Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
12. 1. 2016,
8.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Albert Riera Slavko Matić NK Luka Koper

Torek, 12. 1. 2016, 8.18

6 let, 7 mesecev

Boris Popović misli resno: v Kopru tudi sloviti Španec

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V ponedeljek so zimske priprave začeli tudi nogometaši Luke Kopra, ki so največje razočaranje prvega dela sezone, a bodo v povsem novi zasedbi v drugem delu skušali popraviti vtis.

Pokalni in superpokalni prvak Koper je po prvem delu prvenstvene sezone šele na sedmem mestu, od pokala pa se je že poslovil. To je veliko razočaranje edinega slovenskega obalnega prvoligaša, ki pa bo v prihodnjih mesecih z novimi obrazi od vrha kluba do garderob nogometašev skušal popraviti, kar se bo dalo. To je prvi cilj, dolgoročnejše želje so povezane s stabilizacijo kluba in vrnitvijo na stara pota, ko je Koper krojil vrh slovenskega nogometa.

To sta velika želja in cilj župana Borisa Popovića, ki se je pred časom odločil, da se bo vrnil v koprski nogomet. Od takrat so se v njem zgodile številne spremembe. Spremenilo se je klubsko vodstvo, predsednik je postal Valter Valenčič, še prej sta iz Zavrča prišla srbski trener Slavko Matić in njegov rojak, športni direktor Dušan Petković.

Prišel je nekdanji zvezdnik evropskih velikanov

Že takoj po njunem prihodu se je začelo šušljati, da jima bodo sledili tudi nekateri nogometaši iz najbolj nogometne vasi v Sloveniji, omenjalo se je predvsem tista z najodmevnejšima imenoma. Zdaj se je to tudi zgodilo.

V Kopru so potrdili govorice in razkrili, da bosta Albert Riera in Zlatan Muslimović v drugem delu sezone najverjetneje igrala na Obali. Načelni dogovor z obema so že dosegli. Ekipi naj bi se pridružila v prihodnjih dneh.

33-letni Riera, nekdanji zvezdnik Liverpoola, Manchester Cityja in Galatasaraya, bil je tudi občasni član španske reprezentance v njenih zlatih časih (v izbrani vrsti je zbral 16 nastopov in zabil štiri gole), je za Zavrč v prvi polovici sezone v prvenstvu nastopil na 12 tekmah. Zabil je en gol in dvakrat podal.

34-letni Muslimović, ki je dosegel 12 golov za reprezentanco Bosne in Hercegovine, je na desetih tekmah prispeval en gol.

Predstavili so še deset novincev

Ob prihodu teh dveh zvenečih okrepitev, ki pa v Sloveniji za zdaj nista pokazali prav veliko, bodo kadrovsko križanko izpolnili še številni drugi nogometaši. Že na ponedeljkovi novinarski konferenci so jih predstavili kar deset.

To so Bosanec Marin Jurina, Hrvat Toni Datković, ki je prav tako prišel iz Zavrča, Djibril Cisse (ne gre za nekoč slovitega zdaj že nekdanjega francoskega nogometaša), nekdanji mladinci zagrebškega Dinama Ivor Horvat, Jakov Biljan in Luka Leko (tudi on je že bil član Zavrča), mladi Albanec s švicarskim državljanstvom Fabian Lokaj, nekdanji član druge ekipe slovitega Reala Madrida, Španec s potnim listom Ekvatorialne Gvineje Ruben Belima, Hrvat Ivan Čović in še en njegov rojak Ivan Blatančić.

Že v prihodnjih dneh utegnejo Koprčani predstaviti še koga.

Prvi del priprav na drugi del sezone bodo opravili doma, na Bonifiki imajo odlične pogoje za delo, potem se bodo preselili na Hrvaško, v Medulin, priprave pa sklenili spet v domačem okolju.

Ne spreglejte