Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 7. 2014,
18.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ljudski vrt Maccabi Tel Aviv Ante Šimundža

Torek, 29. 7. 2014, 18.10

7 let, 12 mesecev

Ante Šimundža: Maccabi misli, da je boljši od nas

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
''Smo napadalno usmerjena ekipa, ki pa se zna tudi prilagoditi tekmecu,'' sporoča trener slovenskih prvakov Ante Šimundža, ki se bo najboljšega izraelskega kluba lotil s skoraj najmočnejšo postavo.

Maccabi Tel Aviv je v košarkarskem svetu klubska velesila, odličen pa je tudi v nogometnem. V Izraelu se trdno drži statusa najboljšega kluba. Vsako sezono z lahkoto privablja najboljše mlade izraelske nogometaše in je podoben magnet, kot je mariborski klub v očeh slovenskih upov. Kako se pomeriti proti takšnemu tekmecu? ''Smo napadalno usmerjena ekipa, ki pa se zna tudi prilagoditi tekmecu. Nismo naivni, a tudi Izraelci niso. Tudi oni v prejšnji sezoni v ligi Europa (tako kot Maribor so izpadli v šestnajstini finala) niso nikamor hiteli. Zavedajo se velikega vložka, zato bi bilo utopično razmišljati, da ne vedo, za kaj bo šlo v Ljudskem vrtu. Je pa Maccabi ekipa, ki zagotovo misli, da je boljša od nas,'' o izraelskem prvaku razmišlja Ante Šimundža.

Pojasnil je, da tekmeca iz Izraela ni bilo lahko proučiti, ker je odigral le nekaj prijateljskih tekem ter dve v kvalifikacijah proti prvaku Andore, kjer pa ni pokazal realne moči. ''Po tem, kar smo videli, lahko sklepamo, da igra hitro in dinamično. Išče globino, psihološko pa igra zelo napadalno. Moji igralci bodo pravočasno izvedeli vse, kar je treba vedeti o tekmecu,'' je naznanil strokovnjak, ki je v prejšnji sezoni popeljal Maribor na evropski sceni do rekorda, kar zadeva nastope v ligi Europa.

Mejač se je poškodoval proti Radomljam, Šimundža želi aktiven rezultat

Maribor se je enkrat že opekel z izraelskim predstavnikom. Izpadel je z Maccabijem iz Haife, takrat je bil nekdanji napadalec vijolic pomočnik tedanjega trenerja Darka Milaniča. Takrat se ni izšlo, Maribor ni izkoristil prednosti domačega igrišča. V sredo jo želi, saj se zaveda dodatne olajševalne okoliščine, da bo povratno srečanje pred skoraj praznimi tribunami na Cipru, ne pa na štadionu Bloomfield v Tel Avivu, kjer bi slovenske prvake pričakal izraelski navijaški kotel.

''Priprave na tekmo se nadaljujejo v ustavljenem ritmu. Vemo, kakšna je naša naloga, in vem, kako priti do našega cilja. Želimo si priigrati aktiven rezultat, ki bi nas pred povratno tekmo še držal v igri za napredovanje. Vemo, kje je tekmec dober in kje ima težave. Zdravi so vsi razen Mejača, ta je staknil poškodbo na sobotni tekmi,'' strateg Maribora nima večjih težav z zdravjem varovancem.

Aleš Mejač, za katerega je bila usodna tekma s prvoligaškim novincem iz Radomelj, bo tako v sredo počival, vsi preostali pa so pripravljeni. Tudi Luka Zahović, sobotni junak, ki je le nekaj minut po vstopu z dvema zadetkoma odrešil Mariborčanov muk proti slovenskemu ''palčku'' iz okolice Domžal, v sredo pa bo obkrožen s silovito konkurenco v napadu (kapetan Marcos Tavares, Nusmir Fajić in Jean-Philippe Mendy) poskušal zaigrati še na evropskem dvoboju.

Šuler in Rajčević sta se dobro spočila

Trener bo tako kot vselej začetno enajsterico izbral na dan tekme. Po jutranjem treningu bo vedel, kako se lotiti gostov, ki jih v Ljudskem vrtu ne bo spremljalo veliko navijačev. Morda ne bo niti enega. Če se bodo želeli Mariborčani dobro kosati z 20-kratnim izraelskim prvakom, bodo morali pokazati boljšo igro kot v soboto proti Radomljam. Resda so takrat odpočili nekaj pomembnih igralcev, tudi osrednja obrambna stebra (Marko Šuler in Aleksander Rajčević), ki želita v sredo nadaljevati evropski niz brez prejetega zadetka, a so za zmago trepetali do zadnje sekunde.

Pri izraelskih prvakih so se v zadnjem trenutku zgodile nekatere spremembe. Srbski napadalec Milan Mitrović, ki je v prejšnjih sezonah dobro igral v dresu Videotona, je že zapustil Tel Aviv, ekipa pa je dobila dva nova igralca.

Maccabi vodi nekdanji nogometaš slovite Barcelone

Moštvo vodi španski trener Oscar Garcia, ki je pred leti dosegal zadetke v dresu Barcelone. ''Nekaj vzporednic z igro Barcelone in Maccabija bi lahko potegnili, a je raven igralcev Barcelone drugačna od tiste pri Maccabiju. Tudi sistem igre je drugačen. Menjata se postavitvi 4-2-3-1 in 4-3-3, odvisno od tekmeca. Lahko bi rekli, da konkretnih smernic ni, a se mogoče vidijo le obrisi Barcelone,'' je trener Maribora namenil še nekaj besed o stanovskem kolegu na klopi Maccabija, ki v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pričakovano ni imel težav s prvakom Andore.

V sredo bi lahko bilo povsem drugače, Mariborčani pa potihoma upajo tudi na to, da bi gostje podcenili slovenske prvake. To bi bila dodatna voda na mlin motivirani enajsterici v vijoličnih dresih, ki želi po prvaku BiH na kolena spraviti še izraelskega.

Ne spreglejte