Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
23.07

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

5

Natisni članek

legionarji Kevin Kampl Boštjan Cesar Josip Iličić Valter Birsa Jan Oblak Jan Oblak Andraž Šporar Tim Matavž

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 23.07

6 let, 7 mesecev

Slovenski nogometaši na delu v tujini

Slaviša Stojanović v polfinalu po pravi drami

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

5

Pred nami je jesen in z njo se po reprezentančnem premoru na Sportalove spletne strani vrača rubrika, v kateri razčlenjujemo nastope slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini. Kaj se je z njimi dogajalo pretekli konec tedna?

Matjaž Kek je lahko v soboto užival v predstavi svojih varovancev na domačem štadionu. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kek je lahko v soboto užival v predstavi svojih varovancev na domačem štadionu. Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski trenerji, ki delajo v tujini:

Luka Elsner: nekdanji trener Olimpije in Domžal je po porazu, ki ga je ob debiju na klopi Pafosa doživel pred reprezentančnim premorom, tokrat prišel do prve točke. Pred domačimi navijači je v nedeljo remiziral z 1:1 proti Alkiju in osvojil prvo točko v vlogi trenerja v tujini.

Matjaž Kek: po reprezentančnem premoru je nekdanji slovenski selektor, ki je med tednom poskrbel za nov rekord in je ravno na dan tokratne tekme praznoval 56. rojstni dan, z Rijeko ujel tretjo zaporedno prvenstveno zmago. In to na kakšen način!

Rijeka, ki brani naslov prvaka, je gostila Cibalio, ki je na Rujevico prišla po treh zaporednih zmagah, tokrat pa doživela pravcato katastrofo. Rijeka je namreč zmagala kar s 7:0 in poskrbela, da so navijači na tribunah noreli od veselja. Kek je s to zmago izenačil rekordno visoko zmago Rijeke v hrvaškem prvenstvu. V sezoni 2002/03 je z enakim izidom premagala Zadar.

To je bila generalka pred začetkom skupinskega dela lige Europa. Na Rujevici bo v četrtek gostoval atenski AEK.

Slaviša Stojanović: po slabem začetku svoje epizode v Latviji, tamkajšnja sezona traja od marca do novembra, dveh porazih, je v zadnjih treh tekmah prve latvijske lige osvojil sedem točk. Z Rigo, ki je trenutno tretja, prejšnji konec tedna ne bo aktiven. Je bil pa zato na delu sredi tedna, in sicer v pokalnem tekmovanju. Napredoval je v polfinale, potem ko je po enajstmetrovkah (po rednem delu igre in podaljških je bilo 2:2) izločil Spartak Jürmalo.

Slovenski reprezentanti v tujini:

Jan Oblak je gostovanje pri Valencii zapustil brez žoge v svoji mreži. | Foto: Getty Images Jan Oblak je gostovanje pri Valencii zapustil brez žoge v svoji mreži. Foto: Getty Images

Vratarji:

Jan Oblak: po reprezentančnem premoru je z Atletico Madridom v soboto v tretjem krogu španskega prvenstva proti Valencii v gosteh remiziral z 0:0. Slovenski vratar, ki je branil vseh 90 minut, ni imel veliko dela. Domači nogometaši niso v njegova vrata spravili niti enega samega strela.

Vid Belec: z novincem v prvi italijanski ligi Beneventom je v nedeljo v prvi italijanski ligi gostil Torino in izgubil z 0:1. Benevento tako tudi po treh tekmah ostaja brez samcate točke. Slovenski vratar je tudi tokrat branil vso tekmo in imel ogromno dela. V okvir njegovih vrat je letelo kar šest žog, a se je petkrat izkazal z obrambami.

Jan Koprivec: z Elsnerjevim Pafosom je v prvi ciprski ligi v nedeljo doma z 1:1 remiziral proti Arisu. Branil je vso tekmo.

Antonio Mlinar Delamea za New England Revolution v ligi MLS še naprej igra redno. | Foto: Reuters Antonio Mlinar Delamea za New England Revolution v ligi MLS še naprej igra redno. Foto: Reuters

Branilci:

Matija Boben: Rostov je v elitni ruski ligi v soboto doma z 2:2 remiziral proti Arsenalu Tuli. Nekdanji branilec Gorice je igral vso tekmo.

Boštjan Cesar: Chievo je v tretjem krogu italijanske prve lige v soboto gostoval pri vodilnem Juventusu, ki tudi brani naslov, in bil brez možnosti za uspeh. Izgubil je z 0:3. Morda bi bilo drugače, če bi priložnost za igro dočakal kapetan Slovenije, ki je sedel na klopi za rezerve in ni dobil priložnosti za igro.

Antonio Delamea Mlinar: New England Revolution je v severnoameriški MLS v noči na nedeljo z 1:0 premagal Montreal Impact. Do točk je pomagal tudi slovenski branilec. Igral je od prve do zadnje minute.

Bojan Jokić: Ural je v elitni ruski v ponedeljek doma remiziral proti SKA Khabrovsku. Izkušeni slovenski branilec se je na zadnji reprezentančni akciji, na Slovaškem, poškodoval, zato tokrat ni kandidiral za nastop.

Miha Mevlja: med zadnjo reprezentančno akcijo je iz Rostova za osem milijonov evrov prestopil v tekmeca iz ruske premier lige Zenit. Z novimi soigralci je v nedeljo gostoval pri Dinamu iz Moskve. Tekma se je končala brez zadetkov, a ni dočakal priložnosti za igro. Vseh 90 minut je presedel na klopi za rezervne nogometaše.

Aljaž Struna: Palermo je v drugi italijanski ligi v soboto doma s 3:3 remiziral proti Empoliju. Pirančan je igral vso tekmo.

Nejc Skubic: Konyaspor je v prvi turški ligi v soboto doma z 0:2 izgubil proti Alansasporju. Slovenski bočni branilec je igral vso tekmo.

Kevin Kampl je uspešno debitiral v dresu RB Leipziga. | Foto: Getty Images Kevin Kampl je uspešno debitiral v dresu RB Leipziga. Foto: Getty Images

Vezisti:

Valter Birsa: pri sobotnem porazu Chieva z 0:3 v Torinu proti Juventusu v tretjem krogu prve italijanske lige je igral od prve do zadnje minute, a ni mogel preprečiti visokega poraza Verončanov. 

Kevin Kampl: zvezdnik nemškega nogometa, ki se je znašel na zadnjem seznamu selektorja Srečka Katanca, a se ni odzval selektorjevemu vabilu, saj je urejal prestop v nov klub, je uspešno debitiral v dresu RB Leipziga. Ta je zanj odštel rekordnih 20 milijonov evrov odškodnine.

V petek je z novimi soigralci v tretjem krogu nemške bundeslige gostoval pri HSV. Tekmo je začel na klopi in v igro vstopil v 69. minuti, ko je Leipzig vodil z 1:0.

Šest minut pozneje je po priložnosti HSV v svojem kazenskem prostoru prišel do žoge in v ogenj s podajo poslal soigralca, mladega asa Tima Wernerja, ki je potem po samostojni akciji zadel za 2:0 in postavil končni rezultat tekme.

Podaja Kevina Kampla:

Rene Krhin: ob koncu poletne nogometne tržnice je prestopil v Nantes. V soboto je z novim klubom v prvi francoski ligi gostoval pri Montpellierju in se veselil zmage z 1:0. Priložnosti za igro ni dobil. Vso tekmo je presedel na klopi za rezerve.

Jasmin Kurtić: v nedeljo je z Atalanto v prvi italijanski ligi doma z 2:1 zmagal proti Sassuolu. Tekmo je začel na klopi za rezerve in na igrišče vstopil v 56. minuti, ko je bil izid na semaforju še 1:1.

Nik Omladič: Greuther Fürth je v drugi nemški ligi že v petek gostoval pri Dynamu Dresdnu in remiziral z 1:1. Slovenski reprezentant ni igral, ni ga bilo niti na klopi.

Jan Repas: za mladim zdaj že nekdanjim članom Domžal je sijajen teden. Potem ko je na tekmi proti Litvi nekoliko nepričakovano debitiral v dresu Slovenije in zaigral od prve minute, je debi dočakal tudi ob prvi priložnosti v dresu francoskega prvoligaša Caena. Pri sobotni zmagi z 2:1 doma proti Dijonu je igral do 62. minute.

Rajko Rotman: Götzepe je v nedeljo v prvi turški ligi z 2:0 zmagal v gosteh pri Osmanlisporju. Slovenski vezist je igral do 62. minute. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju že izpisan končni izid.

Benjamin Verbič: Köbenhavn je v nedeljo v prvi danski ligi v spektakularni tekmi pred domačimi navijači premagal Midtjylland s 4:3, junak te tekme pa je bil prav strelec enega izmed štirih zadetkov pri zmagi Slovenije nad Litvo, ki je očitno ohranil strelsko formo. Tokrat je namreč zadel kar dvakrat. Prvič v 15. minuti, ko je Köbenhavn popeljal v vodstvo z 2:0 in potem še v 60. minuti, ko je zadel za vodstvo domačih s 3:2. Igral je vso tekmo.

Josip Iličić se v deževnem Bergamu na tekmi proti Sassuolu ni najbolje znašel. | Foto: Getty Images Josip Iličić se v deževnem Bergamu na tekmi proti Sassuolu ni najbolje znašel. Foto: Getty Images

Napadalci:

Josip Iličić: v nedeljo je z Atalanto v prvi italijanski ligi doma po preobratu zmagal z 2:1 proti Sassuolu. Igral je od prve minute, a ni dočakal prvenca v dresu kluba, v katerega je prestopil poleti. Na igrišču je bil do 58. minute. Ko je odšel na klop, je bil izid še 1:1.

Tim Matavž: Vitesse Arnhem je v soboto zmagal s 3:0 v gosteh pri Excelsiorju. Še četrtič v četrtem prvenstvenem krogu prve nizozemske lige se je med strelce vpisal primorski napadalec, ki je odigral 83 minut. V 53. minuti je z enajstih metrov zadel za vodstvo Vitesseja z 2:0.

S štirimi goli je trenutno v družbi nekaterih drugih strelcev celo najbolj učinkovit nogometaš v ligi. Z devetimi točkami s štirih tekem je tik pod vrhom tudi Vitesse.

Nov gol Tima Matavža:


Tim Matavz penalty Goal HD - Excelsior 0 - 2... by xBotOne

Andraž Šporar: v petem krogu druge nemške lige je z Arminio Bielefeld doživel polom proti Duisburgu. S soigralci je izgubil kar z 0:4, to je bil prvi poraz Arminie v tej sezoni. Ljubljančan je na igrišče prišel v 54. minuti, ko je bil izid na semaforju še 0:1, prav v petih minutah po njegovem prihodu na zelenico pa so gostje zabili dva gola.

Preostali slovenski nogometaši, ki igrajo v tujini:

Igralec Liga Tekma Podatki
Jon Gorenc Stanković (Huddersfield Town) Anglija, 1. liga West Ham United : Huddersfield Town 2:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj okreva po poškodbi.
Rajko Rep (LASK) Avstrija, 1. liga LASK : Sturm Gradec 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Zlatko Dedić (Wacker Innsbruck) Avstrija, 2. liga Floridsdorfer : Wacker 1:1 Igral je v prvem polčasu in v 20. minuti zadel za vodstvo Wackerja. V statistiko se je vpisal tudi z rumenim kartonom.
Robert Berić (Anderlecht) Belgija, 1. liga Anderlecht : Lokeren 3:2 Ni še dočakal debija v Anderlechtu. Ni ga bilo niti na klopi.
Željko Filipović (Mechelen) Belgija, 1. liga Mechelen : Oostende 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Nicolas Rajser (Oostende) Belgija, 1. liga Mechelen : Oostende 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Dino Martinović (Lokomotiv Plovdiv) Bolgarija, 1. liga OFK Pirin : Lokomotiv Plovdiv 5:0 Igral je vso tekmo.
Ivica Guberac (Borac Banja Luka) BiH, 1. liga Široki Brijeg - Borac Banja Luka 1:0* Pri vodstvu Širokega Brijega z 1:0 je bila tekma zaradi izpada elektrike prekinjena. Guberac ni igral.
Emir Velić (Mladost Kakanj) BiH, 1. liga Krupa na Vrbasu : Mladost Kakanj 3:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Erik Janža (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Alki 1:1 Igral je celo tekmo in v tretji minuti zadel za 1:0.
Mitja Lotrič (Pafos) Ciper, 1. liga Pafos : Alki 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi za rezerve.
David Poljanec (Aris Limassol) Ciper, 1. liga Anorthosis : Ari 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Nermin Haljeta (FK Teplice) Češka, 1. liga Zlin : FK Teplice 2:0 Igral je od 86. minute.
Milan Kocić (Bohemians) Češka, 1. liga Bohemians : Slovacko 1:0 Igral je vso tekmo.
Gregor Sikošek (Silkeborg) Danska, 1. liga Aab : Silkeborg 2:1 Igral je 86 minut.
Filip Valenčič (HJK Helsinki) Finska, 1. liga VPS : HJK Helsinki 0:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Patrik Eler (Nancy) Francija, 2. liga Nancy : Valenciennes 3:0 Igral je od 89. minute.
Ivan Firer (Auxerre) Francija, 2. liga Auxerre : Tours 1:1 Igral je vso tekmo in debitiral v dresu Auxerrja.
Matic Kotnik (Panionis) Grčija, 1. liga Panionios : Panathinaikos 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Matic Črnic (Rijeka) Hrvaška, 1. liga Rijeka : Cibalia 7:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Petar Stojanović (Dinamo Zagreb) Hrvaška, 1. liga Dinamo Zagreb : Rudeš 3:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Samir Handanović (Inter) Italija, 1. liga Inter : Spal 2:0 Igral je celo tekmo.
Andrej Kotnik (Crotone) Italija, 1. liga Cagliari : Crotone 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Siniša Anđelković (Palermo) Italija, 2. liga Palermo : Empoli 3:3 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Enej Jelenič (Carpi) Italija, 2. liga Carpi : Salernitana 1:0 Igral je vso tekmo in prispeval podajo za edini gol na tekmi.
Luka Krajnc (Frosinone) Italija, 2. liga Pescara : Frosinone 3:3 Igral je vso tekmo.
Jan Mlakar (Venezia) Italija, 2. liga Bari : Venezia 0:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Leo Štulac (Venezia) Italija, 2. liga Bari : Venezia 0:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Miha Zajc (Empoli) Italija, 2. liga Palermo : Empoli 3:3 Igral je od 63. minute.
Armin Bačinović (Sambenedettese) Italija, 3. liga Sambenedettese : FerapliSalo 3:2 Igral je vso tekmo.
Zlatan Ljubijankić (Urawa Reds) Japonska, 1. liga Urawa Reds : Kashiwa Reysol 1:2 Igral je od 85. minute.
Lucas Mario Horvat (Okzhetpes) Kazahstan, 1. liga Akzhayik : Okzhetpes 2:0 Igral je vso tekmo.
Miha Blažič (Ferencvaroš) Madžarska, 1. liga Ferencvaroš : Vasa 5:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Dominic Maroh (Köln) Nemčija, 1. liga Augsburg : Köln 3:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Roman Bezjak (Darmstadt) Nemčija, 2. liga Darmstadt : Bochum 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Mišo Brečko (Nürnberg) Nemčija, 2. liga Nürnberg : St. Pauli 0:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Dejan Trajkovski (Twente) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Twente 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Etien Velikonja (Willem II) Nizozemska, 1. liga Willem II : ADO Den Haag 1:2 Igral je 70 minut.
Dalibor Volaš (Sparta Rotterdam) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Twente 1:0 Ni igral. Sedel je na klopi.
Haris Vučkić (Twente) Nizozemska, 1. liga Sparta Rotterdam : Twente 1:0 Igral je 76 minut.
Roy Rudonja (RKC Waalwijk) Nizozemska, 2. liga Ajax II : RKC Waalwijk 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Slobodan Vuk (Tromsö) Norveška, 1. liga Kristiansund : Tromso 4:1 Igral je od 81. minute.
Sandi Arčon (Gornik Zabrze) Poljska, 1. liga Nieciecza : Gornik Zabrze 1:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Goran Cvijanović (Korona Kielce) Poljska, 1. liga Korona Kielce : Sandecja Nowy Sacz 1:0 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Matic Fink (Cracovia Krakov) Poljska, 1. liga Cracovia Krakov : Jagiellonia Bialystok 1:1 Igral je vso tekmo.
Boban Jović (Slask Vroclav) Poljska, 1. liga Slask Vroclav : Legia Varšava 2:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Uroš Korun (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Lechia Gdansk 1:2 Igral je vso tekmo.
Nemanja Mitrović (Jagiellonia Bialystok) Poljska, 1. liga Cracovia Krakov : Jagiellonia Bialystok 1:1 Igral je vso tekmo.
Saša Živec (Piast Gliwice) Poljska, 1. liga Piast Gliwice : Lechia Gdansk 1:2 Igral je vso tekmo in prejel rumeni karton.
Gregor Balažic (Ural) Rusija, 1. liga Ural : SKA Khabarovsk 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Žan Majer (Rostov) Rusija, 1. liga Rostov - Arsenal Tula 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Miral Samardžić (Anži) Rusija, 1. liga Tosno : Anži 2:2 Ni igral. Sedel je na klopi.
Denis Popović (Orenburg) Rusija, 2. liga Orenburg : Himki 5:2 Igral je od 59. minute in prejel rumeni karton.
Matej Pučko (Oviedo) Španija, 2. liga Sporting Gijon : Oviedo 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Domen Črnigoj (Lugano) Švica, 1. liga Young Boys : Lugano 3:0 Igral je vso tekmo.
Džengis Čavušević (Zürich) Švica, 1. liga Zürich : St. Gallen 1:1 Ni igral. Sedel je na klopi.
Nejc Mevlja (Schauffhausen) Švica, 2. liga Servette : Schauffhausen 3:2 Igral je vso tekmo.
Dalibor Stevanović (Servette) Švica, 2. liga Servette : Schauffhausen 3:2 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi, saj je poškodovan.
Sašo Fornezzi (Antalyaspor) Turčija, 1. liga Antalyaspor : Galatasaray 1:1 Ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.
Andraž Struna (New York City) ZDA, 1. liga New York City : Portland Timbers 0:1 Bil je na klopi, a ni dočakal debija v dresu kluba, v katerega je prestopil pred dnevi.

 

Ne spreglejte