Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2019,
11.40

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Jose Luis Tata Brown argentinska nogometna reprezentanca

Torek, 13. 8. 2019, 11.40

4 leta, 8 mesecev

Jose Luis "Tata" Brown (1956 - 2019)

Argentina žaluje, odšel je veliki Tata

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Argentina 1986 prvak | Argentina je v finalu SP 1986 premagala ZRN, Jose Luis "Tata" Brown (tretji z desne v zgornji vrsti) pa je takrat dosegel edini zadetek v karieri za gavče. | Foto Guliver/Getty Images

Argentina je v finalu SP 1986 premagala ZRN, Jose Luis "Tata" Brown (tretji z desne v zgornji vrsti) pa je takrat dosegel edini zadetek v karieri za gavče.

Foto: Guliver/Getty Images

Nekdanji nogometaš Jose Luis "Tata" Brown, eden junakov argentinske reprezentance, ki je leta 1986 osvojila naslov svetovnega prvaka, je po dolgi degenerativni bolezni preminil v 63. letu starosti, je danes sporočil klub Estudiantes de La Plata, kjer je bil Tata ena od legend.

Sloviti branilec sinjemodrih Jose Luis "Tata" Brown se je dlje časa boril z alzheimerjevo boleznijo, je sporočila njegova družina. Januarja je bil urgentno hospitaliziran, njegovo zdravje pa se je od takrat le slabšalo.

Tata je svoj prvi in edini gol za Argentino dosegel v finalu mundiala 1986, ko so gavči s 3:2 premagali Zahodno Nemčijo.

"Danes je žalosten dan za vso sinjemodro družino, zapustil nas je naš gladiator Tata Brown. Spomin nanj in njegova ljubezen do kluba pa ostajata večno," so zapisali pri Estudiantesu, s katerim je bil leta 1982 argentinski prvak in za katerega je igral osem let.

Poleg tega je igral še za kolumbijski Atletico Nacional, francoski Brest in španski Real iz Murcie, preden se je vrnil domov v Argentino ter se preizkusil tudi kot trener.

Skupaj s Sergiom Batisto je vodil reprezentanco do 23 let, ki je na olimpijskih igrah 2008 v Pekingu osvojila zlato, zanjo pa so igrali Lionel Messi, Juan Ramon Riquelme, Sergio Agüero in drugi.

"Brez Joseja Luisa Browna ne bi nikoli osvojili naslova svetovnih prvakov 1986. Nikoli se nisi nič pritoževal, Tata," se je rojaku prek Instagrama poklonil tudi najbolj sloviti član takratne argentinske reprezentance Diego Maradona.

Ne spreglejte