Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
29. 8. 2015,
15.23

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Robert Berić Amir Ružnić Rapid Dunaj

Sobota, 29. 8. 2015, 15.23

5 let, 3 mesece

Beriću se nasmiha zgodovinski prestop, agent Ružnić ostaja previden

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski nogometni reprezentant Robert Berić se seli v St. Etienne, kjer ga od podpisa s francoskim klubom loči le še opravljen zdravstveni pregled. Rapid bo zaslužil več kot šest milijonov evrov.

Poletni prestopni rok se izteka, neznank okrog klubske prihodnosti Roberta Berića pa je vedno manj. Čeprav si je dunajski Rapid na vse kriplje prizadeval zadržati Krčana, ki je v prejšnji sezoni zadeval kot za stavo in bil s 27 zadetki drugi strelec avstrijskega prvenstva, je na koncu prevladala želja slovenskega reprezentanta o selitvi v ligo, ki slovi kot ena najmočnejših v Evropi.

Želi se preizkusiti v močnejši konkurenci. Da lahko meša štrene tudi zelo zahtevnim tekmecem, je pred kratkim na lastni koži občutil tudi Ajax, v prihodnje pa bo skušal polniti mreže francoskih prvoligaških tekmecev.

Simpatije St. Etienna do 24-letnega slovenskega napadalca niso od včeraj, ampak trajajo že dlje časa. Berića, ki se bo v soboto zvečer odpravil v Francijo v družbi svojega agenta, si v svoji udarni postavi srčno želi tudi trener Christophe Galtier.

Od prestopov slovenskega napadalca dražji le Matavžev

Od podpisa štiriletne pogodbe, s katero bi se lahko izdatno napolnila klubska blagajna dunajskega Rapida, ga loči le še opravljen zdravstveni pregled. Skupna višina odškodninskega zneska bo ob upoštevanju dodatnega bonusa znašala kar 6,5 milijona evrov. Pred vrati je najdražji prestop v zgodovini dunajskega zeleno-belega velikana, hkrati pa se bo slovenski nogometni zvezdnik, ki je v domovini nabiral izkušnje pri Krškem, Interblocku in Mariboru, zapisal v zgodovino z drugim najdražjim prestopom kateregakoli izmed slovenskih napadalcev.

Na večni lestvici je dražji prestop uspel le Timu Matavžu, ki se je iz Groningena v Eindhoven preselil za sedem milijonov evrov, zdaj pa igra v Nemčiji pri Augsburgu.

Ružnić: Posel bo sklenjen šele takrat, ko bo podpisan

Berić je v zadnjem času zdrav kot dren, kar je odlična popotnica za sklepno dejanje odmevnega prestopa. V nedeljo si bo lahko v živo ob 14. uri na štadionu Geoffroy Guichard ogledal prvenstveni dvoboj med St. Etiennom in Bastio, nato ga bo čakal prvi del zdravstvenih pregledov, ki se bodo nadaljevali v ponedeljek. Takrat bo tudi znano, ali bo kariero resnično nadaljeval v deželi galskih petelinov. "Posel bo sklenjen šele takrat, ko bo podpisan," ostaja previden njegov zastopnik Amir Ružnić. Previdnost Izoljana je razumljiva, saj je še svež spomin na dogajanje ob prihodu Petra Stojanovića v Hannover. V letošnjem zimskem prestopnem roku je bil od prestopa v vrste nemškega bundesligaša oddaljen le še nekaj milimetrov, a se je nato zapletlo v zadnjem trenutku.

Obetavni Ljubljančan je ostal v Mariboru, kjer je dres vijolic pred leti uspešno nosil tudi Berić. Ko je zapustil mariborski klub, se je preselil h graškemu Sturmu, kjer ga je vodil Darko Milanič, nato pa je zanimanje zanj pokazal Rapid in dokazal, da je imel pri izbiri novega napadalca zelo dober nos. Podobno razmišljajo tudi predstavniki St. Etienna, ki so v zadnjih dneh sporočili, da je Berić popoln kandidat za povečanje konkurence v napadu.

S Francozi bo zaigral v skupinskem delu lige Europa

Berić je prerasel v enega najboljših posameznikov avstrijskega prvenstva, odlične predstave pa kaže tudi v tej sezoni, ki bi jo skoraj kronal s senzacionalnim prebojem Rapida v skupinski del lige prvakov, a mu je v izdihljajih odločilnega srečanja s Šahtarjem do zlata vrednega zadetka zmanjkalo le nekaj centimetrov.

Z Rapidom bi lahko zaigral v skupinskem delu evropske lige, s prestopom v vrste St. Etienna pa je pridobil možnost, da v omenjenem tekmovanju brani barve trofejnega francoskega kluba. Zaigral bi v skupini G, kjer so tudi Dnipro, Lazio in Rosenborg.

St. Etienne je osvojil kar deset naslovov državnega prvaka, pred več kot tremi desetletji pa je v njegovem dresu blestel Michel Platini, zdajšnji predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA).

Ne spreglejte