Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
6. 11. 2012,
12.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Arsenal Montpellier Schalke

Torek, 6. 11. 2012, 12.30

8 let

Arsenal in Montpellier odločena maščevati domač poraz

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prejšnji krog lige prvakov v skupini B je poskrbel za dve presenečenji. Schalke je presenetljivo premagal Arsenal, Olympiakos pa se je treh točk veselil na Mossonu. Poraženca razmišljata o maščevanju.

Vodilni moštvi v skupini B se bosta v 4. krogu udarili v Gelsenkirchnu. ''Rudarji'' so pred dvema tednoma ''topničarje'' ponižali doma, zato so tudi na domačem terenu tihi favoriti. Nemški predstavniki imajo pred Londončani točko prednosti, z morebitno zmago pa bi ta dva kroga pred koncem znašala že velike štiri točke. Schalke bo Arsenal pričakal brez novih poškodb, manjkala bosta le Christoph Metzelder in Marco Höger. Na drugi strani ima nekoliko več težav s sestavo ekipe Arsenal, ki ne bo mogel računati na poškodovanega Aarona Ramseyja, zelo malo možnosti za nastopa pa imata tudi napadalni vezist Alex Oxlade-Chamberlain in bočni branilec Kieran Gibbs, bi pa lahko oba sedla na klop za rezervne nogometaše. Za razliko od nedeljske tekme proti Man Utd bo za ''topničarje'' od prve minute začel hitronogi angleški reprezentant Theo Walcott.

Schalke je sicer izgubil obe zadnji domači tekmi proti angleškim nasprotnikom. Nazadnje je z 0:2 izgubil na Veltins-Areni v polfinalu lige prvakov proti Manchester Unitedu. Domača forma ''rudarjem'' proti Angležem so 3 zmage, remi in dva poraza.

''Ne vem, s kakšno formacijo bo začel Arsenal, ni jasno, kdo je nared in kdo ne. A to nas ne zanima preveč, saj smo osredotočeni le nase. Zanima nas le, kdo bo začel tekmo za Schalke,'' je za uvod povedal domači trener Huub Stevens, ki dodaja, da so že pozabili poraz konec tedna v bundesligi proti Hoffenheimu. ''Ta tekma je že za nami, zdaj smo z mislimi le pri ligi prvakov. Mogoče bo v primerjavi s sobotno tekmo kakšno novo ime, a odločitev bo padla tik pred začetkom tekme. Hočemo zadržati dobro formo v ligi prvakov, zato smo trdno odločeni, da proti Arsenalu osvojimo nove tri točke.''

Stevensa močno skrbi tudi forma Nizozemca Klaasa-Jana Huntelaarja, ki ne more in more zadeti v domačem prvenstvu, a nekaj povsem drugega je liga prvakov. Tukaj Huntelaar trese kot za stavo. Slednji je proti ''topničarjem'' zabil že na Emiratesu.

''Da je Schalke izjemno moštvo, smo videli že na prvem srečanju v Londonu. Ni nam uspelo pripraviti veliko priložnosti, Schalke je letel in zasluženo zmagal. Hočemo jim vrniti za poraz na prvi tekmi, še vedno smo v dobri poziciji v skupini, a zdaj potrebujemo dober rezultat,'' pravi Arsene Wenger, ki dodaja, da so v obrambi odlični, škripa pa v napadu: ''V fazi branjenja smo odlični, to dokazuje tudi število zadetkov, ki smo jih prejeli to sezono. Imamo eno boljših obramb v ligi, je pa res, da z njo ne prideš daleč. Za kakšen viden rezultat je ta bistveno premalo, moramo se izboljšati tudi v napadu. Imam odlične nogometaše, ki so, kot kaže, pozabili, kako dobri so. Hitro moramo najti tisto željo in užitek po igranju.''

Zadnji obračun med Olympiakosom in Montpellierom je v sodnikovem podaljšku odločil Kostas Mitroglou, zato so Francozi trdno odločeni, da se jim maščujejo za boleč poraz. Tudi zgodovina je na strani Francozov, saj je Olympiakos izgubil zadnje štiri domače obračune proti francoskim nasprotnikom.

Grki bodo drevišnji obračun začeli brez poškodovanih Avraama Papadopoulosa, Arieala Ibagaze in Tasosa Papazoglouja. Centralni obrambni dvojec naj bi tako v odsotnosti Papadpoulosa tvorila Contreras in Manolas. Pri Montpellieru pa ne bodo mogli računati na Karima Ait-Fana, ki se je poškodoval na začetku oktobra, vrača pa se po tekmi kazni Garry Bocaly.

''Za nas je ta obračun zelo pomemben. Če zmagamo, bomo izredno blizu vsaj tretjemu mestu in nadaljevanju v ligi Evropa, ne bomo pa veliko oddaljeni niti do drugega mesta. Montpellier je izredno dobro moštvo, kar so dokazali tudi na prvem srečanju, ne smemo pozabiti, da so aktualni francoski prvaki. Kljub temu vemo, da se z njimi da igrati, s pomočjo domačih navijačev bomo vnovič lovili tri točke,'' je pred tekmo povedal trener Olympiakosa Leonardo Jardim.

''Grki imajo zelo izkušeno moštvo, znajo igrati v ligi prvakov, za nas je to neka nova izkušnja. Schalke in Arsenal imata že lepo prednost, zdi se, kot da z Olympiakosom igramo mini ligo. Naš glavni cilj je sicer domače prvenstvo, kar pa ne pomeni, da tukaj nočemo zmagovati. Dokazali smo, da lahko igramo z vsakim, pa naj bo to Arsenal, Schalke ali Olympiakos. Igrali bomo svojo igro, poskusili narediti čim manj napak, ki so nas stale točk v prejšnjih krogih,'' dodaja še strateg Francozov Rene Girard.

Ne spreglejte