Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 10. 2013,
9.16

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valter Birsa Massimiliano Allegri Lionel Messi Lionel Messi Gerardo Martino Ronald de Boer Ajax Barcelona

Torek, 1. 10. 2013, 9.16

4 leta, 8 mesecev

Birsa petič zapored od začetka, bo še drugič zapored zadel?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V skupini H nogometne lige prvakov bomo z zanimanjem pogledovali proti Amsterdamu, kjer bo Milan z Valterjem Birso gostoval pri Ajaxu. Celtic bo gostil Barcelono.

Na štirih tekmah zapored je bil Valter Birsa v začetni enajsterici Milana. Potem ko je bil pretekli konec tedna junak zmage Milančanov nad Sampdorio in zabil prvenec v rdeče-črnem dresu, je jasno, da bo od prve minute igral tudi danes. Tudi zato, ker ima gostujoči trener Massimiliano Allegri še vedno nemalo težav s poškodbami, saj ne more računati na Kakaja, Giampaola Pazzinija, Stephana El Shaarawyja, Matiasa Silvestreja, Daniela Bonero in tudi Mattia De Sciglia. V prvem krogu je Milan doma odpravil Celtic. Če bi do polnega izkupička prišel tudi tokrat, bi storil velik korak na poti do uresničitve cilja – preboja v izločilni del tekmovanja. Da bo tako, bo skušal z novim golom poskrbeti tudi slovenski reprezentant, ki naj bi zaigral na položaju za obema napadalcema – vrača se tudi zvezdniški Mario Balotelli, ki v prvenstvu nazadnje ni igral zaradi kazni – in skrbel za pretok žoge do obeh napadalcev (ob omenjenem Balotelliju še Brazilec Robinho). Primorski nogometaš je v ligi prvakov že zadel. Zabil je en gol, in sicer v sezoni 2010/11. Zanimivo, prav v mrežo tokratnega nasprotnika, in to prav v Amsterdamu. Pri porazu Auxerrja z 1:2. Bo vajo danes ponovil? Tudi Ajax prav gotovo ne bo poceni prodal svoje kože. Po porazu v prvem krogu proti Barceloni, proti kateri je bil brez kančka možnosti za uspeh, je vsaj točka v boju za napredovanje skorajda nujna. Tudi trener Ajaxa, legendarni Frank de Boer, ima nekaj težav s sestavo ekipe, saj ne bo mogel računati na branilca Joëla Veltmana in vezista Thulanija Serera.

Pred slabim letom dni je Celtic dosegel eno izmed odmevnejših zmag v novejši zgodovini. Na kolena je pred domačimi navijači spravil prav Barcelono v ligi prvakov. Zdaj zvesti škotski navijači verjamejo v ponovitev scenarija iz lanskega novembra. Tudi zato, ker gostje prihajajo brez največjega zvezdnika Lionela Messija, ki bo zaradi poškodbe mišice počival nekaj časa. Jasno je, da argentinski napadalec Kataloncem pomeni veliko, o čemer smo se lahko prepričali že večkrat, in prav zanimivo bo videti, kako bodo na igrišču pod vodstvom trenerja Gerarda Martina, ki ne bo mogel računati niti na Jordija Albo, kapetana Carlesa Puyola, Javierja Mascherana in Isaaca Cuenco, videti danes. Domači trener ima veliko manj težav s sestavo ekipe. Znajti se bo moral le brez afriškega branilca Stevena Mouyokola. Celtic je konec tedna v prvenstvu Kilmarnock premagal s 5:2 (junak je bil strelec treh golov Georgios Samaras) in je po sedmih tekmah škotske premier lige nepremagljiv (šest zmag in remi), medtem ko je statistika Barcelone še bolj prepričljiva. Po sedmih prvenstvenih tekmah se ponaša s sedmimi zmagami.

Ne spreglejte