Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2012,
16.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Arsenal Liverpool Manchester City Manchester United

Sreda, 22. 8. 2012, 16.48

8 let

Arsenal zmagal na Anfieldu, super RVP rešil Man Utd

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Derbi 3. kroga angleškega prvenstva je bil na Anfieldu, kjer je Arsenal premagal Liverpool z 2:0. Pravkar Manchester United gostuje pri Southamptonu.

Everton je podobno kot Swansea prvič ostal brez zmage. Na njo še vedno čaka Totenham. Branilec naslova Man City je premagal QPR. Kakšna tekma v Southamptonu, ki je bil blizu velikega presenečenja, tako pa še vedno ostaja brez točke po prvih treh krogih. Domači so vodili od 16. minute, potem pa je Robin van Persie sedem minut pozneje izenačil izid. Na začetku drugega polčasa je Southampton spet zabil in kazalo je na presenečenje. Tudi zato, ker je van Persie zapravil enajstmetrovko. Potem pa je Nizozemec pokazal, da sodi med najboljše napadalce na svetu. Najprej je tri minute pred iztekom rednega dela tekme poravnal na 2:2, v sodnikovem podaljšku pa zadel za 3:2 in Alexu Fergusonu, ki je praznoval jubilej, saj je 1000. vodil Manchester United, prinesel tri točke.

Newcastle United je doma z 1:1 remiziral proti Aston Villi, Harisa Vučkića, ki je med tednom zabil gol v ligi Europa, pa ni bilo v kadru domače ekipe.

V derbiju kroga sta se udarila Liverpool in Arsenal, do tega kroga oba še nista zmagala. Liverpool ostaja brez zmage in z zgolj točko tudi po treh krogih, Arsenal pa je po dveh remijih dosegel pomembno zmago in zabil tudi prvi gol. Pod prvega se je podpisal Lukas Podolski, ki je dosegel prvenec v dresu londonskega kluba, v katerega je pred začetkom sezone prišel iz Kölna. Tudi drugi zadetek je prispeval novinec v moštvu Arsenala, Santi Cazorla.

Najboljši strelci:

4 - Michu (Swansea) 3 - Carlos Tevez (Manchester City) 2 - Bobby Zamora (QPR), Yaya Toure (Manchester City), Marouane Fellaini (Everton), Nathan Dyer (Swansea), Mladen Petrić (Fulham), Fernando Torres (Chelsea), Branislav Ivanović (Chelsea), Damien Duff (Fulham), Frank Lampard (Chelsea), Steven Fletcher (Sunderland), Nathan Dyer (Swansea), Franco Di Santo (Wigan), Edin Džeko (Manchester City) ...


Pari prihodnjega kroga (od 15. septembra do 17. septembra):

Norwich - West Ham, Arsenal - Southampton, Aston Villa - Swansea City, Fulham - WBA, Manchester United - Wigan, QPR - Chelsea, Stoke City - Manchester City, Sunderland - Liverpool, Reading - Tottenham, Everton - Newcastle;

Ne spreglejte