Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 5. 2015,
13.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor NK Celje Simon Rožman Marko Šuler Amel Mujčinović

Sreda, 6. 5. 2015, 13.18

8 let

Ante Šimundža obožuje takšne tekme: Gre za privilegij

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani imajo še eno zaključno žogico za osvojitev naslova. Če bi danes na štajerskem derbiju odpravili Celjane, bi jim ušli na varnih osem točk prednosti. Takšen je tudi njihov namen.

Prejšnjo sredo, ko je v mestu ob Dravi na večnem derbiju gostovala Olimpija, se je na tribunah Ljudskega vrta stiskalo 8.500 gledalcev. Mariborčani si želijo, da bi bil obisk na današnji tekmi podoben, saj je vložek dvoboja s Celjani ogromen. Odločalo se bo o naslovu prvaka, hkrati pa bo gostitelje gnala naprej želja po maščevanju, saj so v tej sezoni na domačem igrišču že dvakrat priznali premoč mladi Rožmanovi četi ter za nameček izpadli še iz pokalnega tekmovanja. Do konca prvenstva je še pet krogov, prednost Maribora pred najbližjim tekmecem pa znaša pet točk. "Radi igramo takšne tekme, gre za privilegij. Verjamem, da se bomo odzvali, kot je treba," sporoča Ante Šimundža, ki bi se z današnjo zmago približal načrtovani 13. državni zvezdici, največjemu cilju mariborskega kluba.

Zgodba bo drugačna, če ne bodo prejeli rdečega kartona

Maribor se je s Celjani v tej sezoni pomeril že petkrat, še vedno pa je prisoten spomin na slovo v polfinalu pokala Slovenije. "Nesrečno smo izpadli zaradi nesrečnih petih minut na domačem igrišču," ostaja strateg Maribora prepričan, da so finalista v pokalu odločile zadnje minute srečanja v Ljudskem vrtu, ko je Celje doseglo dva zadetka in zaostanek z 1:2 preobrnilo v veličastno zmago s 3:2.

Šimundža je dodal, da bo danes zgodba drugačna, zlasti če bodo do zadnjega sodnikovega piska na igrišču vztrajali z enajstimi igralci. Na dveh prvenstvenih tekmah s Celjem so namreč Mariborčani zaradi rdečega kartona hitro izgubili igralca, kar je štajerskemu tekmecu pomagalo do ugodnega rezultata. Igral bo na zmago, čeprav bi mu na poti do ubranitve državnega naslova ugajal tudi remi. "Imamo dovolj izkušenj, kakovosti in tekmovalnosti za tri točke," nekdanji napadalec Maribora računa tudi na pomoč občinstva.

Verbič: Pripravljeni smo za spopad

Če bi Maribor premagal Celjane, bi si lahko 13. naslov državnega prvaka matematično zagotovil že konec tedna, če bi v gosteh odpravil Zavrč, Celjani pa pred domačim občinstvom ne bi ugnali zadnjeuvrščenih Radomelj, o čemer pa gre po zadnjih rezultatih Djuranovićeve čete, ki se že pripravlja na vrnitev v drugo ligo, močno dvomiti.

Celjani komaj čakajo začetek štajerskega derbija, Ljudski vrt jim v tej sezoni prinaša srečo. To bo tudi zadnji nastop v Mariboru za najboljšega celjskega nogometaša Benjamina Verbiča, ki se bo po koncu prvenstva preselil na Dansko. "Danes se bomo pomerili z Mariborom na njihovem štadionu. Vznemirjen sem in zelo motiviran. Pripravljeni smo za spopad," je prek socialnega omrežja čivknil slovenski reprezentant, ki je v tej sezoni prispeval že 12 zadetkov in deset podaj.

Celjani nimajo v Mariboru kaj izgubiti

Podobno kot vijolice tudi Celjani ne bodo zaigrali v najmočnejši postavi. Marko Krajcer je še vedno poškodovan, obstajajo pa možnosti, da bi se v Ljudskem vrtu vendarle predstavila kapetan Blaž Vrhovec in Valon Ahmedi, ki že nekaj časa ne moreta pomagati soigralcem.

"Po eni strani gre za najtežje, po drugi pa najlažje gostovanje v sezoni, ker nam nasproti stoji najboljše slovensko moštvo. V Ljudskem vrtu nimamo kaj izgubiti," sporoča Amel Mujčinović. Izkušeni vratar pričakuje, da bodo Mariborčani krenili v napad s tremi aduti. V konici naj bi bila Dalibor Volaš in Luka Zahović, tik za njima pa kapetan Marcos Tavares.

Mladostni veteran, ki šteje že 41 let, je trener vratarjev, včasih pa tudi priskoči na pomoč in stopi med vratnici, ko je odsoten prvi vratar Matic Kotnik. "Kljub nekaterim težavam s poškodbami imamo dober kader. Igralci, ki bodo na voljo, bodo nedvomno dali vse od sebe." Med njimi bo tudi nadarjeni najstnik Jon Šporn, ki se je v soboto na srečanju s Koprčani vpisal med strelce.

Ne spreglejte