Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2024,
15.00

Osveženo pred

0 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
špansko prvenstvo Bundesliga nemško prvenstvo Girona Olympique Marseille Pau Lopez Bayer Leverkusen Robert Andrich nogometna tržnica

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2024, 15.00

0 minut

Nogometna tržnica, 16. avgust

Andrich podaljšal z Bayerjem, Lopez bo branil za Girono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Bayer Leverkusen | Bayer Leverkusen je aktualni nemški prvak. | Foto Reuters

Bayer Leverkusen je aktualni nemški prvak.

Foto: Reuters

Nemški reprezentant Robert Andrich je podaljšal pogodbo z nemškim prvakom Bayerjem iz Leverkusna do leta 2028. Španski vratar Pau Lopez zapušča Olympique Marseille in se bo kot posojen nogometaš pridružil španski Gironi.

RB Leipzig Benjamin Šeško
Sportal Konec počitnic tudi za rekorderja Benjamina Šeška

Andrich podaljšal pogodbo z Bayerjem do leta 2028

"Doživljam najlepše in najuspešnejše obdobje v svoji karieri. Navkljub izjemni lanski sezoni, je znotraj ekipe še vedno čutiti veliko motivacije po novih odmevnih dosežkih," je dejal Robert Andrich. Dodal je še, da je bil prihod v Leverkusen zanj zagotovo prava odločitev. Vezist je k lekarnarjem prišel leta 2021 iz moštva Union Berlin.

Športni direktor Bayerja Simon Rolfes je ob tem dejal, da Andricha vidi kot enega izmed osrednjih stebrov moštva, pri čemer je posebej pohvalil njegove predstave na mednarodni ravni. Andrich je za Bayer do zdaj odigral 116 tekem in dosegel 18 golov. Za nemško reprezentanco je debitiral lanskega novembra in zanjo igral tudi na letošnjem domačem evropskem prvenstvu.

Bayer je lansko sezono osvojil prvi naslov nemškega prvaka in ob tem postal prvo moštvo, ki ni izgubilo nobene tekme prvenstva. Naslovu državnega prvaka je nato dodal še lovoriko pokalnega zmagovalca.

Bayer bo novo sezono bo začel v soboto, ko bo v superpokalu gostil Stuttgart.

Pau Lopez zapušča Marseille in se bo pridruži Gironi

Španski vratar Pau Lopez, ki je igral tri sezone za Olympique Marseille, zapušča francoski klub in se bo kot posojen nogometaš pridružil španski Gironi, za katero bo igral tudi v ligi prvakov. Devetindvajsetletni Lopez je za Marseille branil na 127 tekmah in je po prestopu v francoski klub legendarnega vratarja ekipe Steva Mandandaja potisnil na klop za rezervne igralce.

Sedaj se vrača h koreninam, saj je v mladosti najprej treniral in igral v Gironi, preden se je pridružil Espanyolu. Za vodstvo ekipe iz Marseilla to ni bilo presenečenje in je načrtovalo naslednika v vratih. Zato je 8. in 11. avgusta podpisalo pogodbi z dvema čuvajema mreže, Nizozemcem Jeffreyjem de Langeom in argentinskim reprezentantom Geronimom Rullijem. Prav slednji bi moral v soboto v Brestu začeti tekmo v francoski elitni ligi.

Bruno Fernandes thumb
Sportal Bruno Fernandes podaljšal z rdečimi vragi
Drkušić thumb
Sportal Vanja Drkušić podpisal za Zenit, Denis Popović ni več član Celja
Jaka Bijol
Sportal Vanja Drkušić odhaja k najboljšemu, Jaka Bijol ogroža slovenski rekord
Ne spreglejte