SiolNET. Sportal Nogomet
1,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Izvršni odbor Uefe

Čeferin bo v Ljubljano pripeljal veljake Uefe in nogometne legende

1,85

termometer

Aleksander Čeferin
Aleksander Čeferin bo 24. septembra vodil sestanek izvršnega odbora v Ljubljani. Foto: Nik Jevšnik/STA

Slovenska prestolnica bo 24. septembra gostila prestižen dogodek, na katerem bo prisotno celotno vodstvo Evropske nogometne zveze (Uefa). Ljubljana bo prizorišče sestanka izvršnega odbora največje športne organizacije, na kateri bo imel glavno besedo gostitelj, predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Aleksander Čeferin Sportal Čeferin razveselil najbolj zveste navijače

Evropska nogometna zveza, po mnogih merilih kar največja športna organizacija na svetu, bo 24. septembra opravila pomemben sestanek v Ljubljani. Prvič, odkar je njen predsednik Aleksander Čeferin, bo enega izmed poglavitnih operativnih druženj opravila na sončni strani Alp, domovini prvega moža evropskega nogometa. Izvršni odbor Uefe bo opravil sestanek v ljubljanskem hotelu Intercontinental, Uefa pa bo prižgala zeleno luč novemu štiriletnemu programu (2020–2024) nogometa v šolah.

Aleksander Čeferin je lani v Bilje pripeljal številne zvezdnike. V njegovi ekipi je bil tudi tesen sodelavec pri Uefi, Portugalec Luis Figo. Aleksander Čeferin je lani v Bilje pripeljal številne zvezdnike. V njegovi ekipi je bil tudi tesen sodelavec pri Uefi, Portugalec Luis Figo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Dogodek, s katerim si prizadeva še za večjo vključenost najbolj priljubljenega ekipnega športa v sedanje šolske sisteme, bo podkrepila nevsakdanja nogometna prireditev v središču Ljubljane. Na Trge republike bo potekal prijateljski nogometni turnir, na katerem bo nastopilo šest ekip, ki jih bodo sestavljali šolarji. Dve bosta branili čast Slovenije, preostale štiri pa bodo iz Avstrije, Italije, Hrvaške in Madžarskem, vseh slovenskih sosed.

Eric Cantona Sportal Bizaren govor Francoza, ki je dobil nagrado iz rok Čeferina

Na igrišču se bo mladim ljubiteljem nogometa pridružil tudi predsednik Čeferin, manjkali pa ne bodo tudi ambasadorji Uefe in znani obrazi, nekdanje nogometne legende, ki so v velikem številu obiskale Slovenijo že lani na dobrodelni prireditvi v Biljah.

Izvršni odbor Uefe:

Predsednik: Aleksander Čeferin
Podpredsedniki: Karl-Erik Nilsson, Sandro Csanyi, Fernando Gomes, Luis Rubiales, Michele Uva, David Gill
Člani: Zbigniew Boniek, John Delaney, Armand Duka, Florence Hardouin, Jesper Moller, Andrii Pavelko, Davor Šuker, Michael van Praag, Servet Yardimci, Andrea Agnelli, Nasser Al-Khelaifi, Lars-Christer Olsson

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin