Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
28. 9. 2011,
9.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Bayern Manchester City

Sreda, 28. 9. 2011, 9.21

8 let

Bayern desetič zapored, Neuer pri 928 minutah

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Bayerna so zmagali že desetič zapored, obenem pa znova ohranili mrežo nedotaknjeno. Do živega jim niso mogli niti zvezdniki bogatega Manchester Cityja, ki so se vrnili na Otok brez točk.

Uvodni krog nemškega prvenstva med Bayernom in Borussio iz Mönchengladbacha ni potekal po načrtih dveh novincev, vratarja Manuela Neuerja in branilca Jeroma Boatenga. Njuna napaka je botrovala edinemu zadetku na srečanju, ki so ga dosegli gostje, bavarski velikan pa je ostal na kolenih. A to je bil le nesrečen začetek. V nadaljevanju so Münchenčani dokazali javnosti, da zmorejo veliko več. V tem trenutku so razred zase v bundesligi, imenitno jim kaže tudi v najtežji skupini lige prvakov. Sanje o nastopu v velikem finalu, ki ga bo prihodnje leto gostila prav Allianz Arena, so vedno bolj realne. Navijači lahko po odličnih predstavah ljubljencev veliko bolj sproščeno razmišljajo o izzivu, ki ga prinaša 19. maj 2012. ''Zadovoljen sem. Pravi čas smo dosegli zadetek in si dvignili samozavest. Na začetku nismo bili pravi. Bili smo živčni in delali napake. A ko smo spremenili način igre na sredini, smo dvignili ritem, v drugem polčasu pa zaigrali kolektivno in končno izgledali kot ekipa,'' je po zmagi z 2:0 nad bogatim Manchester Cityjem dejal trener Jupp Heynckes, ki je z Bayernom zmagal že desetič zapored, to pa je bila tudi jubilejna 75. zmaga Bavarcev v ligi prvakov.

Pohvalil Riberyja in Boatenga

Prvi vratar Manuel Neuer ni prejel zadetka že neverjetnih 928 minut. Ko se je bolje spoznal z branilcem Jeromom Boatengom, se je na igrišču spletla vez, ki predstavlja nepremostljivo oviro prav vsakemu nasprotniku. ''Sinje-modri'', ki so v prvih 30 minutah še kazali zobe, nato pa povsem padli, so na koncu čestitali nekdanjemu soigralcu za odlično predstavo: ''Po 25 minutah smo se privadili na tekmeca, se umirili in dosegli zadetka. V drugem polčasu smo zaigrali še boljše in zasluženo zmagali. Ponovno nismo prejeli gola, kar odraža našo kakovost,'' je mnenja nemški reprezentant. Oba zadetka je prispeval Mario Gomez, ki je povsem zasenčil opevani dvojec Džeko – Agüero na nasprotni igralni polovici. Vseeno nemški napadalec v vrstah gostiteljev ni bil deležen največjih pohval. Po mnenju klubske legende, Karl-Heinza Rummeniggeja, sta izstopala predvsem Franck Ribery in že omenjeni Boateng: ''Bila sta fantastična. Zdaj smo v izjemnem položaju, da se uvrstimo med najboljših 16.'' ''Bayernmania'' je že obnorela Bavarsko, z njo vred pa tudi Nemčijo. Z mogočnima skalpoma Villarreala in Cityja njegovo kakovost vestno spoznava tudi Evropa. Če bodo nemški predstavniki nadaljevali v tako silovitem ritmu, bodo vsekakor med najožjimi kandidati za nastop na sklepnem dejanju. Tam pa bi lahko računali na pomoč domače zelenice ...

Ne spreglejte