Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 5. 2014,
21.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Andres Iniesta Gerardo Martino Luis Enrique Diego Simeone

Sobota, 17. 5. 2014, 21.46

6 let, 7 mesecev

Barcelona ostala brez lovorike in trenerja. "Atletico je bil kot ekipa boljši."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Barcelona ni uspela ubraniti naslova španskega prvaka, Andres Iniesta pa je razlog našel v boljši kolektivni igri Atletica. Luis Enrique bo najbrž nasledil Gerarda Martina kot trener pri Barceloni.

Barcelona po neposrednem obračunu ostaja pri 22 naslovih najboljšega kluba v Španiji. Atletico je tudi po zaostanku zdržal pritisk nogometašev Barcelone in prepolnega Camp Noua. Ob tem pa večji del tekme igral brez poškodovanih, Diega Coste in Arde Turana, ki sta tako vprašljiva za finale lige prvakov proti Real Madridu 24. maja v Lizboni. Očitno je bila želja nogometašev Atletica premočna tudi za šampionsko generacijo Barcelone.

Po mnenju Andresa Inieste so Madridčani povsem zasluženo postali španski prvaki. "Žalosten zaključek. Do konca smo bili v igri, vendar je treba čestitati Atleticu. Zasluženo je prvak. Padli smo kot ekipa, Atletico je bil boljši in je zato prvak. Ni kaj za dodati," je dejal vezist Barcelone in španske reprezentance.

Pri Barceloni se pripravljajo ogromne spremembe. Tako na položaju trenerja, kot v igralskem kadru in morda celo upravi. Luis Enrique naj bi že bil neuradno naslednik Gerarda Martina, ki je uradno že potrdil odhod. "Odhajam iz Barcelone. Želim poudariti, da sicer nisem dosegel zastavljenih ciljev, mi je bilo pa v čast voditi to ekipo. Hvala za vso podporo," je dejal Argentinec, ki je vodil sploh prvi klub v Evropi.

Carles Puyol in Victor Valdes po dolgih letih ne bosta več igrala v majici Barcelone, ni pa znano, kako bo z upravo kluba, saj je med sezono odšel predsednik Sandro Rosell.

Vendarle pa so navijači, nogometaši in ostali pri Barceloni pripravili lepo gesto za nove španske prvake, saj so takoj po tekmi namenili ovacije članom Atletica. "To je bila ena najlepših stvari v nogometu. Navijači Barcelone, nogometaši in trenerji so pokazali vrline," je po tekmi dejal čudodelec Diego Simeone, ki je pri Atleticu od leta 2011 osvojil španski pokal, ligo Europo, evropski suoperpokal in še španski državni naslov prvaka.

Ne spreglejte