Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
17.22

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Blaž Vrhovec

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 17.22

12 mesecev

Vezist Maribora pred prvim gostovanjem v ligi prvakov

Blaž Vrhovec: Tudi oni so le ljudje tako kot mi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Blaž Vrhovec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Blaž Vrhovec spada med nogometaše Maribora, ki v tej sezoni igrajo največ. Tudi na torkovi prvi letošnji gostujoči tekmi v ligi prvakov v Sevilli ga lahko pričakujemo na igrišču od prve minute. Ker na zadnji prvenstveni tekmi ni igral, bo zagotovo spočit.

Nogometaše Maribora v 2. krogu skupine E lige prvakov v torek ob 20.45 čaka tekma v Sevilli. Vloga glavnega sodnika na tej tekmi je pripadla Belorusu Alekseju Kulbakovu.

"Trener se je tako odločil, glede na vse tekme, ki sem jih do zdaj odigral. Bil sem v tekmovalnem ritmu, a ena tekma počitka zagotovo ne škodi," pravi Blaž Vrhovec, ki je bil v tej sezoni od sedmih evropskih tekem šestkrat v začetni enajsterici Maribora.

Tudi pri remiju proti Spartaku iz Moskve pred dvema tednoma je igral in bil med tistimi, ki so pretekli največ. Kot defenzivni vezist bo imel tudi na torkovi tekmi v Sevilli zagotovo veliko dela.



Tokrat bo povsem drugače kot proti Spartaku

"Da, to je ena izmed mojih nalog. Pokriti je treba čim več igrišča. Proti ekipam, kot je Sevilla, pričakuješ, da boš v podrejenem položaju. Vsak mora opraviti svoje delo. Dobro je, da smo ligo prvakov začeli z dobrim izidom. Tudi iz Španije se želimo vrniti s pozitivnim rezultatom," si je zaželel 25-letni občasni reprezentant Slovenije.

"Dejstvo je, da nas tokrat čaka neka povsem drugačna tekma od tiste, ki smo jo odigrali proti Spartaku. Že sistem igre, ki ga gojijo Španci, je drugačen, tako da bo nekaj sprememb. Ne sme pa biti sprememb, kar zadeva našo usmerjenost in miselnost. Tudi tokrat bomo morali biti zelo pogumni," opozarja Ljubljančan.

Kako se bo končal dvoboj lige prvakov med Sevillo in Mariborom?

  • Z zmago Seville.
    37,64 %
    166 glasov
  • Z remijem.
    28,57 %
    126 glasov
  • Z veliko senzacijo, zmago Maribora.
    33,79 %
    149 glasov
Oddanih 441 glasov

Las Palmas je pokazal, kaj lahko pričakujejo

Proti Spartaku je igral 79 minut. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Proti Spartaku je igral 79 minut. Foto: Morgan Kristan / Sportida Na Sevillo, ki je ravno pretekli konec tedna doživela sploh prvi poraz v tej sezoni, v Madridu je pred Atleticom Jana Oblaka klonila z 0:2, je njega in soigralce strokovni štab Maribora dobro pripravil. A bolj kot sobotno tekmo proti Atleticu so v taboru slovenskega prvaka analizirali sredino tekmo proti Las Palmasu (1:0), ki si jo je v živo ogledal tudi pomočnik trenerja Darka Milaniča Saša Gajser.

"Trenerji nas vedno dobro pripravijo na vsakega nasprotnika. Tudi tokrat je seveda tako. Roko na srce nismo analizirali tekme proti Atleticu, saj je bila Sevilla na tej tekmi v podrejenem položaju, favoriti so bili Madridčani. Bolj kot ta tekma nas je zanimala tista proti Las Palmasu. To je bila podobna tekma, kot bo jutrišnja. Na tej tekmi smo videli, kaj lahko pričakujemo," se je na mariborskem letališču pred odhodom v Andaluzijo razgovoril Vrhovec.

Le štirje so igrali več

Vrhovec je za Maribor v tej sezoni v vseh tekmovanjih odigral 14 tekem in zbral 1.159 minut igre. V vrstah prvakov so več minut zbrali le štirje nogometaši. Na prvem mestu sta vratar Jasmin Handanović in branilec Mitja Viler (1.440), sledita pa branilca Marko Šuler (1.215) in Aleksander Rajčević (1.170).

Zagotovo lahko pričakujejo poln štadion Ramona Sancheza Pizjuana, bučno navijanje domačih navijačev in visoke temperature. Ob zgodnjepopoldanskem prihodu v Sevillo je Mariborčane pričakalo vroče ozračje, termometri so kazali 32 stopinj Celzija.

Veselje po uvrstitvi v ligo prvakov. Se bo Ljubljančan veselil tudi v torek zvečer v Sevilli? | Foto: Morgan Kristan / Sportida Veselje po uvrstitvi v ligo prvakov. Se bo Ljubljančan veselil tudi v torek zvečer v Sevilli? Foto: Morgan Kristan / Sportida

Visoke temperature ne bi smele biti ovira

"Pred manj kot enim mesecem smo tudi v Sloveniji igrali v podobnih temperaturah, tako da s prilagajanjem na tamkajšnje razmere ne bi smelo biti težav. Vemo, da nas čakajo tudi vročekrvni navijači Seville, ki so zelo glasni, a morda jih lahko s kakim hitrim zadetkom obrnemo proti nogometašem Seville," je zanimiv načrt razkril nekdanji nogometaš Celja, ki Sevillo ob Liverpoolu uvršča med favorite skupine E lige prvakov.

"Liverpool in Sevilla sta zelo kakovostna kluba. Nima smisla razglabljati, kdo je boljši. Obe ekipi sta na najvišji ravni, obe sta favoritinji za prvo mesto v skupini," je povedal Vrhovec, a dodal, da se Špancev ne boji. "Na koncu so tudi nogometaši Seville ljudje tako kot mi. Na igrišču bo na vsaki strani enajst nogometašev. Bomo videli, ali so Španci boljši od nas in koliko boljši so," je pogumno napovedal trikratni slovenski reprezentant.

Ne spreglejte