Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
17.42

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maracana Španija Tahiti pokal konfederacij

Četrtek, 20. 6. 2013, 17.42

4 leta, 4 mesece

Brodolom Tahitija na Maracani: Španci lovijo rekordnih 14:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prizorišče Maracana, nastopata svetovni in evropski prvak Španija ter nogometni palček Tahiti, ki pobira simpatije na vsakem koraku, začetek ob 21. uri. Golov ne bo manjkalo.

Nigerija je simpatične Polinezijce v krstnem nastopu na pokalu konfederacij nadigrala s 6:1. Tudi s pomočjo nekdanjega Ptujčana Johna Oguja. Tahiti lahko računa na pomoč brazilskega občinstva, ki je v borbenih, a tehnično manj podkovanih prvakih Oceanije prepoznalo junake tekmovanja, kar pa do uspeha nad Španijo seveda ne bo zadoščalo. Da se s ''tiki-tako'' še da zmagovati, je nakazala zmaga nad Urugvajem. Tesna le po rezultatu (2:1), po številu priložnosti pa krepko na strani rdeče furije. ''Način, s katerim je Španija premagala Urugvaj, je zaskrbljujoč. Morali bomo biti močnejši na taktični in fizični ravni kot smo bili na tekmi z Nigerijo,'' opozarja selektor Tahitija Eddy Etaeta.

Pedro: Moramo spoštovati Tahiti

Najvišja zmaga v zgodovini španske reprezentance sega v leto 1933. Pred osmimi desetletji je v Madridu padla Bolgarija s 13:0. Če bi Španci stisnili v obroč izbrano vrsto Tahitija in jih na cedilu ne bi pustila učinkovitost, bi se lahko približali tudi takšnemu rezultatu. Morda pa ga celo presegli ... Spomin na svetovno prvenstvo do 20 let, kjer sta se ekipi srečali leta 2009, priča o veliki premoči Špancev. Bilo je 8:0. Čeprav selektor svetovnih prvakov napoveduje, da bo spočil nekatere izmed članov začetne enajsterice, na priložnost kot napeta puška čakajo takšni velemojstri kot so David Silva, David Villa, Fernando Torres in Santi Cazorla. ''Moramo spoštovati tekmeca. Ne smemo pomisliti, da imamo zmago že zagotovljeno, ali pa preveč razmišljati o številu zadetkov v mreži tekmeca,'' ostaja previden napadalec BarcelonePedro Rodriguez. Tahiti se je zelo razveselil zadetka na tekmi z Nigerijo, ki ga je proslavil z znamenitim veslanjem. Ker pa je Španija zagotovo močnejša od ''afriških orlov'', nenazadnje tudi glavni favorit za naslov prvaka, se 22 amaterjem in enemu profesionalcu zvečer v dresu Tahitija na Maracani obeta brodolom.

Ne spreglejte