Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 7. 2014,
21.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Antonio Conte Juventus

Torek, 15. 7. 2014, 21.13

8 let

Antonio Conte presenetil in odstopil: Juventus zapušča zaradi občutka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Antonio Conte je ob imenovanju za trenerja Juventusa trikrat zapored postal italijanski prvak, še nedavno pa je sodelovanje s torinskim klubom podaljšal. Bo postal italijanski selektor?

Juventus je od takrat, ko ga je prevzel Antonio Conte, postal gonilna sila klubskega nogometa v Italiji. Trikrat je bil prvak, dvakrat je osvojil superpokal, postavil je nekaj rekordov, po številu seriji zmag in osvojenih točk, vendar v ligi prvakov in ligi Europa ni storil preskoka. Tudi zato je želel še bolj okrepljeno ekipo, tudi zato naj bi se po nekaterih vesteh vnel spor med njim in vodstvom kluba.

Juventus ima namreč dva tržno zelo zanimiva nogometaša. Prvi je Arturo Vidal, ki ga omenjajo v zvezi s prestopom k Manchester Unitedu, drugi pa najboljši mladi nogometaš na SP v Braziliji Paul Pogba.

Čeprav je legenda torinskega kluba še iz igralskih časov maja podaljšal pogodbo s klubom za še eno sezono, se je zdelo, da bo tudi v prihodnji sezoni vodil Juventus.

"Odločil sem se za prekinitev pogodbe. Zakaj sem to storil? V tem obdobju sem postal zrelejši in občutki so me vodili v to odločitev. Mogoče bi bilo še težje zmagovati. Hvala vsem navijačem za podporo kot igralcu in trenerju, imeli smo zgodovinska obdobja. Zahvalil bi se tudi vsem igralcem, ki so sodelovali z mano, in predsedniku Andrei Agnelliju in strokovni ekipi," je dejal 44-letni Conte, ki še ni dejal, kaj bo počel v prihodnje. Omenjajo pa ga že kot novega selektorja italijanske reprezentance.

Mnenje je podal tudi predsednik Juventusa. "Juventus bo šel naprej svojo pot. V teh letih s tabo smo spisali klubsko zgodovino. Začenjamo od začetka, imamo mlado in obetavno ekipo, ki bo na voljo novemu trenerju," je v pismu za javnost zapisal Andrea Agnelli.

favorita za trenerja Juventusa sta nekdanji trener Manchester Cityja Roberto Mancini in nekdanji trener Milana Massimiliano Allegri.

Ne spreglejte