Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2017,
18.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

10

Natisni članek

Srečko Katanec Branko Oblak kvalifikacije za SP 2018

Sreda, 27. 9. 2017, 18.59

6 let, 6 mesecev

Branko Oblak je za tujega selektorja: Prosinečki bi to opravil z levo roko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,70

10

Slovenska nogometna legenda Branko Oblak je vedno zanimiv sogovornik. V intervjuju za Planet TV je spregovoril o možnostih Slovenije na zadnjih dveh kvalifikacijah tekmah za svetovno prvenstvo proti Angliji in Škotski kot tudi o selektorju Srečku Katancu.

''Slovaki so pokazali, kako se igra proti Angliji. Imeli so jo v mišji luknji, žal pa te premoči niso izkoristili. Zadetek moraš dati, sicer nisi nič naredil. Angleži ga bodo dali. Tudi mi lahko na Wembleyju naredimo marsikaj. Imamo dva izjemna nogometaša – enega v golu, Jana Oblaka, drugega v špici, Josipa Iličića. Oba bi lahko po kakovosti igrala tudi za Barcelono,'' meni Branko Oblak, ki bi si po tekmah, ki jih Slovenija izgubi, najraje zatisnil ušesa.

''To je absurd. Končati se mora. To, kar govori, je brez veze. Naj se zapre v kabino in ostane tam. Vedno je na robu joka,'' o Katančevih izjavah po tekmah meni slovenskega nogometna legenda.

''Katanec se ne more ničesar naučiti''

Slovenska nogometna legenda je prepričana, da ekipa, ki jo ima na voljo Katanec, ni slaba. ''Slovenija je dobra, je pa vprašanje, kako je Katanec vse skupaj postavil. On ima svoje ideje in teorije, ki meni niso všeč. Katanec se ne more ničesar naučiti. To, kar misli, da je prav, zagotovo ni. Ne moreš se navsezgodaj zjutraj umivati z roso in se držati za drevo. Nogomet je šel naprej,'' je nadaljeval Oblak.

Branko Oblak Katancu že dolgo ne zaupa več. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Branko Oblak Katancu že dolgo ne zaupa več. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Oblak se sprašuje, zakaj je dobil nov mandat

Če se Slovenija ne uvrsti vsaj v dodatne kvalifikacije za nastop na SP, bi bil to neuspeh? ''Ne vem. Vem samo, da Katanec ni kriv, da je tukaj. Odgovorni so drugi, ki so mu podelili nov mandat. Tega ne vidiš nikjer drugje. To je mogoče samo v Sloveniji,'' še dodaja nekdanji nogometaš Bayerna, ki se nagiba k ideji, da bi tako kot pri košarki, rokometu in odbojki na klop slovenske nogometne izbrane vrste sedel tuji strokovnjak.

Tuji selektor? ''Da."

''Mislim, da to ne bi bilo slabo. Kandidatov je veliko. Zame je bil najboljši igralec Robert Prosinečki (trenutni selektor Azerbajdžana,op. p.), ne vem sicer, kako mu gre vodenje ekip. A če bi bil približno tako dober, kot je bil igralec, bi lahko Slovenijo vodil z levo roko,'' je za konec pogovora za Planet TV še povedal Oblak.

Kdo je boljši trener/selektor?

  • Robert Prosinečki.
    76,65 %
    591 glasov
  • Srečko Katanec.
    23,35 %
    180 glasov
Oddanih 771 glasov

Lestvica:

1. Anglija 8 tekem - 20 točk
2. Slovaška 8 - 15
3. Slovenija 8 - 14
4. Škotska 8 - 14
5. Litva 8 - 5
6. Malta 8 - 0

Ne spreglejte