Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
4. 1. 2014,
7.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bojan Jokić

Sobota, 4. 1. 2014, 7.29

8 let

Bojan Jokić: izpolnil sanje, potem se je poškodoval

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V letu, ki je za nami, je izpolnil sanje in se preselil v obljubljeno nogometno državo, Španijo. Začetek zgodbe na Iberskem polotoku je skazila poškodba, a verjamemo, da bo že kmalu bolje.

Ob koncu leta 2012 smo zapisali, da je pred njim leto sprememb. Nismo se zmotili. Potem ko se je Bojanu Jokiću poleti iztekla pogodba s Chievom, je po treh letih zapustil Apeninski polotok in se preselil v Španijo. Sprva se je zdelo, da bo nogometno pot nadaljeval v Turčiji, a naposled je prestopil v Villarreal, kar je bila tudi njegova želja. Podpisal je štiriletno pogodbo.

Pred tem je Chievu pomagal do 12. mesta v italijanski prvi ligi in z moštvom iz Verone zlahka obstal med elito. Ob koncu minule sezone je bil na stranskem tiru in ni igral, kar je bila posledica dejstva, da ni želel podaljšati pogodbe. V Španijo je prišel kot okrepitev za prvo enajsterico, a je Jokiću načrte prekrižala poškodba. Zato je v prvenstvu do zdaj nastopil le štirikrat (od tega trikrat od prve minute), enkrat pa zaigral tudi v pokalu. Medtem je Villarreal, ki je v tej sezoni novinec v prvem španskem nogometnem razredu, blestel. Tudi zato je razumljivo, da trener ni preveč zamenjeval enajsterice, ki je bila uspešna. Villarreal je tako koledarsko leto sklenil na visokem šestem mestu prvenstvene razpredelnice. Bil bi še višje, če v zadnjih treh tekmah leta ne bi osvojil zgolj točke. Tudi v pokalu je bil Villarreal uspešen. Prebil se je do osmine finala, v kateri ga čakata tekmi z udeležencem lige prvakom Realom Sociedadom. Upajmo, da bo Jokić v letošnjem letu zagrabil priložnost, ko jo bo dobil, in se učvrstil v postavi kluba, ki je bil pred leti polfinalist lige prvakov. V Villarrealu bi lahko preživel najuspešnejše dneve dolgoletne kariere nogometnega legionarja.

Poškodba odnesla konec kvalifikacij

V reprezentanci je že vrsto let nezamenljiv, a letos je imel prav zaradi poškodbe veliko težav. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 je igral le na obeh tekmah proti Islandiji in pri zmagi nad Albanijo, potem se je poškodoval in izpustil konec kvalifikacij. Nastopil je tudi na treh prijateljskih tekmah. Igral je proti Bosni in Hercegovini, Turčiji, proti kateri je prispeval podajo za gol Milivoja Novakovića, in Finski. Pri 27 letih je že pri 67 nastopih v izbrani vrsti Slovenije.

Ne spreglejte