Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 9. 2017,
14.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Natisni članek

Bayer Leverkusen RB Leipzig nemško prvenstvo Kevin Kampl

Petek, 8. 9. 2017, 14.47

6 let, 6 mesecev

Kevin Kampl zvečer od prve minute?

Zaradi dragega Kampla v Nemčiji prekršili dve pravili

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

1

Kevin Kampl Leipzig | Foto Twitter

Foto: Twitter

Prihod nesojenega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla k Leipzigu je močno odjeknil, saj je nemški podprvak naredil izjemo in prekršil dve pravili, ki ju je po preboju v bundesligo do zdaj upošteval pri nakupu novincev. Kampl je prva okrepitev rdečih bikov, starejša od 24 let in z letno plačo nad tremi milijoni evrov. Slovenski rekorder bi lahko danes v Hamburgu debitiral v dresu RB Leipziga.

Danes bi lahko Kevin Kampl prvič oblekel dres RB Leipziga. Rdeči biki bodo na uvodnem srečanju tretjega kroga nemškega prvenstva gostovali v Hamburgu. Slovenec, rojen pred slabimi 27 leti v Solingenu, v tej sezoni še čaka na prve minute.

Pri lekarnarjih je uvodna dvoboja spremljal s klopi za rezervne igralce, pred današnjim gostovanjem na severu Nemčije pa je z novopečenimi soigralci opravil le nekaj treningov. Po poročanju nemškega časnika Sportbild to ne bi smela biti ovira za Kamplov današnji nastop.

Prišel je kot naročen, kot velika želja trenerja Ralpha Hasenhüttla in športnega direktorja Ralfa Rangnicka. Oba sta z njim že sodelovala, zato sta prepričana, da bo obdobje prilagajanja na novo klubsko okolje zelo kratko in plodno.

Trener ga je vodil pri tretjeligašu Aalnu, prvi kadrovik kluba pa je z njim sodeloval pri rdečih bikih v Salzburgu. Zdaj so skupaj v Leipzigu, kjer se pripravljajo na velik trenutek, krstni nastop aktualnega nemškega podprvaka v veličastni ligi prvakov.

Le trije, ki so že okusili ligo prvakov

Kampl je v Leipzigu začel trenirati v ponedeljek. Ravno na dan, ko je Slovenija brez njega nadigrala Litvo s 4:0. | Foto: Twitter - Voranc Kampl je v Leipzigu začel trenirati v ponedeljek. Ravno na dan, ko je Slovenija brez njega nadigrala Litvo s 4:0. Foto: Twitter - Voranc Ekipa, v kateri prevladujejo mladi in obetavni nogometaši, ima zelo malo izkušenj iz tega tekmovanja. Okusili so jo le trije: 25-letni Šved Emil Forsberg (Malmö), 22-letni Portugalec Bruma (Galatasaray) in 20-letni Francoz Jean-Kevin Augustin (PSG). Preostali na igrišču še niso prisluhnili himni lige prvakov.

Kampl je tega že vajen. V najmočnejšem tekmovanju je v dresu Borussie Dortmund in Bayerja zbral že 14 nastopov.

Kako močno so si v vrstah RB Leipziga prizadevali za nakup 26-letnega Slovenca, priča tudi podatek, da je športni direktor Rangnick prekršil dve pravili, ki so se ju do zdaj držali v prestopnih rokih. Prvič, odkar skrbi za kadrovsko politiko kluba, je privabil igralca, starejšega od 24 let.

Klubski in slovenski rekorder

Nesojeni slovenski reprezentant, ki je bil tako osredotočen na klubski prestop, da ga je strokovno vodstvo izbrane vrste na čelu s selektorjem Srečkom Katancem osvobodilo reprezentančnih obveznosti, je prvi, ki je prišel v Leipzig s statusom nogometaša, ki ne spada več v kategorijo mlajših upov.

Prvi trening Kampla v Leipzigu:

Leipzig je zanj plačal 20 milijonov evrov, največ, odkar se vsakotedensko srečuje z najmočnejšimi klubi. To pa še ni vse. Kampl, novi klubski (in slovenski) rekorder, bo po podatkih Sportbilda na leto bogatejši za štiri milijonov evrov. To je z naskokom najvišja plača v taboru Leipziga, kjer so bili pred prihodom Kampla navajeni na kriterij, da letna plača ne presega treh milijonov evrov.

Uvodni dvoboj med HSV-jem in RB Leipzigom se bo začel ob 20.30. Hamburger SV je edini klub, ki je v več kot 50-letni zgodovini nemške bundeslige neprestano igral v prvem klubskem razredu.

Ne spreglejte