Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 10. 2020,
22.57

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Natisni članek

Manchester United Manchester City Liverpool Chelsea angleško prvenstvo

Nedelja, 4. 10. 2020, 22.57

3 leta, 6 mesecev

Angleško prvenstvo, 4. krog

Nora nedelja na Otoku, Liverpoola niso tako ponižali že 57 let!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

1

Man Utd - Tottenham | Manchester United je na domači zelenici doživel pravo ponižanje. | Foto Reuters

Manchester United je na domači zelenici doživel pravo ponižanje.

Foto: Reuters

Ljubitelji angleškega prvenstva so v nedeljo spremljali zelo nenavadno dogajanje. Najprej je Tottenham kar s 6:1 premagal Manchester United na Old Traffordu, še daljše nosove pa so imeli nogometaši Liverpoola. Angleške prvake je namreč z neverjetnih 7:2 potolkla Aston Villa in odličen vstop v sezono kronala z odmevno zmago. Ollie Watkins je dosegel hat-trick že v prvem polčasu!

Na Old Traffordu je gostoval Mourinhov Tottenham in domačim Rdečim vragom odčital lekcijo. Londončani so Manchester United ponižali s 6:1, po dva gola sta zabila Korejec Heung-Min Son in Anglež Harry Kane, domači pa so že v 27, minuti ostali le z desetimi možmi v polju, ko je bil zaradi grobosti z rdečim kartonom kaznovan Anthony Martial.

Edinson Cavani
Sportal PSG pripeljal okrepitev iz Liverpoola, v ponedeljek bo še vroče

Aston Villa ne pozna poraza

Branilec naslova Liverpool je v zadnji tekmi kroga igral v Birminghamu in proti Aston Villi izgubil s šokantnih 2:7.  Liverpool je nastopil oslabljen, manjkala sta poškodovani prvi vratar Alisson Becker, zamenjal ga je Adrian, in napadalec Sadio Mane, ki se je okužil z novim koronavirusom.

Prvaki so prvo negativno presenečenje doživeli že v četrti minuti, ko je enega od svojih treh golov na tekmi dosegel Ollie Watkins. Isti igralec je povišal na 2:0, v 33. minuti je zaostanek znižal Mohamed Salah. Na +2 je svojo ekipo vrnil John McGinn, Watkins je postavil izid polčasa. Za 5:1 je zadel Ross Barkley, Salah je nato dosegel še svoj drugi gol, z dvema zadetkoma je odgovoril Jack Grealish. 

Nogometaši Liverpoola so na gostovanju v Birminghamu prejeli krepko zaušnico. | Foto: Reuters Nogometaši Liverpoola so na gostovanju v Birminghamu prejeli krepko zaušnico. Foto: Reuters

Liverpool je prejel sedem zadetkov prvič po letu 1963, Aston Villa pa se veseli najboljšemu vstopu v sezono po letu 1962!

Everton stoodstoten

Everton je v tej sezoni pod vodstvom Carla Ancelottija neustavljiv. Na četrtem dvoboju je pozdravil še četrto zmago in se s stoodstotnim izkupičkom povzpel na vrh razpredelnice. Tokrat je moštvo iz Liverpoola s 4:2 odpravilo Brighton. Mrežo gostov je kot prvi načel Dominic Calvert-Lewin. To je bil že njegov 6. zadetek v tej sezoni, s katerim je poskočil na prvo mesto med najboljšimi strelci tekmovanja. Pri Evertonu je bil proti Brightonu zelo razigran James Rodriguez. Kolumbijec je po prihodu iz Madrida zadel v polno že trikrat.

Leicester City je v nedeljo doživel hud domač poraz proti West Hamu. | Foto: Reuters Leicester City je v nedeljo doživel hud domač poraz proti West Hamu. Foto: Reuters

Manchester City je v soboto gostoval v Leedsu in osvojil točko. Raheem Sterling je popeljal goste v vodstvo, v 59. minuti je izenačil Rodrigo, veliko priložnost za zmago pa je v zadnjih minutah zapravil Patrick Bamford. Takrat se je izkazal vratar Cityja Ederson.

Poker Chelseaja v drugem polčasu

Med strelce se je pri Chelseaju vpisal tudi Kurt Zouma. | Foto: Reuters Med strelce se je pri Chelseaju vpisal tudi Kurt Zouma. Foto: Reuters Modri iz Londona so po zaslugi najboljšega polčasa sezone 2020/21 ugnali Crystal Palace. V drugem polčasu so povsem nadigrali tekmeca. Poletni novinec Ben Chilwell, ki se je na Stamford Bridge preselil iz vrst Leicester Cityja, je popeljal gostitelje v vodstvo, nato pa prispeval še podajo.

To je bil prvi zadetek 23-letnega Angleža v modrem dresu, ki je odigral jubilejno stoto tekmo v premier league. Na vratih Chelseaja je prvič v prvenstvu stal Edouard Mendy, v polno je zadel francoski branilec Kurt Zouma, italijanski reprezentant Jorginho pa je bil dvakrat uspešen z bele točke.

Sadio Mane Liverpool
Sportal V Liverpoolu se nadaljujejo težave s koronavirusom

Angleško prvenstvo, 4. krog:

Sobota, 3. oktober:
Chelsea : Crystal Palace 4:0 (0:0)
Chilwell 50., Zouma 66., Jorginho 78./11-m, 82./11-m

Everton : Brighton & Hove Albion 4:2 (2:1)
Calvert-Lewin 16., Mina 45., James Rodriguez 52., 70.; Maupay 41., Bissouma 90. 

Leeds United : Manchester City 1:1 (0:1)
Rodrigo 59.; Sterling 17.

Newcastle : Burnley 3:1 (1:0)
Saint-Maximin 14., Wilson 65., 77./11-m; Westwood 61.

Nedelja, 4. oktober:
Leicester City : West Ham 0:3 (0:2)
Antonio 14., Formals 34., Bowen 83.

Southampton : WBA 2:0 (1:0)
Djenepo 41., Romeu 69.

Arsenal : Sheffield United 2:1 (0:0)
Saka 61., Pepe 64.; McGoldrick 83. 

Wolverhampton : Fulham 1:0 (0:0)
Neto 56.

Manchester United : Tottenham 1:6 (1:4)
Fernandes 2/11-m; Ndombele 4., Son 7., 37., Kane 30., 79./11-m, Aurier 51.; RK: Martial 27./Man Utd,

Aston Villa : Liverpool 7:2 (4:1)
Watkions 4., 22., 39., McGinn 35., Barkley 55., Grealish 66., 75.; Salah 33., 60.

Najboljši strelci:

− Calvert-Lewin (Everton), Son Heung Min (Tottenham),
− Salah (Liverpool), Vardy (Leicester), 
4 − Maupay (Brighton), Wilson (Newcastle)
3 − Bamford (Leeds), Bowen (WetHam), Grealish (Aston Villa), Ings (Southampton), Jorginho (Chelsea), Kane (Tottenham), Lacazette (Arsenal), Mane (Liverpool), Rodriguez (Everton), Watkins (Aston Villa), Zaha (Crystal Palace),
...

Ne spreglejte