Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
9.45

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

Natisni članek

Sevilla NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Chelsea Eduardo Berizzo Sergio Rico

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 9.45

12 mesecev

Sevilla pred Mariborom

Tako dobri, da jim je mero vzel šele Jan Oblak

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,98

1

FC Sevilla | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Seville imajo kar nekaj skupnih lastnosti z Mariborom. Obe ekipi sta v tej sezoni denimo izgubili le enkrat. Vijolice na evropski tekmi v Izraelu, Andaluzijci pa v soboto v prvenstvu pri Oblakovem Atleticu. Sevilla je doživela prvi poraz pod vodstvom Argentinca Eduarda Berizza.

V torek se bosta v 2. krogu skupinskega dela lige prvakov na štadionu Ramon Sanchez Pizjuan pomerila Sevilla in Maribor. Dvoboj se bo začel ob 20.45. Glavni sodnik bo 37-letni Belorus Aleksej Kulbakov.

S kako dobrim tekmecem bo imel v torek opravka slovenski prvak Maribor, priča pogled na razpredelnico španskega prvenstva. Sevilla je v šestih krogih zbrala 13 točk, kar zadošča za visoko tretje mesto. V hrbet ji gleda celo madridski Real. Andaluzijci bi bili še višje, če ne bi v soboto doživeli prvega poraza v tej sezoni.

Oblak na Sevillo nima lepih spominov. Ko je branil za Benfico, je izgubil finale lige Europa. Sevilla je leta 2014 v Torinu zmagala po strelih z bele točke. | Foto: Reuters Oblak na Sevillo nima lepih spominov. Ko je branil za Benfico, je izgubil finale lige Europa. Sevilla je leta 2014 v Torinu zmagala po strelih z bele točke. Foto: Reuters

V derbiju 6. kroga španskega prvenstva so gostovali v Madridu pri Atleticu in podpisali predajo (0:2). Jan Oblak je ponovno ostal nepremagan. Še drugič, odkar je branil na novem štadionu Atletica (1:0 proti Malagi, 2:0 proti Sevilli), kar je odlična napoved za sredin spektakel proti londonskemu Chelseaju.

Kako se bo končal dvoboj lige prvakov med Sevillo in Mariborom?

  • Z zmago Seville.
    37,64 %
    166 glasov
  • Z remijem.
    28,57 %
    126 glasov
  • Z veliko senzacijo, zmago Maribora.
    33,79 %
    149 glasov
Oddanih 441 glasov

Oblak ponovno nepremagan

Jan Oblak bi bil lahko pred srečanjem lige prvakov v Sevilli pomemben vir informacij o tem, kako nevaren napad ima Sevilla. | Foto: Twitter - Voranc Jan Oblak bi bil lahko pred srečanjem lige prvakov v Sevilli pomemben vir informacij o tem, kako nevaren napad ima Sevilla. Foto: Twitter - Voranc V soboto si je zmago Simeonejeve čete proti neugodni Sevilli, ki so jo spodkopale napake v obrambni vrsti, v živo ogledal tudi Diego Costa. Brazilec s španskim potnim listom se bo Atleticu na igrišču pridružil januarja, v sredo pa bo stiskal pesti, da Oblak in druščina spravijo na kolena angleške prvake, ki so se presenetljivo lahkomiselno znebili robustnega in nepredvidljivega napadalca.

Škofjeločan bo skušal ponovno ostati nepremagan. Na nedavnem gostovanju v ligi prvakov Rimu proti Romi ni prejel zadetka (0:0), v sredo pa bi mu lahko največje težave povzročal Španec Alvaro Morata, ki je na zadnji prvenstveni tekmi (proti Stoke Cityju) dosegel kar tri zadetke. To bo prva evropska tekma na štadionu Wanda Metropolitano, ki bo leta 2019 prizorišče finala lige prvakov.

Prvi seviljski poraz Argentinca

Eduardo Berizzo je na deveti tekmi Seville (šest v španskem prvenstvu in tri v Evropi) v tej sezoni prvič ostal brez točk. | Foto: Reuters Eduardo Berizzo je na deveti tekmi Seville (šest v španskem prvenstvu in tri v Evropi) v tej sezoni prvič ostal brez točk. Foto: Reuters Sevilla ga je okusila v soboto in ga zapuščala s sklonjenimi glavami. Izgubila je z 0:2, argentinski strateg Eduardo Toto Berizzo je doživel prvi poraz v devetih nastopih s Sevillo, vratar Sergio Rico pa je prekinil niz nepremaganosti, ki je trajal 460 minut. Pred tem je v sezoni španskega prvenstva prejel le en zadetek. V torek bo skušal na domačem Ramon Sanchez Pizjuanu ostati nepremagan proti Mariboru, ki je svojo prvenstveno nalogo opravil že v petek in v dramatičnem srečanju premagal štajerske sosede iz Kidričevega s 3:2.

Berizzo v torek ne bo sedel na vročem stolčku Seville, saj bo moral zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na prvi tekmi v Liverpoolu (2:2), dvoboj spremljali s tribun. Nekdanji argentinski reprezentant je po dvoboju v Madridu priznal, da si je privoščil kar nekaj rotacij v moštvu, zlasti v zadnji vrsti, saj želi torkovo srečanje z Mariborom pričakati s potrebno svežino.

Tekma s slovenskim prvakom bo zelo pomembna. Če si bo želel zagotoviti napredovanje med 16 najboljših v ligi prvakov, si ne bo smel privoščiti spodrsljaja proti vijolicam, ki imajo neprimerno nižji klubski proračun in veliko manj vredne igralce.

V torek brez danskega zvezdnika?

Berizzo je na trenerskem stolčku Seville nasledil rojaka Jorgeja Sampaolija, zdajšnjega selektorja Argentine.

Prav lahko se zgodi, da v torek ne bo mogel računati na danskega reprezentanta Simona Kjaerja. Skandinavec zaradi poškodbe desne rame ni treniral v nedeljo.

Prvi vratar Seville je Sergio Rico. Tako je bil razočaran spomladi, ko je Sevilla v osmini finala lige prvakov izpadla proti Leicester Cityju. | Foto: Reuters Prvi vratar Seville je Sergio Rico. Tako je bil razočaran spomladi, ko je Sevilla v osmini finala lige prvakov izpadla proti Leicester Cityju. Foto: Reuters

Strokovno vodstvo Seville upa, da bo v torek končno nared 30-letni napadalec Nolito, ki se v prejšnji sezoni ni naigral pri Manchester Cityju, v tej pa mu po vrnitvi v Španijo nagaja zdravje. Poškodoval si je desno stegensko mišico, a bi se lahko že znašel med kandidati za torkovo srečanje. Vrača se tudi argentinski zvezni igralec Guido Pizarro, španski branilec Sergio Escudero, ki ga proti Atleticu ni bilo zaradi trebušnih težav, pa je v nedeljo že treniral, tako da bi se lahko pojavil v ekipi proti Mariboru.

Trener Seville ima na voljo dolgo klop, tako da ga pred srečanjem s slovenskimi prvaki čakajo sladke težave. Sevilla bo zadnji trening pred srečanjem z Mariborom opravila v ponedeljek ob 10.30.

Ne spreglejte