Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
20.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

kvalifikacije NK Maribor NK Maribor Roman Bezjak

Torek, 1. 7. 2014, 20.42

8 let

Bezjak odprl evropsko sezono z golom, Maribor remiziral

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mariborčani na otvoritvi nove sezone še zdaleč niso navdušili. Na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov so v Mostarju proti Zrinjskemu remizirali z 0:0. Roman Bezjak strelec.

V Mostarju smo spremljali zelo povprečno predstavo, v kateri nobena izmed ekip ni pokazala prav nič. Maribor si v 90 minutah ni pripravil niti ene priložnosti, Zrinjski je bil nevarnejši, a ne preveč. Pri Mariboru je prvič po letu dni zaigral povratnik iz Italije, Makedonec Agim Ibraimi.

Res je, da Mariborčani v Mostarju niso izgubili, a z remijem brez zadetkov prav gotovo ne morejo biti zadovoljni. Zdaj bi bili v primeru, da nogometaši Zrinjskega na povratni tekmi v Ljudskem vrtu, na sporedu bo prihodnjo sredo, zadenejo, v zelo kočljivem položaju. Za napredovanje bi morali zadeti vsaj dvakrat in le upamo lahko, da se kaj takega ne bo zgodilo. Da bi po sanjski minuli sezoni letos odigrali samo dve evropski tekmi, bi bil za slovenske prvake seveda velik udarec.

Ludogorec praktično že napredoval

V drugem krogu kvalifikacij nastopa še nekaj klubov, kjer si služijo nogometni kruh slovenski legionarji. Beograjski Partizan je doma s 3:0 premagal državnega prvaka Ferskih otokov Torshavn. Branko Ilić, ki je pogodbo z Beograjčani podpisal pred dnevi, tokrat še ni igral. Ni ga bilo niti na klopi.

Madžarski Debrecen je gostoval na Severnem Irskem pri Cliftonvillu in remiziral brez zadetkov. Rene Mihelič je pri gostih igral v zadnjih enajstih minutah.

Bolgarski prvak Ludogorec je z Romanom Bezjakom v sredo odpihnil prvaka Luksemburga. Moštvo iz Razgrada, ki se je v prejšnji izkazalo v ligi Europa, je ugnalo Dudelange kar s 4:0, drugi zadetek za gostitelje pa je prispeval slovenski reprezentant in tako postal prvi Slovenec, ki je v tej sezoni dosegel zadetek v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Ne spreglejte