Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2020,
10.02

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

Natisni članek

Albanija UEFA Liga narodov Islandija angleška nogometna reprezentanca

Torek, 10. 11. 2020, 10.02

3 leta, 5 mesecev

Nejasna usoda dvoboja lige narodov Anglija - Islandija

Angleški zvezdniki zaradi okuženih danskih kun doma v Tirani?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40
Harry Kane, Anglija | Kapetan angleške reprezentance Harry Kane se 18. novembra najverjetneje ne bo pomeril z Islandijo na domačih tleh. | Foto Reuters

Kapetan angleške reprezentance Harry Kane se 18. novembra najverjetneje ne bo pomeril z Islandijo na domačih tleh.

Foto: Reuters

Otoški ljubitelji nogometa trepetajo za usodo dvoboja lige narodov med Anglijo in Islandijo. Moral bi biti odigran 18. novembra na Wembleyju, a so novi ukrepi britanske vlade, ki se nanašajo na grožnjo mutirane različice koronavirusa na Danskem, ki bi jo lahko kune prenašale tudi na ljudi, stvari postavili na glavo. Angležem grozi poraz za zeleno mizo (0:3), zato se išče rešitev, da bi dvoboj potekal na nevtralnem prizorišču. Kot ena izmed možnosti se omenja Albanija!

Sportal Mraz, megla in prizor, na katerega smo čakali 356 dni

Liga narodov prehaja ta mesec v zaključno fazo. Znani bodo zmagovalci skupin. Sloveniji pod vodstvom Matjaža Keka kaže imenitno v tretji skupini lige C, kjer vodi Grčijo, Kosovo in Moldavijo, v drugi skupni elitne lige A, kjer tekmujejo najboljše reprezentance, pa se predstavlja tudi Anglija. Otočani so v zahtevni skupini, kjer so še Belgija, Danska in Islandija, še vedno v igri za prvo mesto.

Za vodilnimi Belgijci, pri katerih bodo gostovali konec tedna, zaostajajo le za dve točki. V zadnjem krogu skupinskega dela bi morali 18. novembra na Wembleyju gostiti Islandijo. To je tekma, ki bi lahko odločala o zmagovalcu skupine, a so novi ukrepi britanske vlade, sprejeti v želji po zajezitvi izbruha novega koronavirusa, stvari glede tega, da bi tekma med Anglijo in Islandijo potekala v Londonu, obrnili na glavo.

Grožnja mutirane različice koronavirusa na Danskem

Na danskih farmah kun so odkrili mutirano različico koronavirusa, ki se lahko prenaša tudi na ljudi. Danske oblasti zato razmišljajo o odstrelu vseh, okoli 17 milijonov kun na več kot tisoč farmah po državi. | Foto: Reuters Na danskih farmah kun so odkrili mutirano različico koronavirusa, ki se lahko prenaša tudi na ljudi. Danske oblasti zato razmišljajo o odstrelu vseh, okoli 17 milijonov kun na več kot tisoč farmah po državi. Foto: Reuters Britanci so nedavno uvedli ''lock-down'', hkrati pa zaradi grožnje mutirane različice koronavirusa, ki se lahko s kun prenaša tudi na človeka, vsem britanskim državljanom, ki pripotujejo z Danske, predpisali obvezno dvotedensko karanteno, vsem preostalim pa prepovedali vstop na Otok. Pravilo velja tudi za vrhunske športnike.

Nastala je težava, saj izbrano vrsto Islandije pred načrtovanim gostovanjem v Angliji čaka prav tekma na Danskem. Angleška nogometna zveza (FA) je zaprosila vlado za pojasnilo, ali bi lahko v tem primeru upoštevala izjemo, hkrati pa že razmišlja o drugih možnostih. Želi se namreč izogniti porazu za zeleno mizo (0:3), ki bi jo čakal, če odpravi Islandije ne bi bilo dovoljeno pripotovati v London.

Islandija je leta 2016 na evropskem prvenstvu v osmini finala senzacionalno izločila Anglijo. | Foto: Reuters Islandija je leta 2016 na evropskem prvenstvu v osmini finala senzacionalno izločila Anglijo. Foto: Reuters

Zato obstaja velika možnost, da bo dvoboj odigran nekje drugje. Kot priložnostna gostiteljica se je že ponudila Albanija, ki je pripravljena gostiti dvoboj med Anglijo in Islandijo 18. novembra v Tirani na stadionu Air Albania. Omenja se tudi možnost, da bi se tekma odigrala v Nemčiji. Končno besedo pri tem bo imela Evropska nogometna zveza (Uefa).

Anglija se bo sicer v četrtek v prijateljskem obračunu pomerila z Irsko.

Ne spreglejte