Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 5. 2014,
19.02

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Amedej Vetrih Gorica Maribor

Torek, 20. 5. 2014, 19.02

5 let, 2 meseca

Amedej Vetrih: Ni bilo prave kemije. V finalu moramo unovčiti mariborske lekcije.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med redkimi slovenskimi nogometaši, ki lahko kljub invaziji iz Parme še vedno igrajo za Gorico, je Amedej Vetrih. Razkril je, kako je bilo na začetku sezone in kako jo želijo skleniti.

Gorica, ki še vedno ni povsem prepričana, ali bo lahko igrala v kvalifikacijah za ligo Europa, bo poskušala premierno sezono po okriljem Parme skleniti s pokalno lovoriko. Gorica je doslej osvojila dva pokala. "Nestrpni smo, v ekipi vlada skoraj že evforija in komaj čakamo na začetek tekme. Koper je blizu Gorice in želimo, da pride veliko naših navijačev. Zmaga bi bila tudi prijetna zaradi primorskega rivalstva," je malce v šali dejal Amedej Vetrih.

Maribor je Gorico v tej sezoni že trikrat premagal, enkrat pa je remiziral. "Vsaka tekma je pustila pečat. Po vsakem porazu smo postali močnejši, zdaj imamo priložnost pokazati, kaj smo se naučili. Če bo pristop pravi in bomo dali vse od sebe, potem bomo zagotovo zmagali," odgovarja vezist, ki je na začetku leta podpisal pogodbo s Parmo.

Pri Gorici še pred začetkom sezone niso vedeli, ali bodo sploh začeli sezono, vendar je Parma pri njih našla pravšnji poligon za številne nogometaše, nov pa je tudi trener Luigi Apolloni. Vendar tovrstne zamenjave potrebujejo določen čas med igralci. "Na začetku je bilo težavno. Prišlo je veliko igralcev, kemija ni bila prava. Potem se začneš bolje spoznavati in postali smo prava ekipa. Veliko je bilo tujcev, naši so odhajali na posoje. Vladala je negativna energija, vendar je tako tudi po drugih evropskih klubih, potem smo se bolje spoznali. Vsi igralci imamo enake privilegije, tudi vodstvo ne dela razlik," je dejal 24-letni Primorec.

V evropskem nogometu je že nekaj podobnih projektov, kot ga imata slovenski in italijanski klub. Kako pa to deluje pri Gorici? "Mislim, da je ta projekt za Gorico super, saj si kot igralec na očeh Parme in tudi številnih drugih klubov. Finančno je bolje. Če gledamo ves položaj, je super," odgovarja eden od redkih standardnih slovenskih nogometašev pri Gorici, kjer pa prav tako zamujajo z izplačili. "V bistvu je glede plač res. Vodstvo poskuša stabilizirati, vemo, kakšno je stanje po klubih, klub se trudi pokrpati zadeve," meni Amedej.

Po sezoni bodo morda odšli najboljši nogometaši, eden od takšnih je najboljši igralec lige Massimo Coda, zato bo Gorica najbrž v prihodnji sezoni igrala v malce drugačni podobi. "Vsekakor bo vsak začel gledati, da bo odšel v boljše klube in bo bolje finančno preskrbljen. Upam, da pridejo vsaj enako dobri ali boljši," je še povedal Vetrih.

Ne spreglejte