Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 12. 2021,
13.51

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Ralf Rangnick angleško prvenstvo Manchester United Michael Carrick

Petek, 3. 12. 2021, 13.51

2 leti, 4 mesece

Carrick po 15 letih zapušča Man Utd, Rangnick se bo posvetil obrambi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Michael Carrick | Michael Carrick je pri Manchester Unitedu sprva izstopal kot nogometaš. | Foto Reuters

Michael Carrick je pri Manchester Unitedu sprva izstopal kot nogometaš.

Foto: Reuters

Michael Carrick, nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, ki je po odhodu Oleja Gunnarja Solskjaerja na treh tekmah vodil ekipo z Old Traforda, zapušča svoj klub. Za slovo po 15 letih se je odločil, ker potrebuje odmor, nato pa nov izziv, ki ga naj bi iskal drugje, poročajo angleški mediji.

Liverpool
Sportal Brez sprememb na vrhu, Liverpoolu lokalni derbi, Ronaldo junak Uniteda

Kot poroča spletna stran skysports.com, je Michael Carrick odhod napovedal po četrtkovi zmagi Uniteda proti Arsenalu (3:2), novinarsko konferenco po njej pa je le opazoval, glavno besedo na njej je imel novi trener Nemec Ralf Rangnick.

"Z njegovo odločitvijo sem bil seznanjen že prej. Na to temo sva se pogovarjala več kot eno uro, poskušal sem ga prepričati, da se premisli, a potrebuje odmor in razumem njegovo odločitev," je odločitev Carricka komentiral Nemec, ki se je ozrl tudi na prihodnost in cilje, svoje in ekipne.

Po odhodu Oleja Gunnarja Solksjaerja je opravljal vlogo začasnega trenerja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Po odhodu Oleja Gunnarja Solksjaerja je opravljal vlogo začasnega trenerja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Moja glavna naloga je, da popravim reči v obrambi. Absolutno prejemamo preveč golov, tudi proti Arsenalu je bilo veliko napak, dobili smo dva gola, tako da smo morali za zmago dati tri. Moramo najti neko ravnovesje, vzpostaviti več nadzora. Obrambo moramo na igrišču postaviti višje," je izboljšanje obrambe in agresivnosti kot prvi in glavni nalogi izpostavil Rangnick.

Ralf Rangnick pri svojem delu na Old Traffordu ne bo računal na pomoč Michaela Carricka. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ralf Rangnick pri svojem delu na Old Traffordu ne bo računal na pomoč Michaela Carricka. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nemec naj bi bil glavni trener do konca sezone, nato pa v klubu ostal kot svetovalec. "Če bo vse, kot sem si zamislil, če bodo igralci sprejeli moje ideje in če bo vse delovalo po željah tudi na drugih ravneh, ni izključeno, da ostanem na klopi dlje. A to je vse hipotetično, o tem zdaj ne morem in nočem govoriti," nekdanji trener številnih klubov, nazadnje Leipziga, ni izključil možnosti, da podaljša svoje udejstvovanje na klopi Uniteda.

Ne spreglejte