiljković bi lahko dvakrat bolj ogrozil domača vrata, svoje priložnosti pa so imeli tudi gosti. V 80. minuti so v eni akciji kar dvakrat zadeli vratnico, po akciji Verbiča je najprej Ivan Lendrić zadel levo, po zmedi v kazenskem prostoru pa v nadaljevanju akcije Gregor Bajde še desno. S tem pa strelov v okvir vrat gostov še ni bilo konec, v 89. minuti je prečko stresel še Verbič. Pred in po tem so imeli nekaj priložnosti tudi domači, ki so od 87. minuti igrali z igralcem manj, zaradi drugega rumenega kartona je moral predčasno pod prho Denis Lidjan, vendar se izid ni spremenil.

Celjani bodo v 25. krogu gostili Olimpijo, Radomlje bodo gostovale v Zavrču.

Ne spreglejte