Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
14. 2. 2015,
18.53

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Robert Berić Rapid Dunaj Ried avstrijsko prvenstvo

Sobota, 14. 2. 2015, 18.53

4 leta

Berićev šov na Dunaju: poskrbel za gol, tri enajstmetrovke in dve izključitvi (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski napadalec Robert Berić se je navijačem dunajskega Rapida, ki so ga izbrali za najboljšega nogometaša v letu 2014, zahvalil z izvrstno igro in golom v mreži Rieda.

Dunajski klubski velikan je v leto 2015 vstopil imenitno. Na največjem avstrijskem štadionu Ernst Happel se je na uvodni tekmi 20. kroga zbralo 14 tisoč gledalcev in zaploskalo visoki zmagi Rapida. Zeleno-beli so s 3:0 premagali Ried, vse zadetke pa dosegli že v prvem polčasu. Dvakrat je bil z bele točke natančen Avstrijec Dani Alar, piko na i prepričljivi zmagi pa je po najstrožji kazni dodal Robert Berić.

Krčan je zadel v polno v izdihljajih prvega polčasa in dosegel že 14. zadetek v tej sezoni. Na lestvici najboljših strelcev v avstrijskem prvenstvu zaostaja le za Špancem Sorianom, zvezdnikom prvaka Salzburga in nekdanjim soigralcem Kevina Kampla. Ko je 24-letni zvezni igralec iz Solingena zapustil rdeče bike in se preselil v Dortmund, je vlogo najboljšega slovenskega legionarja v avstrijski prvi ligi prepustil Beriću, ta pa je v leto 2015 vstopil tako, kot je končal prejšnje. Zmagovito in z zadetkom.

Prvi strelec Rapida se je v prvem polčasu vpisal med strelce, a to še zdaleč ni bilo vse, kar je ponudil svoji ekipi. Poskrbel je namreč za vse tri 11-metrovke in oba rdeča kartona, ki sta ju prejela nogometaša Rieda. V 14. minuti je sodnik izključil nemškega vratarja Thomasa Gebauerja, ki je z nogo spotaknil Berića v kazenskem prostoru, ko je 23-letni Slovenec po dvoboju "ena na ena" prodiral proti praznemu golu.

Gostje iz Rieda so kmalu ostali tudi brez Gernota Traunerja, ki je žogo po Berićevem strelu na golovi črti ustavil z roko in preprečil zadetek. Prejel je rdeči karton, Rapid pa je dobil še eno priložnost za zadetek z bele točke. Odgovornost je ponovno prevzel Alar in nalogo opravil z odliko, Dunajčani pa so v 38. minuti vodili že z 2:0.

V sodnikovem podaljšku prvega dela se je zgodba ponovila, saj je sodnik ponovno dosodil kazenski strel za gostitelje, spet pa je imel prste vmes slovenski legionar. Tokrat je Berića ob izvrstni priložnosti za zadetek nepravilno oviral Petar Filipović, prejel rumeni karton, slovenski napadalec pa je stopil do Alarja in se z njim dogovoril, da bo tokratni strel z bele točke izvedel sam. Prevaral je vratarja in z lahkoto zatresel mrežo ter postavil končni rezultat 3:0.

Mreži sta v drugem polčasu ostali nedotaknjeni, tako da so jo gostje glede na razmerje nogometašev na igrišču (11:9 v korist Rapida) odnesli še z relativno "ugodnim" porazom.

Slovenski napadalec, ki je na lanski zadnji reprezentančni tekmi nastopil proti Kolumbiji, je z uvodno predstavo v letu 2015 dokazal, da je zadržal izjemno formo in da veliko število zadetkov v pripravljalnem obdobju ni bilo naključno.

Ne spreglejte