Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 6. 2020,
11.21

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

nogomet

Torek, 9. 6. 2020, 11.21

3 leta, 10 mesecev

Zaključni del evropske lige v Frankfurtu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
nogometna žoga | Foto Reuters

Foto: Reuters

Zaradi pandemije novega koronavirusa preložena sezona nogometne evropske lige bi se lahko končala v Frankfurtu in okolici. Kot je poročal Süddeutsche Zeitung, je mesto že poslalo prijavo za izvedbo mini turnirja na Evropsko nogometno zvezo (Uefa).

Tako liga prvakov kot evropska liga sta prekinjeni od sredine marca, obe sta bili takrat v fazi osmine finala. Uefa si želi tekmovanji končati avgusta, in sicer v formatu mini turnirja od četrtfinala naprej.

Frankfurt si je želel gostiti tudi zaključni del lige prvakov, a pred dnevi so v javnost pricurljala namigovanja, da se bo elitno evropsko nogometno tekmovanje končalo v Lizboni, saj Portugalci nimajo več kluba v konkurenci, obenem pa imajo dovolj primernih objektov za izvedbo tekem.

Končna odločitev o tem naj bi padla po zasedanju izvršnega odbora Uefe 17. in 18. junija.

Prvotno bi moral finale lige prvakov gostiti Istanbul, evropske lige pa Gdansk.

Avstralija nogomet | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Brazilija umaknila kandidaturo za žensko nogometno SP 2023

Brazilija je umaknila kandidaturo za organizacijo svetovnega nogometnega prvenstva za ženske v letu 2023 in napovedala podporo Kolumbiji, ki je s tem postala edina kandidatka za SP iz Južne Amerike, so v ponedeljek potrdili na brazilski zvezi. Mednarodna nogometna zveza bo o gostitelju odločala konec meseca.

Brazilska zveza se je za umik kandidature odločila po tem, ko ni dobila ustreznih garancij tamkajšnje vlade za izvedbo projekta, manjkali pa so tudi številni drugi dokumenti. V zvezi z garancijo pa naj bi bila za odpoved kriva tudi koronakriza, saj vlada v tem obdobju zaradi krize ni hotela podpreti tega projekta.

Za žensko nogometno SP se zdaj ob Kolumbiji potegujejo še Japonska ter skupaj Avstralija in Nova Zelandija.

Hoffenheim se je razšel s trenerjem

Vodstvo nemškega nogometnega prvoligaša Hoffenheima se je sporazumno razšlo s trenerjem Alfredom Schreuderjem. Nizozemec je bil na čelu Hoffenheima manj kot leto.

Sedeminštiridesetletni strokovnjak, ki je imel pogodbo do leta 2022, je prevzel klub, potem ko je prejšnji strateg Julian Nagelsmann prestopil k Leizpigu. Vzrok za razhod naj bi bilo nestrinjanje glede usmeritev za prihodnost kluba.

"Pri pomembnih vprašanjih smo imeli različne poglede, tako da skupno delovanje do konca sezone ni imelo smisla," je pojasnil direktor Alexander Rosen.

Hoffenheim je trenutno sedmi v nemškem prvenstvu, na zadnjih štirih tekmah ni doživel poraza. Le dve točki zaostaja za mesti, ki avtomatično vodijo v evropska tekmovanja.

Koronavirus na Švedskem
Sportal Pri ukrajinskemu klubu kar 25 okuženih
Liverpool, Manchester City
Sportal Angleški klubi dobili dovoljenje za prijateljske tekme
Ne spreglejte