Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
21. 8. 2013,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Marcos Tavares Martin Milec Ljudski vrt

Sreda, 21. 8. 2013, 9.21

8 let

Čehi ne vedo, kaj jih čaka v Ljudskem vrtu

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi nogometaši Maribora so, podobno kot trener Ante Čačić, prepričani, da sanj o ligi prvakov kljub porazu z 1:3 na tekmi v Plznu še zdaleč ni konec.

Prvi med enakimi, kapetan slovenskih prvakov, je tudi v Plznu opravil veliko dela in bil med najboljšimi pri gostih na igrišču, a ni mogel preprečiti poraza. Kljub temu je po koncu tekme prišel z nasmeškom na ustih in sporočil: "Ni še konec, še smo živi. V Mariboru bomo naredili vse, da nadoknadimo zaostanek in gremo naprej. Ne le 2:0, v Ljudskem vrtu lahko zmagamo tudi s 3:0. Prepričani smo o tem," je po tekmi razlagal Marcos Tavares, ki je o tem, kolikšne so možnosti vijoličastih za napredovanje, dodal: "Viktoria je bila že pred prvo tekmo favorit, zdaj je ta vloga še toliko bolj izrazita. Toda mi smo že večkrat dokazali, česa smo zmožni, zato sem optimist." Za konec je nekaj besed namenil še torkovi tekmi. "Sploh nismo igrali slabo, žogo smo imeli veliko v svoji posesti, a smo gole dobivali po izgubljenih žogah in v protinapadih. Pred povratno tekmo moramo nekoliko popraviti igro v obrambi, v napadu pa biti bolj učinkoviti. Sem optimist," je sklenil najboljši strelec Maribora.

Dosegli so cilj

Zelo podobno razmišlja tudi Martin Milec. "Lahko bi rekli, da smo dosegli cilj, saj smo zabili tako želen zadetek v gosteh. Seveda pa ne moremo biti povsem zadovoljni, saj smo izgubili z 1:3. Predvsem zadnji gol je tisti, ki boli," je razlagal mladi bočni branilec. Prav po predložkih z levega in desnega krila češkega prvaka so padali vsi zadetki v mreži vijoličastih, zato nas je zanimalo, kaj se je dogajalo. "Že v posnetkih, ki smo si jih ogledali, smo videli, da Viktoria igra na tak način. Njeni nogometaši prihajajo v napad v velikem številu in so nevarni predvsem po podajah s strani. Nekajkrat smo jih zaprli, trikrat smo naredili napake in nam ni uspelo. Škoda. Zdaj imamo sedem dni, da to popravimo in pred domačimi navijači skušamo narediti vse, da jih premagamo. Sicer pa je Viktoria zasluženo zmagala. O sreči ali nesreči je težko govoriti. Čehi so nam zabili tri gole, zato so bili boljši," je pošteno priznal novopečeni slovenski reprezentant.

Za konec še napoved povratne tekme. "Že v Plznu so bili naši navijači, ki jih je na tekmo prišlo kar 800, glasnejši od domačih. Kaj bo šele v Ljudskem vrtu. Mislim, da se Čehi ne zavedajo, kaj jih čaka tam. Nismo še vrgli puške v koruzo, prav gotovo ne. Boste videli," je končal in povzel miselnost vseh, ki so po tekmi prihajali iz garderobe slovenskega prvaka.

Ne spreglejte